Forgalomba kerül a hidrogénes autó, amely 5 perc alatt felölthető és 900 kilométert tesz meg teli tankkal

hidrogén, környezetvédelem, fenntarthatóság, Forgalomba kerül a hidrogénes autó, amely 5 perc alatt felölthető és 900 kilométert tesz meg teli tankkal

Ausztráliában forgalomba kerül az első hidrogénes autó, amelyet mindössze 5 perc alatt fel lehet tölteni a töltőállomásoknál.

Az autó 900 kilométert tesz meg teli tankkal, és mozgás közben tisztítja a levegőt.

A hidrogén üzemanyagcellás technológiát most először alkalmazzák alapfelszereltségként egy forgalomba hozott autóban, ráadásul már most ilyen jelentős hatótávot tesz lehetővé, nagyon alacsony újratöltési idő mellett.

Ez az autó a Hyundai Nexo, egy kis lökettérfogatú motorral, amely a világ összes autógyártóját veri. Fenntarthatósági rekordot állít fel, hisz 6,27 kilogramm hidrogén töltésével 449.100 liter levegőt tisztít meg az utazás során (ez a mennyiség 33 fő egy egész napi levegőszükséglete), és csak vizet bocsát ki a kipufogócsövéből.

Ez az autó nem bocsát ki CO2-t, vagy más szennyező anyagot. Gondoljunk csak arra, hogy egy ezzel egyenértékű jármű, hagyományos belső égésű motorral, körülbelül 126 kg CO2-t bocsát ki ugyanazon a távolságon.
A hidrogénmotor így belép az autópiacra, és az elektromos motorhoz kíván csatlakozni a világ által elfogadott fenntartható mobilitási megoldások között.
A Hyundai ezzel az első autógyártó a világon, amely hidrogén üzemanyagcellás járművet gyárt a piac számára.

Az autó hidrogén üzemanyagcellás rendszerrel van felszerelve, amely az elektromos áram előállításához a gázt egy membrános szerkezeten vezeti át, ahol az találkozik a külső környezetből vett levegővel, ami egy elektromos motort hajt meg.

A keletkezett többlet elektromos áramot -beleértve a fékezés során tárolt energiát is- egy lítium-ion akkumulátor tárolja. A Nexo tankolása mindössze 5 percet vesz igénybe.

Az első autót Ausztráliában adták el, ahol az első üzemanyagtöltő állomások is megépültek. A fenntartható jövő igazi víziója ez a jármű. 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM