Ha a bankok törvénysértéseiről van szó, lebénul az államigazgatás

Ha a bankok törvénysértéseiről van szó, lebénul az államigazgatás

A devizahitelezés során egyre inkább nyilvánvalóvá válik az államigazgatás működésének bénultsága, a bíróságok felkészületlensége, a jogszabályok alkalmatlansága. Mindez összességében előnyös a bankrendszernek és hátrányos a lakosságnak. Helyzetelemzésünk.

 

Hiteles Mozgalom közlemény

loading...

 

Devizahitelezés néven elhíresülten, Magyarországon milliós nagyságrendben köttettek törvénytelen szerződések, melyekkel kapcsolatban folyamatosan kiderül, hogy hazánkban senki sem illetékes. Egyedül a Gazdasági Versenyhivatal a kivétel, nagyon alapos munkát végeztek a bankkartell ügyben.  

 

A Kormány most a Kúriára tolta a feladat elvégzését. A Kúria jogegységi határozatra készül, és ismét Polt Pétert kívánja meghallgatni annak ellenére, hogy korábban már – a valóságot, a tényeket figyelembe véve – szembehelyezkedett Polt Péter álláspontjával, az árfolyamrés kérdésében. A Kúria annak a Polt Péternek a véleményét fogja tehát kérni, aki korábbi megnyilatkozásaival szakmailag, és emberileg is megbukott.

 

„A jogegységi indítványt 15 napon belül véleményezi a legfőbb ügyész…”

 

Polt Péter és Szász Károly felmentésére a nyáron több civil szervezet tett javaslatotÁder János Köztársasági Elnöknél.

 


loading...

A KEH válasza szerint nem illetékes az ügyben eljárni, de a kezdeményezést szeptemberben továbbította Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár részére.

 

Lázár János a mai napig nem küldött választ, pedig a válaszadása hiányát már egy hónapja észrevételeztük.

 

Áder János a Miniszterelnök kérésére viszont felmentette Szász Károlyt. Áder János ezek után nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy tudta felmenteni Szász Károlyt, ha ez korábbi válasza szerint nem az Ő hatásköre.

 

A teljes Magyar Államigazgatás lebénul, ha a bankok törvénysértéseiről van szó. Sorra kapjuk a semmit mondó propaganda válaszokat minisztériumoktól.

 

A minisztériumok az érintett civil szervezettekkel történő kapcsolatfelvételt, érdemi egyeztetést folyamatosan elutasítják.

 

A kormány az érintettek és a nyilvánosság kirekesztésével azonban folyamatosan tárgyal a törvénysértő bankok lobby szervezetével, a Bankszövetséggel. A Bankszövetség megoldási tervét kérésre sem hajlandók nyilvánosságra hozni.

 

Magyarország Államigazgatása bebizonyította tehetetlenségét, ezzel az érintett lakosság előtt megbukott – az ország ezen a téren is háttér megállapodások (mutyi) fellegvára lett.

 

A Kormány a lakosság érdekeivel szemben valójában a bankok érdekeit védi, eközben egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz. Ezzel a viselkedésével a Kormány is hiteltelenné válik.


 

Maximálisan egyetértünk más érdekvédő szervezetek álláspontjaival:

 

„A devizahitelesek ügyét nem lehet zárt ajtók mögötti tárgyalásokon megoldani!
 

Sajnos lebénultak a bíróságok is, sorra halasztják el a tárgyalásokat, valamiféle felső megoldásra várva.

 

A legfőbb hatalmi ágak, a bíróságok, a Kormány, a Parlament az Ügyészség tehetetlenek a bankok hatalmával, befolyásolásával szemben. Ez az állapot teljes mértékben elfogadhatatlan.

 

Kérjük a Kúriát, hogy alaposan mérlegelje Polt Péter véleményét, hozza nyilvánosságra majd írásos szakvéleményét, hogy az érintetteknek legyen lehetőségük jelezni, ha ismét félre akarja vezetni a Legfőbb Ügyész a Kúriát a valótlan állításaival.

 

A Legfőbb Ügyészség nem kíván szembesülni korábbi valótlan állításaikkal. Pár napja érkezett válaszlevelükben „jogkérdésnek” tekintik ezt a témát („az árfolyamrés nem okoz költséget” valótlan állítást) és erre hivatkozva nem kívánnak tájékoztatást adni.

 

Most folyik a Hitelintézeti törvény vitája a Parlamentben. A készülő törvény a hiányosságai miatt nem alkalmas a bankok megfelelő szabályzására, semmilyen előrelépést nem tartalmaz pénzügyi fogyasztóvédelmi téren sem, mintha nem is lenne évek óta a legnagyobb társadalmi probléma hazánkban a devizahitelezés és a lakosság jelentős részének elszegényedése.

 

Nagyon szeretnénk, ha helyzetelemzésünket az érintettek (Kormány, Parlament, Ügyészség, Bíróságok, Kúria, Köztársasági Elnök….) cselekedeteikkel cáfolnák meg.

 

Szerző: Hiteles Mozgalom

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
INFLUENZA ELLENI OLTÁSOK KÁROS ÖSSZETEVŐI
INFLUENZA ELLENI OLTÁSOK KÁROS ÖSSZETEVŐI

A hideg nyirkos idő beköszöntével újra erőteljes nyomást gyakorolnak a gyógyszercégek, reklámok, zsebre tett orvosok a lakosságra, hogy elhitesse az...

Már jogerős Papírom is van arról, hogy a kölcsönszerződés semmis
Dr. Léhmann-Már jogerős Papírom is van arról, hogy a kölcsönszerződés semmis!

Fővárosi Ítélőtábla - ítélet „devizahitel ügyben” A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta és megállapította, hogy az egyedileg meg...

Close