FALUS ZSOLT – HOVÁ KERÜLT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?

FALUS ZSOLT - HOVÁ KERÜLT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?

FALUS ZSOLT – HOVÁ KERÜLT A DEVIZAHITELESEK PÉNZE?


[good_old_share]

Hová került a devizahitelesek pénze?
A bankok deviza alapú hitelezésével kapcsolatban, nem volt valódi és érdemi vita az érintettek és más szereplők között, ezt módszeresen kerülték. Pedig ez könnyen megvalósulhatott volna a nyilvánosság előtt a médiában, ahol az érvek és vélemények ütköztetésére sor kerülhetett volna.

loading...

Mivel ez a társadalom széles rétegeit érintő probléma a valódi súlyához illő terjdelemben soha nem kapott teret a médiában, nem kell azon meglepődni, hogy végül a Magyar Állam, mint jogalkotó részéről önkényes megoldás születhetett. Ez a megoldás kimerült a hitelek forintosításában és a tisztességtelenül felszámított összegek elszámolásában… de a lényeg soha nem változott, így az árfolyamkockázat az adósok terhe marad(t). … azonban a Magyar Állam devizahitel ügyben soha nem volt független, teljességgel elfogult, akárcsak a Magyar Nemzeti Bank.
Az árfolyamkockázat miatti árfolyamveszteség kialakulása elsődlegesen a forint elképesztő árfolyamváltozásának köszönhető, azonban ez a jelentős árfolyamváltozás a Magyar Állam és az MNB számára több ezer milliárd forintos árfolyamnyereséget eredményezett. Sajnos nehezen érthető és biztosan nem közérthető a többség számára – banküzemi működés és lehetőségek ismeretének a hiányában – hogy ezeknek a hiteleknek és ezeknek a bankoknak a Magyar Állam és az MNB is ügyleti és üzleti partnerei lehetnek. … és itt van az eb elhantolva !

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Én már számtalan alkalommal leírtam, posztoltam, közleményt (MTI) adtam ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank eladta a hátát idegen devizában, ezért a forint árfolyamával szemben ellenérdekelt pozícióba került, oly módon, hogy a forint erősödése számára veszteséget, míg a forint gyengülése nyereséget állít elő. A súlyos anyagi ellenérdekeltség – mely ténylegesen ezermilliárdokban mérhető – a jegybank törvény által előírt függetlenségének is az akadályát képzi.
Ez a fajta ellenérdekelt állapot 2008 után került kialakításra és kormányoktól függetlenül fenntartották ezt az állapotot, mely így már valós kockázatot jelent a teljes hatalmi elit számára … hátborzongató az egészben, hogy ez az ellenérdekelt tőke az EU/IMF forrásokból származik.

Úgy látom a kifosztott ügyfélcsoport a mai napig nem értette meg, hogy a forint árfolyamán keresztül konszolidált Magyar Állam és az MNB csapdájában vergődik, mely miatt, az egyéni perekben valódi és megnyugtató megoldás soha nem fog születni …

loading...

Falus Zsolt Ferenc, Bankcsapda Érdekvédelmi Szervezet.

[apss_share]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
GYANÚS A SZERZŐDÉS? AKKOR EGYEZKEDJÜNK!
GYANÚS A SZERZŐDÉS? AKKOR EGYEZKEDJÜNK!

GYANÚS A SZERZŐDÉS? AKKOR EGYEZKEDJÜNK! [good_old_share] Ti küldtétek… Az alábbi levelet egy kedves olvasónk küldte.   A levél alapján saját...

A KÖLCSÖNSZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELEN, SEMMIS!
A KÖLCSÖNSZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELEN, SEMMIS!

A KÖLCSÖNSZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELEN, SEMMIS! [good_old_share] Szabó Miklós - A Törvényszék a 2016. júniusi közbenső ítéletében megállapította a kölcsönszerződés teljes érvénytelenségét...

Close