NYERÉSRE ÁLLNAK A “DEVIZAHITELES” CSALÁDOK

NYERÉSRE ÁLLNAK A "DEVIZAHITELES" CSALÁDOK.

Kormányszóvivő: nyerésre állnak a devizahiteles családok

 

A bankokkal szembeni állami perekben nyerésre állnak a magyar családok, 400 pénzintézetnek minden fogyasztói deviza- és forinthitellel el kell számolnia, ami összesen mintegy 1,3 millió családot, nagyságrendileg 680 ezer deviza- és 650 ezer forintalapú hitelt érint – áll a Kormányzati Információs Központ közleményében.Kurucz Éva, kormányszóvivő a közleményben úgy fogalmaz: 400 bank jelentős része meg sem próbálja bizonyítani, hogy tisztességesen járt el. Csak 79 bank indított pert, ebből pedig 47-et már elutasított a Fővárosi Törvényszék – folytatta.
Négy olyan eset van, ahol a Fővárosi Törvényszék felfüggesztette az eljárást és Alkotmánybírósághoz fordult – hívja fel a figyelmet.Hozzáteszi, hogy álláspontjuk szerint ezek az indítványok megalapozatlanok, mert az Országgyűlés által meghozott törvény a Kúria döntésén alapszik. Az állam ezekben az esetekben fellebbezni fog, mert a kormány a legutolsó fordulóig képviselni fogja a magyar családok érdekeit, mert mindenkinek visszajár az, amit a bankok tisztességtelenül vettek el – jelenti ki. Szavai szerint az "apró betűk korszaka Magyarországon véget ért", az elszámolás lezárultával a tisztességes és fair bankrendszer időszaka következik Magyarországon. -Népszava

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM