GIGÁSZI BANKBÍRSÁG ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉS A LÁTHATÁRON

GIGÁSZI BANKBÍRSÁG ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉS A LÁTHATÁRON.

Gigászi bankbírság és pénzvisszafizetés a láthatáron

Minden idők legnagyobb, 16-17 milliárd dolláros, vagyis 3800-4000 milliárd forintnak megfelelő büntetését fizetheti ki peren kívüli megállapodás keretében a Bank of America hamarosan. A már régóta terítéken lévő büntetést jelzálogfedezetű kötvények szabálytalan értékesítése miatt kell kicsengetnie a hitelintézetnek. 


9 milliárd dollárt készpénzben, a maradékot pedig ügyfelei terheinek mérsékléseként kell viselnie az amerikai nagybanknak lapértesülések szerint. A peren kívüli egyezség különböző részleteiről még most is tárgyal a bank a hatóságokkal. A lényeges pontokról a múlt héten egyeztek meg állítólag a felek Eric Holder főügyész és Brian T. Moynihan, a Bank of America vezérigazgatójának telefonbeszélgetése után. A megegyezés hiányában per indult volna a bank ellen.

Amennyiben sikerül véglegesen tető alá hozni a megállapodást, a Bank of America fizetheti minden idők legnagyobb büntetését. Felülmúlná ezzel a Citigroup júliusi 7 milliárd dolláros és a JP Morgan tavaly novemberi 13 milliárd dolláros büntetését. Utóbbi volt az USA történetének legnagyobb, egyetlen vállalatot érintő büntetése.


A Bank of Americának ugyanakkor idén már volt egy hasonló megállapodása: ez 9,5 milliárd dollárról szólt a Szövetségi Lakásfinanszírozási Ügynökség (FHFA) felé. A jelenlegi büntetés elsősorban a Bank of America által korábban megvásárolt és kétes ügyekbe keveredő Countrywide Financialhez és Merrill Lynchez köthető. – Portfolio

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM