ITT A RADIOAKTÍV HÓ – MI JÖHET MÉG?

ITT A RADIOAKTÍV HÓ – MI JÖHET MÉG?

A normál radioaktivitás dupláját mérték az USA-ban a frissen hullott hó környezetében a napokban, ami felerősítette azokat a feltételezéseket, hogy a fukusimai atomerőműből kiszabadult szennyezés szelek szárnyán újra és újra átkel a Csendes-óceán felett.

A Missouri államban lévő St. Louisban a DutchSinse becenéven szereplő YouTube-felhasználó a szokásos radioaktív háttérsugárzás dupláját mérte a lehullott hó környezetében – jelentette az infowars.com. Egy átlagos, napfényes nyári napon ezen a területen 30 CPM a normál érték, ennek közel kétszeresét dokumentálta egy videofelvétellel az amatőr ellenőr.


A zárt helyen elhelyezett műszerek a két érték közötti CPM-et mutattak, ami a videó készítője szerint egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a radioaktivitást megnövelő anyag a csapadékkal érkezett. Ezt támaszthatja alá, hogy a 2012-es hóviharok idején is nagyobb radioaktív háttérsugárzást tapasztalt a megszokottnál. További gyanús körülmény, hogy San Francisco egyik strandján a napokban a megengedett háttérsugárzás ötszörösét mérték Geiger-Müller-számlálóval. Az utóbbi ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak.

Gyanúsan ködösítenek

Nem tisztázott, hogy az ilyen jelenségek összefüggenek-e a 2011. márciusi földrengésben és cunamiban összeomlott fukusimai atomerőmű romjaiból, illetve hulladéklerakóiból kiszabaduló radioaktív szennyező anyagokkal. Mivel a japán hatóságok, illetve a létesítményt üzemeltető Tepco áramszolgáltató folyamatosan torz információkkal szolgálnak a veszélyről, tartják magukat azok a feltételezések, hogy a radioaktív anyagok az óceánt átkelve jutnak el az USA-ba.


Karácsony hetén arról érkeztek jelentések, hogy az erőmű összeomlott harmadik reaktorából gőz tört fel. A Tepco rögtön azt állította, hogy a helyszínen nem nőtt a radioaktív sugárzás. A cég hitelességét azonban nem sokkal ezelőtt egy korábbi alkalmazottjának elbeszélése is gyengítette. Ebből kiderült, hogy a radioaktív szennyezést tartalmazó tárolómedencék repedéseit takarékosságból időnként ragasztószalaggal és dróthálókkal igyekszenek elzárni.

Fokozza az idegességet az USA-ban, hogy a szövetségi egészségügyi szolgálat 14 millió dózis kálium-jodid tablettát rendelt. Ezt a gyógyszert súlyos nukleáris katasztrófák után kell bevenniük az érintetteknek abban a reményben, hogy ellensúlyozza a szervezetüket érő radioaktív szennyezést. A hivatal cáfolta, hogy a vásárlásnak köze lenne a kétes hatásfokkal folyó fukusimai romeltakarításhoz.

Forrás: napi.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM