ÉRVÉNYTELENÍTETTE A LOMBARD DEVIZAHITEL-SZERZŐDÉSEIT A BÍRÓSÁG

ÉRVÉNYTELENÍTETTE A LOMBARD DEVIZAHITEL-SZERZŐDÉSEIT A BÍRÓSÁG

Akár több százezer adós hitelszerződésére is hatással lehet a Szegedi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítélete, amely a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. üzletszabályzatainak számos pontját érvénytelenítette. A döntés értelmében árfolyamkülönbözetet nem kérhet adósaitól a pénzintézet.- írja a pénteki Magyar Nemzet.

FIGYELEM! Kapcsolódó cikkek a lap alján!

Hazánkban először történt meg, hogy egy pénzintézet több hatályos és korábban hatályos üzletszabályzatának pontjairól, valamint hirdetményében meghatározott szabályairól kimondta a bíróság, hogy azok érvénytelenek. A Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletében a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. hat üzletszabályzatának és két hirdetményének több pontját is érvénytelennek nyilvánította azok tisztességtelensége miatt. A bíróság szerint a gépjármű-hitelezésre és -lízingelésre, valamint lakossági és vállalati hitelezésre vonatkozó, korábban és jelenleg is hatályos szabályozás több pontja érvénytelen.

 

A magyar lakosság egyik legégetőbb problémáját a devizahitelek jelentik, illetőleg a devizahitelek okozta árfolyamváltozásból adódó többletterhek fizetése. A Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. a legtöbb pénzintézethez hasonlóan hitelezett devizában. A pénzintézet az árfolyamváltozás fizetéséről szóló szabályait az általános szerződési feltételekben határozta meg, a bíróság szerint azonban nem egyértelmű, hogy ezt a költséget kamatként vagy pedig árfolyamváltozásként kéri az adóstól a pénzintézet, ezért az erre vonatkozó feltételt tisztességtelennek mondta ki a Szegedi Törvényszék, így az árfolyamváltozásból adódó terheket a Lombard nem kérheti adósaitól.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:


Semmisség esetén egy összegben kell visszafizetni a “deviza-hitelek” fennmaradó részeit?

loading...

Feltétlenül nézd meg-Dr. Damm Andrea a semmis szerződésekről+iratminták!

A devizahitelesek spekuláció miatt perelhetnék a bankokat+HANGFELVÉTEL!

​Forrás: pestisrácok.hu

Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM