HOLTAN KÜLDTE HAZA BETEGÉT A KÓRHÁZ.A BETEG “NEM VOLT HAJLANDÓ BESZÉLNI ÉS MOZOGNI”

HOLTAN KÜLDTE HAZA BETEGÉT A KÓRHÁZ.A BETEG "NEM VOLT HAJLANDÓ BESZÉLNI ÉS MOZOGNI"

HOLTAN KÜLDTE HAZA BETEGÉT A KÓRHÁZ.A BETEG "NEM VOLT HAJLANDÓ BESZÉLNI ÉS MOZOGNI"

A biztonsági őrök ültették be az őt hazaszállító autóba a beteget, aki „nem volt hajlandó beszélni és mozogni”, valamint „nem volt együttműködő”. Azért, mert akkor már halott volt.


A’Darrin Washington még 2011. november 22-én halt meg az amerikai Észak-Carolina államban, amikor az őt kezelő kórház hazaküldte, egy taxival – áll a vádiratban, amit a férfi anyja nemrég nyújtott be a kórházi biztonsági szolgálattal szemben. Az anya állítása szerint ugyanis fia már halott volt, vagy haldoklott, amikor az őrök bepakolták a nem mozgó férfit a taxiba, amelynek vezetője is kételkedett abban, hogy utasa még életben van – írta a perről beszámoló courthousenews.

A vádirat szerint Washington már tíz éve volt a kórház betege. A Non-Hodkim limfómával összefüggő visszatérő tüdőgyulladásai miatt rendszeresen kezelték ott. A férfit halála előtt egy héttel vették fel a kórházba tüdőgyulladás miatt, de félrediagnosztizálták, és egy ideig rossz gyógyszerrel kezelték. Miután erre a hibára rájöttek, megkapta a megfelelő gyógyszert, stabil lett az állapota és még aznap hazaküldése mellett döntöttek. Másnap reggelre már taxit is rendeltek neki.

A férfit egy nővér kérésére a biztonsági szolgálat emberei emelték ki betegágyából, mert „nem volt együttműködő”, valamint mert „nem volt hajlandó beszélni és megmozdulni”. A vádirat szerint ez azért volt, mert a férfi akkor már halott volt, vagy haldoklott. Washingtont végül két őr egy tolókocsiban levitte a taxihoz, berakták a hátsó ülésre, bekapcsolták a biztonsági övét, és hazaküldték.


loading...

A férfi 45 perces utazás után ért haza. Anyja és családja szerint akkor már teljesen hideg volt a teste, halottan érkezett meg.

Holt lelkek és testek

Lengyelországban valóság volt Bodzsár Márk Isteni műszakjának alapötlete: Lodzban helyi temetkezési vállalkozók versenye vezetett egy olyan bizarr és felháborító gyakorlathoz, hogy az elhunyt betegeket a mentősök nem a kórházba, hanem a ravatalozóba szállították – oda, amely cég fizetett nekik. Sőt egy idő után már nemcsak szállították, hanem készítették is halottakat: egy kis késés, egy kis fizikai ráhatás, egy kis gyógyszeres segítség könnyen drága holttestekké változtatta a súlyos, de még menthető betegeket is. A szálak egy helyi erős emberhez, tőkegazdag temetkezési vállalkozóhoz, Witold (Witek) Skrzydlewskihez vezetnek, de a bűnösségét nem sikerült bizonyítani. A több tucat áldozatot követő aljas, nyerészkedő gyilkosságsorozatot egy Necrobusiness című dokumentumfilm tárta a nagyközönség elé (az oknyomozó cikkek mellett), a produkció svéd pénzből forgott, mert a lengyel médiahatóságok nem adtak volna rá pénzt – lám, milyen fontos is a dokumentumfilm-gyártásban a koprodukció szerepe.

Forrás: Hír24

Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM