Fogadj örökbe egy ATM-et! (Bónusz videóval)

Új mozgalmat indított a Radikális Bankellenes Csoport, miszerint aki teheti, és indíttatást érezne hozzá, az most örökbe fogadhat egy banki ATM-et! A kezdeményezés hamar országos méreteket ölthet, hiszen a bankok, épp a napokban jelentették be, minden eddiginél durvább, új uzsoraigényüket.

 

Saját bankjegykiadóból a 2012-es díjakhoz képest átlagosan ötször annyiért juthat valaki a pénzéhez, de még a netes átutalások ára is többszöröződik – írja, többek között Az én pénzem pénzügyi portál.

 

Cikk: Domján Tibor, 2013.08.25., Budapest

 

Emelkednek újra a tranzakciós díjak, de emelkednek velük a banki költségek is, tehát a lakossággal szembeni vérlázító pofátlanság, úgy tűnik, mind a kormányzat, mind pedig a bankszektor (Bankszövetség) részéről maximálisan tetten érhető, amire szenzációs válasz lehet a lakosság részéről, ha pl. az ország összes ATM-jét örökbe fogadják, a lentebb közölt felhívás szerint.

 

A lakosság éberebb és felelősségteljesebb tagjai, mint azt már az Alsóörsi Hírhatár hasábjai között többször is bemutattuk, ha akarnak, képesek megfelelőképpen reagálni, akár megoldhatatlannak tűnő helyzetekben is. Mindig van lehetőség jobbítani a lehetőségeinken, ha pedig az a probléma, hogy bizonyos dolgokat központilag igyekeznek elhallgatni, akkor megvan a módja a békés, ámde rendkívül kreatív és hatékony figyelemfelhívásnak.

 

Igaz, a látványos sikerhez, mivel adott a szenzációs ötlet, még mindig szükség volna arra, hogy ne mindössze milliónként egy ember vegye észre, hogy megint lehetősége van beleszólni dolgokba, és persze ATM is legyen a közelükben.

 

A Radikális Bankellenes Csoport kezdeményezése, nem igényel befektetést, nem igényel más útvonalat, mint amin mindennap, akár többször is elvonul az ember, nem vesz el időt a családtól, a hobbitól és a munkától sem, veszélytelen a lakosságra és pláne nem bűncselekmény! 

 

Azzal a néhány perccel viszont, amíg valaki,  "örökbefogadói kötelességét" teljesíti,  borzasztó hatékonyan üzenhet azon hatalmaknak, akik már jó hosszú ideje, és szisztematikusan facsarják ki – mindig evés előtt –  mindennapi kenyerünket, hiszen elborzasztja, majd pedig elgondolkodásra készteti legjobb kuncsaftjait,  a legközönyösebb ATM látogatókat is. 

 

Ha van valami, ami – véleményem szerint – gátolhatja ennek az akciónak a teljes sikerét, akkor az csak a lakossági érdektelenség,  közöny, ami a helyes helyzetfelismerő képességek hiányából, a rezignáltságból és abból ered, hogy a társadalom, ennek ellenére még mindig jobban él, mint ahogy ezzel a hozzáállással megérdemelné.

 

Nem vitatom, hogy a végtelent tekintve, a sültgalamb is be fog szállni egyszer az ablakukon, csak ne csodálkozzanak majd azon, ha a maradéktalanul valóra váló álmot, esetleg éppen valamilyen bomba fogja ropogósra sütni, majd a szájukba repíteni az ablakon keresztül. 

 

A helyzetfelismeréshez, úgy gondolom, két dologra egészen bizonyosan szükség van. Helyzetre és felismerésre. Örömmel jelentem, ATM fronton, a Radikális Bankellenes Csoportnak köszönhetően: HELYZET van! Kb. 5000 db árva ATM van az országban, tessék felismerni! Ahogy Póka Laci mondaná, HAjrá!

 

 

Új mozgalmat indítunk a mai nappal, amelynek címe:

FOGADJ ÖRÖKBE EGY ATM-et!

 

Minden devizahiteles az egész ország területén fogadjon örökbe egy ATM-et /pénz kiadó automatát/! A lakásodhoz, munkahelyedhez közel, amerre a kutyát sétáltatod, a gyereket viszed iskolába, futni jársz, stb. biztosan elmész egy ATM mellett.

 

Legyen nálad ragasztó és egy A4-es papír, amire kinyomtatsz vagy kézzel kiírsz egy tájékoztató feliratot, mint pl. a mellékelt képeken. Vállald fel, hogy legalább hetente egyszer, vagy akár két naponta, megnézed az automatát és ha eltűnt a papírod, újra kiragasztod.

 

Az ATM mellé ragasztott képpel csinálj egy fotót, küld el nekünk az automata pontos címével ellátva. Mi közzé tesszük, hogy mindenki lássa, mely ATM-eket fogadtak már örökbe. Célunk az átlag ember tájékoztatása. Fontos, hogy MINDENKI emelje fel amit felemelne akkor is, amikor jön a végrehajtó!

 

Csináljatok országos mozgalmat! Fix ideánk, hogy a bankoknak ott kell kárt okoznunk, ahol a legjobban fáj nekik! A PÉNZ HIÁNYA, A BANK HALÁLA!

 

Egy példa a plakátra, bővülő galéria és még több info >>> ide kattintvaelérhető.

 

Bevállalósabb örökbefogadóknak,

BONUS TRACK:

 

Így neveld a bankodat – oktató videó

 

Forrás: Alsóörsi Hírhatár

Kapcsolódó cikkek:

Ez csak bábkormány…​

Dr.Damm Andrea-A valóságban nem is volt kockázat vállalásra kötelezhető az adós​

Varga István-Nyomás alatt a bankok​

Szólj hozzá

Hozzászólás