ÍGÉRET-AZONNALI KÁRRENDEZÉS A DEVIZAKÁROSULTAKNAK.

ÍGÉRET-AZONNALI KÁRRENDEZÉS A DEVIZAKÁROSULTAKNAK.

ÍGÉRET-AZONNALI KÁRRENDEZÉS A DEVIZAKÁROSULTAKNAK.

[good_old_share]


Hogy az alább olvasható ígéret betartására mennyi az esély, azt nem tudhatjuk pontosan, mert a cikk utáni szavazásból kiderül, hogy nagyrészt a „deviza”-károsultak körében a Jobbik a „befutó”.

 

Figyelemre érdemes, hogy a tisztán devizások képviseletére létrejött Kásler Árpád által vezetett párt pedig el sem indul a választáson! A szavazólapon ők már nem is szerepelnek.Az LMP azonnali kárrendezést ígér a devizahitelek és a brókerbotrányok károsultjainak – írja híradó.

Az LMP kormányzati pozícióba kerülése esetén már az első napon megkezdené a devizahitelesek és a brókerbotrányok áldozatainak kárrendezését – jelentette be az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, pártja nem hagyja, hogy a bankok, a kormány, vagy bárki más játsszon az emberek pénzével. A Fidesz mindkét ügy érintettjeit átverte, ráadásul a devizahitelek esetében nem csak, hogy nem fontolták meg például az LMP megoldási javaslatait, hanem hagyták, hogy családok tízezrei kerülnek utcára – fejtette ki, majd trükközésnek nevezte a jelenlegi kilakoltatási moratóriumot, mivel szerinte a választás után folytatódnak majd a kilakoltatások.

Kiemelte, amennyiben a választások után elég hatalmuk lesz hozzá, azonnal felállítanak egy a brókerbotrányokat vizsgáló parlamenti bizottságot, amely a kárrendezés kidolgozása után biztosítaná a politikai és jogi felelősségvállalást is, továbbá olyan garanciákat dolgozna ki, amelyek megakadályoznák hasonló esetek ismételt előfordulását.Szél Bernadett szerint mindkét kérdésben felmerül a pénzügyi felügyeletet ellátó jegybank felelőssége, ezért miniszterelnökké választása esetén azonnal menesztené Matolcsy Györgyöt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) éléről. Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője ugyanitt elmondta, mindkét kárrendezést az MNB alapítványaiban felhalmozott vagyonból hajtanák végre.

Hangsúlyozta, a jegybank abból a pénzből “urizál”, amelyet a forintgyengülésen keresett, ahelyett, hogy ezt az összeget a devizahiteleseknek adta volna.

A párt szakszóvivője megerősítette, a devizahitelesek érdekében bevezetnék az “elsétálás” jogát, vagyis hogy az ingatlan elvesztése után szűnjenek meg a tartozások, a bajba jutottaknak pedig kedvezményes bérlakásprogramot indítanának.

Szél Bernadett kérdésekre válaszolva kijelentette, Janiczak Dávidnak, a Jobbik alelnökének, Ózd polgármesterének távoznia kellene a politikából korábbi, nőket fenyegető kijelentései miatt és reméli, hogy a Jobbik elnökében, Vona Gáborban is van annyi belátás, hogy nem hagy ilyen politikusokat pártja élvonalában.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az LMP kormányfőjelöltje megjegyezte továbbá, hogy szerinte Orbán Viktor vasárnapi interjújában minden nőt megsértett, ezért alkalmatlan a képviseletükre. Az ellenzéki politikus szerint a kormányfő arról beszélt, hogy a nőket kevésbé becsüli, mint a férfiakat.

Ugyancsak kérdésekre reagálva elmondta, nagy “problémában” van az MSZP-Párbeszéd, amennyiben Karácsony Gergely inkább Orbán Viktorral vállalna sorsközösséget, mintsem az ellenzéki oldal bármelyik szereplőjével. Szél Bernadett szerint ezért Karácsony Gergely magyarázattal tartozik ezzel ellentétes kijelentésével kapcsolatban.Melyik pártot választod 2018. április 8-án?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM