HOLTAN KÜLDTE HAZA BETEGÉT A KÓRHÁZ.A BETEG “NEM VOLT HAJLANDÓ BESZÉLNI ÉS MOZOGNI”

HOLTAN KÜLDTE HAZA BETEGÉT A KÓRHÁZ.A BETEG "NEM VOLT HAJLANDÓ BESZÉLNI ÉS MOZOGNI"

HOLTAN KÜLDTE HAZA BETEGÉT A KÓRHÁZ.A BETEG "NEM VOLT HAJLANDÓ BESZÉLNI ÉS MOZOGNI"

A biztonsági őrök ültették be az őt hazaszállító autóba a beteget, aki „nem volt hajlandó beszélni és mozogni”, valamint „nem volt együttműködő”. Azért, mert akkor már halott volt.


A’Darrin Washington még 2011. november 22-én halt meg az amerikai Észak-Carolina államban, amikor az őt kezelő kórház hazaküldte, egy taxival – áll a vádiratban, amit a férfi anyja nemrég nyújtott be a kórházi biztonsági szolgálattal szemben. Az anya állítása szerint ugyanis fia már halott volt, vagy haldoklott, amikor az őrök bepakolták a nem mozgó férfit a taxiba, amelynek vezetője is kételkedett abban, hogy utasa még életben van – írta a perről beszámoló courthousenews.

A vádirat szerint Washington már tíz éve volt a kórház betege. A Non-Hodkim limfómával összefüggő visszatérő tüdőgyulladásai miatt rendszeresen kezelték ott. A férfit halála előtt egy héttel vették fel a kórházba tüdőgyulladás miatt, de félrediagnosztizálták, és egy ideig rossz gyógyszerrel kezelték. Miután erre a hibára rájöttek, megkapta a megfelelő gyógyszert, stabil lett az állapota és még aznap hazaküldése mellett döntöttek. Másnap reggelre már taxit is rendeltek neki.

A férfit egy nővér kérésére a biztonsági szolgálat emberei emelték ki betegágyából, mert „nem volt együttműködő”, valamint mert „nem volt hajlandó beszélni és megmozdulni”. A vádirat szerint ez azért volt, mert a férfi akkor már halott volt, vagy haldoklott. Washingtont végül két őr egy tolókocsiban levitte a taxihoz, berakták a hátsó ülésre, bekapcsolták a biztonsági övét, és hazaküldték.


A férfi 45 perces utazás után ért haza. Anyja és családja szerint akkor már teljesen hideg volt a teste, halottan érkezett meg.

Holt lelkek és testek

Lengyelországban valóság volt Bodzsár Márk Isteni műszakjának alapötlete: Lodzban helyi temetkezési vállalkozók versenye vezetett egy olyan bizarr és felháborító gyakorlathoz, hogy az elhunyt betegeket a mentősök nem a kórházba, hanem a ravatalozóba szállították – oda, amely cég fizetett nekik. Sőt egy idő után már nemcsak szállították, hanem készítették is halottakat: egy kis késés, egy kis fizikai ráhatás, egy kis gyógyszeres segítség könnyen drága holttestekké változtatta a súlyos, de még menthető betegeket is. A szálak egy helyi erős emberhez, tőkegazdag temetkezési vállalkozóhoz, Witold (Witek) Skrzydlewskihez vezetnek, de a bűnösségét nem sikerült bizonyítani. A több tucat áldozatot követő aljas, nyerészkedő gyilkosságsorozatot egy Necrobusiness című dokumentumfilm tárta a nagyközönség elé (az oknyomozó cikkek mellett), a produkció svéd pénzből forgott, mert a lengyel médiahatóságok nem adtak volna rá pénzt – lám, milyen fontos is a dokumentumfilm-gyártásban a koprodukció szerepe.

Forrás: Hír24

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM