BRUTÁLIS INTERNETADÓ: TILTAKOZOTT A FIDESZ…6 ÉVE!

BRUTÁLIS INTERNETADÓ: TILTAKOZOTT A FIDESZ...6 ÉVE!

BRUTÁLIS INTERNETADÓ: TILTAKOZOTT A FIDESZ…6 ÉVE!

 

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését – ez olvasható a párt hat és fél évvel ezelőtt közzétett nyilatkozatában. Ehhez képest Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy jövőre bevezetik az internetadót. 

Brurális mértékű lesz a jövő évre bejelentett internetadó. Az adó alapja a felhasználó által bonyolított adatforgalom lesz.

Minden megkezdett gigabájtnyi adatforgalmazás után 150 forintos adókötelezettséget ír elő a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett, jövőre életbe lépő új szabályozás. 

loading...A távközlési adóról szóló törvény módosítása szerint az adó alanya a szolgáltató lesz, így a díj emelését (akárcsak a bankadó esetében) arra kenheti majd a kormány. Az adó mértékét a felhasználó által lebonyolított, GB-ban kifejezett adatforgalom jelenti majd.

Egy 5 GB-os mobilnetcsomag ma nagyjából 3000 forintba kerül, erre 750 forintnyi plusz költség kerül majd, ami 25 százalékos emelkedést jelent. Egy korlátlan vezetékes nethozzáférés árát 4-5000 forintnak számolva még brutálisabb arány jön ki, ezen ugyanis egy átlagfelhasználó havi 30-50 gigát minden további nélkül leforgalmaz.

Ebben az esetben az adó mértéke 4500-7500 forint lehet, ami jól láthatóan több, mint a havi díj. Ekkora pluszt egyik szolgáltató sem fog lenyelni.

“az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől”

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
VÁDIRAT AZ ÁLLAMHOZ A DEVIZACSALÁS ÜGYÉBEN.
VÁDIRAT AZ ÁLLAMHOZ A DEVIZACSALÁS ÜGYÉBEN

Éva Nagy - Teo Fiser   VÁDIRAT AZ ÁLLAMHOZ A DEVIZACSALÁS ÜGYÉBEN 1. A devizához kötött hitel az évszázad csalása,...

"Elszámolás vagy leszámolás készül a károsultakkal?"
ELSZÁMOLÁS, VAGY LESZÁMOLÁS KÉSZÜL A „DEVIZA” KÁROSULTAKKAL?

ELSZÁMOLÁS, VAGY LESZÁMOLÁS KÉSZÜL A „DEVIZA” KÁROSULTAKKAL?   Elszámolás vagy leszámolás készül a károsultakkal? A kérdés jogos, de attól tartunk,...

Close