Éva Nagy-Rendszerváltás Magyarországon

Rendszerváltás Magyarországon avagy hogy lehet nyomorba süllyeszteni fél országot a hatalomgyakorlás oltárán?

Éva Nagy (Facebook bejegyzés)

Rendszerváltás Magyarországon
avagy hogy lehet nyomorba süllyeszteni fél országot a hatalomgyakorlás oltárán?
Az eredeti tőkefelhalmozás időszaka
A Magyarországon végbement rendszerváltás a teljes nemzeti vagyon elherdálását jelentette.A hatalom gyakorlói a kádári intézményi és jogi rendszer teljes lebontásával olyan gyengévé tették a rendszert, hogy minden kontroll nélkül működhetett a jogfosztás, és szabad rablás törvényesített módja, mert a rendszer minden szinten korruptá és zsarolhatóvá vált. Ez volt Magyarországon az eredeti tőkefelhalmozás időszaka, amikor a nagy állami vállalatok magánkézbe való átjátszásán fáradozott a politikai és a szakmai elit. Itt a hatalomhoz közel állók osztozkodtak a jusson, és tettek földönfutóvá a nagy cégek bezárásával egymillió embert, kb. ennyire tehető az első 10 év politika és szakmai elitje meggazdagodásának társadalmi „hozadéka”, egymillió munkát kereső ember.

loading...

Az uzsorakapitalizmus kialakulása
A rendszerváltás következő évtizede az uzsorakapitalizmus megtelepedéséről, az állam és a finánctőke összefonódásáról szól. 2001-ben a devizaliberalizációval, és más Magyarország számára előnytelen szerződésekkel készítették elő az ország teljes kifosztásának forgatókönyvét az EU-ba való belépéssel. Cél a kisipar, kiskereskedelem tönkretétele, és a magánszemélyek vagyonának megszerzése. Az EU-ba lépés Magyarország kifosztásának előre megírt forgatókönyve volt, az uniós belső piac kiszélesítésével. Ehhez kellett fizetőképes kereslet, ami korlátozott volt, ezért olcsónak tűnő hitellel, megtévesztő THM-el, manipulatív reklámokkal teremtettek, és a lakosság besétált az előre felállított csapdába. 2004-ben beindult a HITELGYÁRTÁS nagyüzemi gyártástechnológiája, és ahitelközvetítők-értékbecslők-bankok-közjegyzők-strómannok-végrehajtók jól szervezett csapata futószalagszerűen gyártotta a devizaalapú hiteleket. A jegybank elnökök, Simor Andrással az élen, a bankok iránti hűségének leggyalázatosabb példájáról tett tanúbizonyságot.

A PSZÁF pedig példa nélküli hallgatólagos bűnrészességet szerzett az ország finánctőke érdekeinek képviseletében. Az EU-ba lépéssel egyidejűleg megvalósult a teljes mezőgazdaság megsemmisítése, a kiskereskedelem és kisipar teljes tönkretétele. Magyarország mezőgazdasága gyakorlatilag nem létezik, és ez egymillió szakképzetlen munkaerővel növelte a munkanélküliek addig is népes táborát.

Az öszödi csodafegyver
2006-ban a gazdaság kifulladni látszott és komoly csőd közeli helyzetbe került az ország. Aki az öszödi beszéd teljes hanganyagát meghallgatja, az pontosan tudja és érti ezt. Keresték a csodaszert, amivel felpörgethetik a gazdaságot. Sokáig keresték a megoldást, így jutottak el a „devizahitelhez”, amivel elérhetik a kívánt növekedést. Ekkor tarolt a HITELGYÁR, és alakult ki az a helyzet, hogy a bankok teljesen fellazították a hitelbírálatot, jövedelemigazolás nélkül adtak hitelt, szinte rásózták az ügyfelekre. Ezt egy tanulmánnyal tudom alátámasztani, ami arról szól, hogy a bankoknak nem volt meg a teljes hiteldokumentáció sem. Akkor húzták csőbe a legtöbb devizahitelest. Ez a kormányzati és banki szándékosság egzakt bizonyítéka. Szövetkezett a politika és a bankrendszer Magyarország lakosainak kifosztására, rövid távú politikai érdekek mentén!
Bár Gyurcsány és a politikája megbukott, az országot 20 évre teljes adósrabszolgaságra és végtelen szegénységbe süllyesztette.Az orbáni politika janusarcúsága
A Fidesz a koncentrált hatalomgyakorlás teljesen új rendszerét építi ki, amiben a kis ember, a kis vállalkozó, és kiskereskedő életben maradása a politikai lojalitás függvénye. A mindennap mást mondok és mindennap mást teszek zűrzavarában nehéz a tisztánlátás, és a jövőkép megfogalmazása. A nép egyre távolabb kerül a hatalom gyakorlóitól, talán ezért nem tud/akar a kormány tudomást venni arról a tényről, hogy az ország lakossága soha nem látott szegénységben él. Munkalehetősége nincsen, életesélye nulla. A szoc.lib.kormányok által támogatott uzsorahitellel a lakosság teljes jogfosztottságban és a banki uzsora fogságában él. A Fidesz választási ígérete volt a devizahitel megszűntetése. De a Fidesz nem váltotta be ígéretét. Olyan intézkedéseket vezetett be, amelyek kis mértékben szolgálták az eladósodottság csökkentését, azt is a gazdagabb réteg számára, a szegényebbeket ott hagyták az uzsorának martalékul.
A Kúria döntése kimondta a devizahitel szerződések semmisségét. Ezután a kormánynak azonnal hozzá kellett volna fogni a rendszerszintű megoldáshoz, és ezzel egyidejűleg a végrehajtásokat, kilakoltatásokat azonnali hatállyal le kellett volna állítani. Most a kormányülésen döntés nem született. A Pávatánc tovább tart, a banki uzsora pedig tovább folytatódik. A Fidesz eddig arról volt híres, hogy 2/3-os törvényi többséggel egy nap alatt visz mindent a parlamenten keresztül. 3000 halott, 200.000 kilakoltatásra váró, 500.000 hazáját elhagyó, másfél millió ember semmit nem jelent a kormány számára? Továbbra is védi a banki uzsorát? Eddig 20.000 MRD HUF profitot realizáltak a bankok a csalással létrehozott szerződésekkel! Minek kell még történnie ahhoz, hogy tisztelt kormányunk rászánja magát a devizahitel kivezetésére? Meddig akarja a kormány a létminimumra süllyedt lakosság türelmét próbára tenni? Vagy ez is csak a politikai játszma része? Másfél millió ember csak a választási stratégia eszköze?

loading...


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Halálos ágyán beszél az egykori CIA vezető az USA-ban őrzött idegenekről (magyar felirat)
Halálos ágyán beszél az egykori CIA vezető az USA-ban őrzött idegenekről (magyar felirat)

Halálos ágyán beszél az egykori CIA vezető az USA-ban őrzött idegenekről (magyar felirat)

A dollár összeomlik, új pénzügyi rendszer alakul ki
A dollár összeomlik, új pénzügyi rendszer alakul ki

Karen Hudes, világbank volt jogtanácsosa arról beszél, hogy kik nyerészkednek a pénzügyi válság hátterében. Ideje összefogni az embereknek, mert átlátni a...

Close