ITT A RADIOAKTÍV HÓ – MI JÖHET MÉG?

ITT A RADIOAKTÍV HÓ – MI JÖHET MÉG?

A normál radioaktivitás dupláját mérték az USA-ban a frissen hullott hó környezetében a napokban, ami felerősítette azokat a feltételezéseket, hogy a fukusimai atomerőműből kiszabadult szennyezés szelek szárnyán újra és újra átkel a Csendes-óceán felett.

A Missouri államban lévő St. Louisban a DutchSinse becenéven szereplő YouTube-felhasználó a szokásos radioaktív háttérsugárzás dupláját mérte a lehullott hó környezetében – jelentette az infowars.com. Egy átlagos, napfényes nyári napon ezen a területen 30 CPM a normál érték, ennek közel kétszeresét dokumentálta egy videofelvétellel az amatőr ellenőr.

loading...


A zárt helyen elhelyezett műszerek a két érték közötti CPM-et mutattak, ami a videó készítője szerint egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a radioaktivitást megnövelő anyag a csapadékkal érkezett. Ezt támaszthatja alá, hogy a 2012-es hóviharok idején is nagyobb radioaktív háttérsugárzást tapasztalt a megszokottnál. További gyanús körülmény, hogy San Francisco egyik strandján a napokban a megengedett háttérsugárzás ötszörösét mérték Geiger-Müller-számlálóval. Az utóbbi ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak.

Gyanúsan ködösítenek

Nem tisztázott, hogy az ilyen jelenségek összefüggenek-e a 2011. márciusi földrengésben és cunamiban összeomlott fukusimai atomerőmű romjaiból, illetve hulladéklerakóiból kiszabaduló radioaktív szennyező anyagokkal. Mivel a japán hatóságok, illetve a létesítményt üzemeltető Tepco áramszolgáltató folyamatosan torz információkkal szolgálnak a veszélyről, tartják magukat azok a feltételezések, hogy a radioaktív anyagok az óceánt átkelve jutnak el az USA-ba.


loading...

Karácsony hetén arról érkeztek jelentések, hogy az erőmű összeomlott harmadik reaktorából gőz tört fel. A Tepco rögtön azt állította, hogy a helyszínen nem nőtt a radioaktív sugárzás. A cég hitelességét azonban nem sokkal ezelőtt egy korábbi alkalmazottjának elbeszélése is gyengítette. Ebből kiderült, hogy a radioaktív szennyezést tartalmazó tárolómedencék repedéseit takarékosságból időnként ragasztószalaggal és dróthálókkal igyekszenek elzárni.

Fokozza az idegességet az USA-ban, hogy a szövetségi egészségügyi szolgálat 14 millió dózis kálium-jodid tablettát rendelt. Ezt a gyógyszert súlyos nukleáris katasztrófák után kell bevenniük az érintetteknek abban a reményben, hogy ellensúlyozza a szervezetüket érő radioaktív szennyezést. A hivatal cáfolta, hogy a vásárlásnak köze lenne a kétes hatásfokkal folyó fukusimai romeltakarításhoz.

Forrás: napi.hu

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
EZER MILLIÁRDOS BANKCSAPDA
EZER MILLIÁRDOS BANKCSAPDA

A hitellel rendelkező magyar családok közvetlen, míg a lakosság jelentős részének közvetett kifosztása, lehetetlenítése a devizahitelezésen keresztül a Magyar Állam,...

GYILKOS HIDEGEK A H.A.A.R.P. RENDSZERTŐL?
GYILKOS HIDEGEK A H.A.A.R.P. RENDSZERTŐL?

A H.A.A.R.P. – Magas-frekvenciás Aktív Sarki Fény Kutatóprogram, amely az ionoszféra, magnetoszféra és a légkör befolyásolására létrehozott, tudományos programnak álcázott...

Close