EZEKRE A KÉRDÉSEKRE KERESIK A VÁLASZOKAT A “DEVIZAHITELESEK”

EZEKRE A KÉRDÉSEKRE KERESIK A VÁLASZOKAT A "DEVIZAHITELESEK"!

EZEKRE A KÉRDÉSEKRE KERESIK A VÁLASZOKAT A "DEVIZAHITELESEK"

 

A Pénzcentrum cikke előtt egy rövid bevezető idézet, és néhány fontos gondolat. OSZD MEG EZT A CIKKET!

ITT AZ IDEJE A PÉNZÜGYI NAGY FAL LEDÖNTÉSÉNEK !

„Azért védi a politika, a bank annyira magát: mert a pénzviszonyok mintha pénzeken nyugszanak a világban. Ha a devizahitel, ez a minthább mintha hibrid, a hibrid jellegénél fogva bedől, borul a dominó: minden mintha adósság a világon, mintha megkérdőjelezhetővé válna: a hibrid nem csak mintha pénz, de a mi Ft-hitel-pénzünk a saját hitelünk forrása azzal, hogy körbeutaztatják devizatőke-nyilvántartásként a swappal a mérlegen kívül.

loading...

A devizahitel nem csak személyes, vagy nemzeti ügy: egy tégla a pénzhatalom, az uzsoracivilizáció, a szintetikus követelés-hatalom alapjában: ha ezt kivesszük, csak idő kérdése, hogy ezt a falat is mi döntsük romba!”Mindaddig, még a kormány – az ellenzéki pártokat is ideértve – el nem ismeri a tényt, hogy a devizahitel csak a nevében devizahitel, pénzügyi természeténél fogva valójában vegyes befektetési ügylet, addig nem lehet változás. Nekünk a saját túlélésünk érdekében is ragaszkodnunk kell ahhoz a tényhez, hogy nem azt kaptuk, amire szerződtünk.

A bankok, kormányzati támogatással, az állami felügyeleti szervek cinkos hallgatása közepette egy olyan terméket sóztak a jóhiszemű szerződő felek nyakába, amelynek valódi természetéről nem tájékoztatták a jóhiszemű szerződő partnerüket. Sőt, a bankszövetség 2006. január ajánlása alapján: Bankszövetség: nem kell félni a devizaalapú konstrukcióktól megtévesztette, és a mai napig is tévedésben tartja a bankokhoz forduló átvert embereket.

Tehát a valódi kérdés nem az, melyet a kormányzat, az ellenzéki pártok és a média harsog, és amely példaként az alábbi cikkben is olvasható.

A valódi kérdés az, hogy a velejéig romlott, hazugságokra épülő devizahitelnek nevezett csalássorozatot bizonyítani tudjuk-e. Ez itt a kérdés! Még akkor is ez, ha a kormányzat a „pénzügyi rendszer stabilitásáról” vinnyog! Ugyanis ez az alapja a jogállamnak!

loading...

És akkor intő példaként álljon itt egy cikk, amellyel a fenti problémáról igyekeznek elterelni a figyelmünket. Eljött az ideje annak, hogy az ellenállás érdekében megszervezzék magukat a „deviza”-„hiteles” családok!:

Erre az 5 kérdésre keresi a választ most minden devizahiteles

Még mindig izgulhatnak a devizahitelesek: nagyon nem mindegy számukra, milyen árfolyamon forintosítják a hiteleket. A Pénzcentrum most ezt teszi tisztába: öt egyszerű kérdés, öt rövid válasz.

Mikor forintosítják a devizahiteleket?

A pontos dátumot, vagy intervallumot egyelőre még nem ismerjük, az viszont elég valószínűnek tűnik, hogy 2015-ben fog megtörténni. Az is valószínűn, hogy az átváltást csak az elszámolás után fogják meglépni, ez tömegesen januárban és februárban fog megtörténni.

Milyen árfolyamon forintosítanak?

Ugyan többször belengették a kedvezményes árfolyamon való forintosítást, jelen állás szerint mégis az aktuális árfolyamon fog megtörténni az átváltás.

Milyen hitelekkel lehet majd kiváltani a devizahiteleket?

A lakáscélú devizahiteleket lakáscélú forinthitelekkel válthatják majd ki az adósok. Jelenleg sokféle kölcsön van, de a fair bankokról szóló törvény szabályozni fogja a forinthiteleket. Várhatóan csak olyan hitelt lehet majd felvenni, ami legalább három évre fixált (három éves kamatperiódusú).Mennyi többletet jelent ez a magyar családoknak?

A rövid kamatperiódusú hitelek jelentősen alacsonyabb teljes hiteldíj mutatóval bírnak, mint a három éves, vagy ennél hosszabb tartamra fixált kölcsönök. Egy átlagos devizatartozás átváltásakor (12 év, 7 millió forint) a BankRáció.hu három legjobb ajánlata alapján a fair bank törvénynek "köszönhetően" a havi törlesztőrészlet 14 százalékkal nőne.

Hogyan történik az átváltás?

Az átváltás nem egy pillanat alatt fog megtörténni, hanem az adósoknak egy megadott határidőig kell kiváltani a kölcsönüket. Ez azt jelenti, hogy akár bankot is válthatnak, vagyis a forintosítást piaci alapon teszik meg. – Pénzcentrum

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KÉRELEM MINDEN EURÓPAI UNIÓHOZ TARTOZÓ ORSZÁG NAGYKÖVETSÉGÉHEZ.
KÉRELEM MINDEN EURÓPAI UNIÓHOZ TARTOZÓ ORSZÁG NAGYKÖVETSÉGÉHEZ

KÉRELEM MINDEN EURÓPAI UNIÓHOZ TARTOZÓ ORSZÁG NAGYKÖVETSÉGÉHEZ Az alábbi iratomat és mellékleteit minden Európai Unióhoz tartozó ország Budapesti Nagykövetsége részére...

DR. LÉHMANN LEVELE VARGA MIHÁLYNAK.
DR. LÉHMANN LEVELE VARGA MIHÁLYNAK

DR. LÉHMANN LEVELE VARGA MIHÁLYNAK Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter Úrnak B u d a p e s t Tisztelt Miniszter...

Close