GIGÁSZI BANKBÍRSÁG ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉS A LÁTHATÁRON

GIGÁSZI BANKBÍRSÁG ÉS PÉNZVISSZAFIZETÉS A LÁTHATÁRON.

Gigászi bankbírság és pénzvisszafizetés a láthatáron

Minden idők legnagyobb, 16-17 milliárd dolláros, vagyis 3800-4000 milliárd forintnak megfelelő büntetését fizetheti ki peren kívüli megállapodás keretében a Bank of America hamarosan. A már régóta terítéken lévő büntetést jelzálogfedezetű kötvények szabálytalan értékesítése miatt kell kicsengetnie a hitelintézetnek. 


9 milliárd dollárt készpénzben, a maradékot pedig ügyfelei terheinek mérsékléseként kell viselnie az amerikai nagybanknak lapértesülések szerint. A peren kívüli egyezség különböző részleteiről még most is tárgyal a bank a hatóságokkal. A lényeges pontokról a múlt héten egyeztek meg állítólag a felek Eric Holder főügyész és Brian T. Moynihan, a Bank of America vezérigazgatójának telefonbeszélgetése után. A megegyezés hiányában per indult volna a bank ellen.

loading...

Amennyiben sikerül véglegesen tető alá hozni a megállapodást, a Bank of America fizetheti minden idők legnagyobb büntetését. Felülmúlná ezzel a Citigroup júliusi 7 milliárd dolláros és a JP Morgan tavaly novemberi 13 milliárd dolláros büntetését. Utóbbi volt az USA történetének legnagyobb, egyetlen vállalatot érintő büntetése.


A Bank of Americának ugyanakkor idén már volt egy hasonló megállapodása: ez 9,5 milliárd dollárról szólt a Szövetségi Lakásfinanszírozási Ügynökség (FHFA) felé. A jelenlegi büntetés elsősorban a Bank of America által korábban megvásárolt és kétes ügyekbe keveredő Countrywide Financialhez és Merrill Lynchez köthető. – Portfolio

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZAHITELEK" - TITKOSAK AZ INFÓK A VALÓDI KÁRRÓL.
“DEVIZAHITELEK” – TITKOSAK AZ INFÓK A VALÓDI KÁRRÓL

Devizahitelek - Titkosak az infók a valódi kárról - Oszd meg! A kormány és a Bankszövetség célja az, hogy elhitessék...

AKÁR KÉTMILLIÓT IS KASZÁLHAT EGY ÁTLAGOS "DEVIZAHITELES".
AKÁR KÉTMILLIÓT IS KASZÁLHAT EGY ÁTLAGOS “DEVIZAHITELES”

Akár kétmilliót is kaszálhat egy átlagos devizahiteles Azt már korábban kiszámoltuk, hogy mennyi jár vissza a devizahiteleseknek az árfolyamrés miatt,...

Close