HOGYAN TOVÁBB “DEVIZA”-“HITELESEK”? HOGYAN TOVÁBB MAGYARORSZÁG?

Hogyan tovább Magyarország?
Hogyan tovább devizahitelesek?

Éva Nagy- Facebook

Éppen tegnap gondolkoztam azon, hogy a devizahiteles oldalakon 20-30.000 ember nézelődik, és próbálja az életben maradásához szükséges információt szerezni.
Van aki, még kivár, van, aki a bankkal vitatkozik, van akinek a bank felmondta a hitelét, és arra keresi kétségbeesetten a megoldást, van aki perre készül, és ahhoz gyűjt info-t, tanácsot, tapasztalatot, stb. Egy normális országban, egy normális demokráciában és jogállamban erre nincs szükség. Az állampolgár befizeti az adóját, és ezért cserében az állam megfelelő szervei végzik a dolgukat. Automatikusan és maguktól.
Ahogy az állampolgárok is azt teszik, ami a dolguk. Dolgoznak, pénzt keresnek, adót fizetnek, és magánéletet élnek. 

Ezzel szembe mi van MO-n? Az emberek egyre többet dolgoznak az egyre kevesebbért, amiből az állam és a bank mindent visz, és ezért cserében sem az államtól, sem a jog és igazságszolgáltatás rendszerétől nem várhatjuk el, hogy tegyék a dolgukat. 

Nincs fogyasztóvédelem, a bankok gátlástalan uzsorájától nem véd meg bennünket semmi. A törvények betartása és betartása nem jogállami alapkérdés, hanem politikai lojalitás kérdése. Ha végig járja a szegény kiszolgáltatott magyar állampolgár a hazai jog buktatóit, és megpróbálna az uniós jog alapján jogorvoslatot kérni, kiderül, hogy MO. ott is 2.osztályú jogállam, és mivel az unió kettős mércét alkalmaz, ott is a jogi-csűröm-csavarom zsákutcájában kerülünk.


Mi lehetőség maradt nekünk? Miközben naponta 5 órát itt lógunk a neten, és keressük a lehetőségeket, és ez időt önmagunktól, családunktól vesszük el. pusztán azért, mert a magyar állampolgárok számára nincs sem jog, sem igazság, sem itthon, sem az Európai Unióban.

Szólj hozzá

Hozzászólás