FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS-LEVÉL A KÚRIÁNAK

FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS-LEVÉL A KÚRIÁNAK.

FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS-LEVÉL A KÚRIÁNAK

[good_old_share]

Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége – Tisztelt Kúria!

 

Önök között Tisztelt Bírák vannak olyanok, akik már akkor is bírók voltak, amikor Magyarország a demokrácia útjára lépett. 

loading...Az akkor vallott eszmék ma is igazak. Közösen örültünk Magyarország függetlenségének és hittünk mind abban, amit egy jogállam biztosíthat polgárainak. A törvény előtti egyenlőséget.

Megtehetjük, hogy e vívmányokat kockáztatjuk, de azt csak saját pusztulásunk árán lehet.

Egy demokratikus jogállamban sem a jogalkotónak, sem a jogalkalmazónak nincs arra felhatalmazása, hogy intézkedéseivel felrúgja a demokrácia játékszabályait. 
Magyarország megszabadult elnyomóitól, kivívta szabadságát, és soha többé nem kér, a politikai megrendelésre született ítéletekből.

Jogunk van szólni, ha jogsérelem ér. Jogunk van a független bírósághoz, ami többé már nem a hatalmasságok, vagy a pénzvilág kiváltsága.

Jogunk van megismerni az ítéleteket. Nem maradhatunk tétlenek, ha úgy látjuk, e jogainktól akarnak megfosztani minket. Dr. Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője, bocsánatkérő levelében próbál mentegetőzni, mert egy független bírói testület döntése nem felelt meg a Bankszövetség elvárásainak.

loading...

Egy jogállamban ilyen nem fordulhat elő!

Rövid távú előnyökért, a bírói függetlenséggel szembemenni nem érdemes, mert hosszú távon a demokráciát veszélyeztetők is vesztesek lesznek. A diktatúrákig vezető út sok kis lépésből áll, két lépés között nincs nagy távolság. Sokszor észre sem venni, hogy veszélyben vagyunk, és a diktatúra ott kopog az ajtónkban. Akkor már nem fog számítani, hogy ki kinek az ismerőse, mennyi pénze volt, vagy milyen beosztásban, mekkora hatalommal rendelkezett. Ez egy szomorú előképe annak a folyamatnak, ami ma Magyarországon elkezdődött.Most kell hangunkat hallatni, most kell azt mondani, hogy elég!

Állítsuk helyre a demokráciát, következetesen bátran harcoljunk azok ellen, akik nem így gondolják. Közös a múltunk, közös a jövőnk és közös az érdekünk.

Kérem, Önöket segítsenek helyreállítani a független igazságszolgáltatásba vetett bizalmunkat!

Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ILYEN NINCS! KEDVEZŐTLEN HITELRE KÖTELEZIK A MOZGÁSKORLÁTOZATTAKAT.
ILYEN NINCS! KEDVEZŐTLEN HITELRE KÖTELEZIK A MOZGÁSKORLÁTOZATTAKAT

ILYEN NINCS! KEDVEZŐTLEN HITELRE KÖTELEZIK A MOZGÁSKORLÁTOZATTAKAT [good_old_share] Kedvezőtlen hitelre kötelezik a mozgáskorlátozottakat - írja a HírTv. Banki kölcsönre kötelezi...

VARGA-DAMM ANDREA - AUTÓSOK FIGYELEM!
VARGA-DAMM ANDREA – AUTÓSOK FIGYELEM!

VARGA-DAMM ANDREA - AUTÓSOK FIGYELEM! [good_old_share] Kedves Barátaim!   Mindenkit, akit érint, felhívok arra, hogy ha olyan helyzetben van, hogy...

Close