EZEKRE A KÉRDÉSEKRE KERESIK A VÁLASZOKAT A “DEVIZAHITELESEK”

EZEKRE A KÉRDÉSEKRE KERESIK A VÁLASZOKAT A "DEVIZAHITELESEK"

 

A Pénzcentrum cikke előtt egy rövid bevezető idézet, és néhány fontos gondolat. OSZD MEG EZT A CIKKET!

ITT AZ IDEJE A PÉNZÜGYI NAGY FAL LEDÖNTÉSÉNEK !

„Azért védi a politika, a bank annyira magát: mert a pénzviszonyok mintha pénzeken nyugszanak a világban. Ha a devizahitel, ez a minthább mintha hibrid, a hibrid jellegénél fogva bedől, borul a dominó: minden mintha adósság a világon, mintha megkérdőjelezhetővé válna: a hibrid nem csak mintha pénz, de a mi Ft-hitel-pénzünk a saját hitelünk forrása azzal, hogy körbeutaztatják devizatőke-nyilvántartásként a swappal a mérlegen kívül.

A devizahitel nem csak személyes, vagy nemzeti ügy: egy tégla a pénzhatalom, az uzsoracivilizáció, a szintetikus követelés-hatalom alapjában: ha ezt kivesszük, csak idő kérdése, hogy ezt a falat is mi döntsük romba!”Mindaddig, még a kormány – az ellenzéki pártokat is ideértve – el nem ismeri a tényt, hogy a devizahitel csak a nevében devizahitel, pénzügyi természeténél fogva valójában vegyes befektetési ügylet, addig nem lehet változás. Nekünk a saját túlélésünk érdekében is ragaszkodnunk kell ahhoz a tényhez, hogy nem azt kaptuk, amire szerződtünk.

A bankok, kormányzati támogatással, az állami felügyeleti szervek cinkos hallgatása közepette egy olyan terméket sóztak a jóhiszemű szerződő felek nyakába, amelynek valódi természetéről nem tájékoztatták a jóhiszemű szerződő partnerüket. Sőt, a bankszövetség 2006. január ajánlása alapján: Bankszövetség: nem kell félni a devizaalapú konstrukcióktól megtévesztette, és a mai napig is tévedésben tartja a bankokhoz forduló átvert embereket.

Tehát a valódi kérdés nem az, melyet a kormányzat, az ellenzéki pártok és a média harsog, és amely példaként az alábbi cikkben is olvasható.

A valódi kérdés az, hogy a velejéig romlott, hazugságokra épülő devizahitelnek nevezett csalássorozatot bizonyítani tudjuk-e. Ez itt a kérdés! Még akkor is ez, ha a kormányzat a „pénzügyi rendszer stabilitásáról” vinnyog! Ugyanis ez az alapja a jogállamnak!

És akkor intő példaként álljon itt egy cikk, amellyel a fenti problémáról igyekeznek elterelni a figyelmünket. Eljött az ideje annak, hogy az ellenállás érdekében megszervezzék magukat a „deviza”-„hiteles” családok!:

Erre az 5 kérdésre keresi a választ most minden devizahiteles

Még mindig izgulhatnak a devizahitelesek: nagyon nem mindegy számukra, milyen árfolyamon forintosítják a hiteleket. A Pénzcentrum most ezt teszi tisztába: öt egyszerű kérdés, öt rövid válasz.

Mikor forintosítják a devizahiteleket?

A pontos dátumot, vagy intervallumot egyelőre még nem ismerjük, az viszont elég valószínűnek tűnik, hogy 2015-ben fog megtörténni. Az is valószínűn, hogy az átváltást csak az elszámolás után fogják meglépni, ez tömegesen januárban és februárban fog megtörténni.

Milyen árfolyamon forintosítanak?

Ugyan többször belengették a kedvezményes árfolyamon való forintosítást, jelen állás szerint mégis az aktuális árfolyamon fog megtörténni az átváltás.

Milyen hitelekkel lehet majd kiváltani a devizahiteleket?

A lakáscélú devizahiteleket lakáscélú forinthitelekkel válthatják majd ki az adósok. Jelenleg sokféle kölcsön van, de a fair bankokról szóló törvény szabályozni fogja a forinthiteleket. Várhatóan csak olyan hitelt lehet majd felvenni, ami legalább három évre fixált (három éves kamatperiódusú).Mennyi többletet jelent ez a magyar családoknak?

A rövid kamatperiódusú hitelek jelentősen alacsonyabb teljes hiteldíj mutatóval bírnak, mint a három éves, vagy ennél hosszabb tartamra fixált kölcsönök. Egy átlagos devizatartozás átváltásakor (12 év, 7 millió forint) a BankRáció.hu három legjobb ajánlata alapján a fair bank törvénynek "köszönhetően" a havi törlesztőrészlet 14 százalékkal nőne.

Hogyan történik az átváltás?

Az átváltás nem egy pillanat alatt fog megtörténni, hanem az adósoknak egy megadott határidőig kell kiváltani a kölcsönüket. Ez azt jelenti, hogy akár bankot is válthatnak, vagyis a forintosítást piaci alapon teszik meg. – Pénzcentrum

Szólj hozzá

Hozzászólás