ÉRVÉNYTELENÍTETTE A LOMBARD DEVIZAHITEL-SZERZŐDÉSEIT A BÍRÓSÁG

Akár több százezer adós hitelszerződésére is hatással lehet a Szegedi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítélete, amely a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. üzletszabályzatainak számos pontját érvénytelenítette. A döntés értelmében árfolyamkülönbözetet nem kérhet adósaitól a pénzintézet.- írja a pénteki Magyar Nemzet.

FIGYELEM! Kapcsolódó cikkek a lap alján!

Hazánkban először történt meg, hogy egy pénzintézet több hatályos és korábban hatályos üzletszabályzatának pontjairól, valamint hirdetményében meghatározott szabályairól kimondta a bíróság, hogy azok érvénytelenek. A Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletében a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. hat üzletszabályzatának és két hirdetményének több pontját is érvénytelennek nyilvánította azok tisztességtelensége miatt. A bíróság szerint a gépjármű-hitelezésre és -lízingelésre, valamint lakossági és vállalati hitelezésre vonatkozó, korábban és jelenleg is hatályos szabályozás több pontja érvénytelen.

 

A magyar lakosság egyik legégetőbb problémáját a devizahitelek jelentik, illetőleg a devizahitelek okozta árfolyamváltozásból adódó többletterhek fizetése. A Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. a legtöbb pénzintézethez hasonlóan hitelezett devizában. A pénzintézet az árfolyamváltozás fizetéséről szóló szabályait az általános szerződési feltételekben határozta meg, a bíróság szerint azonban nem egyértelmű, hogy ezt a költséget kamatként vagy pedig árfolyamváltozásként kéri az adóstól a pénzintézet, ezért az erre vonatkozó feltételt tisztességtelennek mondta ki a Szegedi Törvényszék, így az árfolyamváltozásból adódó terheket a Lombard nem kérheti adósaitól.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:


Semmisség esetén egy összegben kell visszafizetni a “deviza-hitelek” fennmaradó részeit?

Feltétlenül nézd meg-Dr. Damm Andrea a semmis szerződésekről+iratminták!

A devizahitelesek spekuláció miatt perelhetnék a bankokat+HANGFELVÉTEL!

​Forrás: pestisrácok.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás