HÁT EZ EGYSZERŰEN HIHETETLEN

BEFEKTETÉSI ÜGYLET - HÁT EZ EGYSZERŰEN HIHETETLEN!

HÁT EZ EGYSZERŰEN HIHETETLEN

 

Imre Garai Szabó – Facebook

"Az adós Ft-kölcsönt kért, ezen szándékát közölte a hitelkérelemben, és nem befektetési ügyletek sorozatára adott megbízást. A hitelt felvevő nem ismerte azokat a banki kifejezéseket, hogy derivatíva, swap, carry-trade, stb.


Ez nem volt része a tájékoztatásnak, és nem tartalmazta a kölcsönszerződés sem, ahogy az Általános Szerződési Feltételek között sem fellelhető.

Egyetlen adós sem volt tisztában a szintetikus devizahitel fogalmával."

Ezeket az ismereteke egy átlagember nem is ismerheti, mert annyira szakfogalmak, amelyeket pénzügyi ismereteket oktató szakiskolák, felsőfokú intézményekben tanítanak.

Ha én kölcsön akarok kérni, akkor iratkozzak be egy ilyen intézménybe, hogy megértsem a banki nyelvezetet? Abban a félórában, amíg aláíratják velem a szerződést, találjam meg azokat a buktatókat, amelyeket a szakjogászok évekig fogalmaznak, a külföldi tapasztalatokat felhasználva. és erre vitatják a bankok, hogy ez az eljárás nem volt tisztességes.

Ráadásul a nagy tapasztalatokkal és minden szakértői vélemény birtokában a magyar BÍRÓSÁGOK nem tudják ezt megállapítani, hát ez egyszerűen HIHETETLEN.

Ha már maguktól nem megy, miért nem kérdezik meg az ausztrál, vagy a dél-amerikai kollégáikat, hogy ők hogyan ítélték meg annak idején, hiszen 20 éve ott már lecsengett ez a nemzetközi tőke által bevezetett család sorozat, piramis játék!

Szerintem egyszerű a tényállás, csak akarni kell döntést hozni, elvégre azért bíró, alkotmánybíró, vagy a kúria bírája. A másik oldalon a legfőbb ügyész magatartását sem értem. Az még hagyján, hogy nem indít hivatalból eljárást, de hogy még csak nyilatkozni se nyilatkozik, hogy ő hogyan látja. Vagy egy olyan burában élnek a többi ügyésszel együtt, hogy nem szereznek tudomás egy ilyen köztörvényes bűncselekmény halmazatról?


Mit kell ahhoz tenni, hogy a bíróság, az ügyészség végre a hivatalának, a munkakörének megfelelően tevékenykedjen? Millió nagyságrendű azon emberek száma, akik szisztematikusan ki vannak fosztva, örök életükre el vannak adósodva. Nincs lelkiismeret furdalásuk, hogy közel 5000 ember már öngyilkos lett, számtalan család meg lakás nélkül maradt, mi meg hallgassuk a bankos álláspontot, hogy ne volt a fejünkhöz szorítva a pisztoly, hogy felvegyük a kölcsönt….

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM