FONTOS BESZÁMOLÓ A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAKNAK!

FONTOS BESZÁMOLÓ A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAKNAK!
loading...

FONTOS BESZÁMOLÓ A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAKNAK!

A DEVIZAKÁROSULTAK! IRÁNY BRÜSSZEL! című cikk folytatása, aktuális beszámoló!

[cn-social-icon]

Szép jó reggelt mindenkinek, tisztelt Sorstársak!

Ma belga rigó csiripelésére ébredtünk, már túl vagyunk a reggelin. Jó lesz egy kicsit leereszteni.
Benneteket első sorban a tegnapi történések izgathatnak, mint ahogy minket is izgattak.

Hosszú szervezés és egyeztetés után hétfőn este kirepültünk ide Brüsszelbe, hogy az Európai Unió fővárosában hangot adjunk elkeseredésünknek. Még otthon elkészült egy petíciónak nevezett irat, amit Varga István készített és dr. Gaudi-Nagy Tamás öntött jogi formába. Ezt a reggeli első programunkon átadtuk az Európai Unió Petíciós Bizottsága elnökének.loading...

Nyomatékosan kérek minden adóst és minden átvert embert, hogy ahogy megjelenik az EP petíciós oldalán, csatlakozzatok hozzá, mert csak úgy érhetünk el eredményt, ha van az irat mögött tömeg. Tömeget írtam, nem pár száz embert. Ha valaki megtalálja, ossza tovább, mert NAGYON FONTOS! Szerintem 1-2 napon belül elérhető lesz. A Nemzeti Civil Kontroll is közreadja a petíció elérhetőségét!

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

Miután a petíciót átadtuk, kis csapatunkkal átvonultunk a Luxemburg térre. Ez az EP előtti közepes méretű, középen füves terület. Itt kellett volna az előre bejelentett és egyeztetett külső demonstrációt megtartanunk. Szerencsére a tér foglalt volt! Elfoglalták a helyi gazdák, akik traktorokkal, óriási hangosítással, kolbászsütéssel és hasonlókkal tiltakoztak valami ellen. A helyszínen tartózkodó főrendőr felülbírálta Brüsszel polgármesterének azon utasítását, amely szerint nem lehet az EP bejárata előtti téren tüntetni és átirányított bennünket erre a területre. Ez az a hely, ahol egyébként kizárólag az EP saját utcai rendezvényeire adnak engedélyt. Abszolút tűz közelbe kerültünk!

Felállítottuk molinóinkat, körbekötöttük magunkat láncainkkal, bilincset is bevetettünk az ügy érdekében. Folyamatos magyar és angol nyelvű beszédekkel keltettük fel a helyiek érdeklődését. Az előre kinyomtatott 150 db tájékoztató lapunk a demó végére mind egy szálig elfogyott.

Egy gyors ebéd után az Európai Parlament épületében elfoglaltuk a meghallgatásunkra kijelölt termet. Ez egy óriási ovális asztallal, színvonalas hangosítással, szinkrontolmács fülkékkel és minden egyéb profi felszereléssel ellátott terem, amit kifejezetten ilyen célokra használnak. A mi kis csapatunk 12 főből állt, de a termet az előzetesen meghirdetettek hatására sikerült úgy megtöltenünk, hogy még a mögöttünk elhelyezett pótszékeken is ültek EP képviselők és munkatársaik.

Azt gondolom, hogy szerénytelenség nélkül állíthatom: a meghallgatásunk a maga nemében elsöprőre sikerült! Amikor beszámoltunk a minket ért törvénytelenségekről, a magyar emberi sorsokról, többeknek fátyolos lett a szeme, nem egy ember szemében könnyek gyülekeztek!
Ezután a parlament épületében, szabad terében található TV stúdióban 1 órás felvétel készült velünk. Ez zárta az előre megbeszélt, rögzített programot.

Ez itt nem a reklám helye, de:
Ez a program nem jöhetett volna létre, ha nincs az ezt megelőző másfél hónapos szervezés. Ebben oroszlánrészt vállalt és mindenben segített nekünk Morvai Krisztina független EP képviselőnk és kis csapat Andrea és Edit. Dr. Gaudi-Nagy Tamás jogi és egyéb segítsége is elengedhetetlen volt. A Varga István által fogalmazott petíció talán a legfontosabb eleme volt ittlétünknek.

Velünk volt Dr. Varga-Damm Andrea, aki külső és belső felszólalásaiban egyaránt színvonalasan képviselte ügyünket és közérthető jogi megállapításai meggyőzőek voltak. Almási "Luigi" Lajos végig kísérte minden lépésünket kamerájával. figyeljétek a híradásokat, oldalunkat. Hamarosan több képi részletet láthattok tőle. Kerékgyártó László [cn-social-icon]

Read previous post:
ÉRDEMES HARCOLNI?
ÉRDEMES HARCOLNI?

Póka László – Nem adom a házamat mozgalom: Vajon érdemes harcolni? Egyik aktív, sok megmozduláson résztvevő harcostársunk egy számára előnyös...

SOKAN VÁRJÁK: TELJES KÖRŰ VIZSGÁLAT A LOMBARDNÁL.
SOKAN VÁRJÁK: TELJES KÖRŰ VIZSGÁLAT A LOMBARDNÁL

SOKAN VÁRJÁK: TELJES KÖRŰ VIZSGÁLAT A LOMBARDNÁL [cn-social-icon] Devizahitelek: Rogán sürgős vizsgálatot kér az MNB-től - írja a Portfolio Teljes...

Close