Hitele miatt elárverezhetik Csollány Szilveszter családjának házát

devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Hitele miatt elárverezhetik Csollány Szilveszter családjának házát

Hitele miatt elárverezhetik Csollány Szilveszter családjának házát

Csollány Judit még karácsony előtt levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett lakáshitelt.

A tavaly januárban elhunyt Csollány Szilveszter özvegye a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktortól is levélben kért segítséget, írja a Blikk.

Az özvegy a tornászelnök, Magyar Zoltán elmondása szerint nem tudja fizetni házuk törlesztőrészleteit.

Az olimpiai bajnok tornász halála után özvegye egy ideig fizette a lakáshitelt, de a megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabadult energiaárak miatt nem tudja folytatni a törlesztést.

A tornászelnök elmondta, annyit tudnak, hogy amíg Csollány Szilveszter élt, rendszeresen utalták az évekkel ezelőtt felvett kölcsön részleteit, és halála után is egy darabig. „Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz.
Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk”. Remélem, az állam tud segíteni az özvegynek, hogy ne kerüljön utcára a lányokkal – mondta Magyar Zoltán.

A szövetség ezért levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, hogy ha módjukban áll, adjanak valamennyi pénzt az elhunyt sportoló családjának. Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM