FALUS ZSOLT – HOVÁ KERÜLT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?

FALUS ZSOLT - HOVÁ KERÜLT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?

FALUS ZSOLT – HOVÁ KERÜLT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?


[good_old_share]

Hová került a devizahitelesek pénze?
A bankok deviza alapú hitelezésével kapcsolatban, nem volt valódi és érdemi vita az érintettek és más szereplők között, ezt módszeresen kerülték. Pedig ez könnyen megvalósulhatott volna a nyilvánosság előtt a médiában, ahol az érvek és vélemények ütköztetésére sor kerülhetett volna.

Mivel ez a társadalom széles rétegeit érintő probléma a valódi súlyához illő terjdelemben soha nem kapott teret a médiában, nem kell azon meglepődni, hogy végül a Magyar Állam, mint jogalkotó részéről önkényes megoldás születhetett. Ez a megoldás kimerült a hitelek forintosításában és a tisztességtelenül felszámított összegek elszámolásában… de a lényeg soha nem változott, így az árfolyamkockázat az adósok terhe marad(t). … azonban a Magyar Állam devizahitel ügyben soha nem volt független, teljességgel elfogult, akárcsak a Magyar Nemzeti Bank.
Az árfolyamkockázat miatti árfolyamveszteség kialakulása elsődlegesen a forint elképesztő árfolyamváltozásának köszönhető, azonban ez a jelentős árfolyamváltozás a Magyar Állam és az MNB számára több ezer milliárd forintos árfolyamnyereséget eredményezett. Sajnos nehezen érthető és biztosan nem közérthető a többség számára – banküzemi működés és lehetőségek ismeretének a hiányában – hogy ezeknek a hiteleknek és ezeknek a bankoknak a Magyar Állam és az MNB is ügyleti és üzleti partnerei lehetnek. … és itt van az eb elhantolva !

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Én már számtalan alkalommal leírtam, posztoltam, közleményt (MTI) adtam ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank eladta a hátát idegen devizában, ezért a forint árfolyamával szemben ellenérdekelt pozícióba került, oly módon, hogy a forint erősödése számára veszteséget, míg a forint gyengülése nyereséget állít elő. A súlyos anyagi ellenérdekeltség – mely ténylegesen ezermilliárdokban mérhető – a jegybank törvény által előírt függetlenségének is az akadályát képzi.
Ez a fajta ellenérdekelt állapot 2008 után került kialakításra és kormányoktól függetlenül fenntartották ezt az állapotot, mely így már valós kockázatot jelent a teljes hatalmi elit számára … hátborzongató az egészben, hogy ez az ellenérdekelt tőke az EU/IMF forrásokból származik.

Úgy látom a kifosztott ügyfélcsoport a mai napig nem értette meg, hogy a forint árfolyamán keresztül konszolidált Magyar Állam és az MNB csapdájában vergődik, mely miatt, az egyéni perekben valódi és megnyugtató megoldás soha nem fog születni …

Falus Zsolt Ferenc, Bankcsapda Érdekvédelmi Szervezet.

[apss_share]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM