CÖF:SZÜKSÉG VAN A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁRA

CÖF:SZÜKSÉG VAN A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM MEGHOSSZABBÍTÁSÁRA.

CÖF: Szükség van a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására

A Kúria őszre halasztotta a devizahitelekkel kapcsolatos jogegységi eljárást. A bíróságok már alkalmazzák a károsultakkal szembeni egyoldalú elszámoltatást a Kúria iránymutatása alapján, családok tízezreit fenyegeti veszély. Április 10-ei sajtótájékoztatóján Csizmadia László a Civil Összefogás Fórum alapítója és ifj. Lomnici Zoltán a CÖF jogi szakértője ismertették a devizahitelesek megsegítéséről szóló álláspontjukat és javaslataikat. 


loading...

A CÖF a CET és a Szellemi Honvédelem egy összetartó civil erő, amely olyan fontos nemzeti ügyekben képes megnyilvánulni, mint amilyen a devizahitelesek problémája. Más álcivilekkel ellentétben képesek voltak megőrizni pártfüggetlenségüket, nem alakítottak saját pártot és nem olvadtak be már meglévőbe. Csizmadia László szerint a civil politikát csak a civil kurázsi erejével és a Parlamenten kívül lehet gyakorolni. 
 
A devizahitel csapdából való kijutás a közjó érdekét szolgálja. A CÖF felkéri a parlamenti pártok képviselőit, álljanak ki amellett, hogy a Kúria még a nyári bírósági szünet előtt hozza meg a devizahitelesekre vonatkozó jogegységi határozatát. Csizmadia László szerint a majdani kormányintézkedésnek tekintettel kell lenni arra, hogy mennyi pénzt fordíthat az állam a költségvetésből a szerződésekbe történő beavatkozásához. Ezért szükséges, hogy a pártok képviselői nyíltan fejezzék ki álláspontjukat abban a kérdésben, milyen mértékű lehet ez a „társadalmi szolidaritás.” Valamint sajtónyilatkozatok helyett a pártoknak mihamarabb tárgyalásokba kell kezdeniük a bankokkal, ezek eredményéről pedig tájékoztatniuk kell a közvéleményt. 
 
A CÖF szerint magyar-magyar kiegyezésre van szükség, ezért fontos, hogy ne politikai harcok folyjanak a parlamenti üléseken, hanem konstruktív, a nemzetet előrevivő munka. Ez csak olyan pártok képviseletében lehetséges, akik az ország érdekeit tartják előbbre. Csizmadia szerint szükség van egy baloldali, szociális érzékenységű versenypártra. A CÖF úgy véli, a már megbukott baloldali erő erre alkalmatlan.
 


Lomnici Zoltán elmondta, több kétségbeesett károsult kereste fel őket a kérdéssel, hogy mit tegyenek, ha a kilakoltatási moratórium előtt nem születik meg a Kúria döntése, a végrehajtó ugyanis már több érintettet megkeresett. A jogász szerint az egyetlen megoldás a moratórium határozatlan időre való meghosszabbítása. Bízik abban, hogy a Kúria minél hamarabb, de mindenképpen még a bírósági szünet előtt meghozza jogegységi határozatát. 
 
Amennyiben a Kúria a szünet előtt nem ad lehetőséget arra, hogy tiszta jogi helyzet legyen Magyarországon, az kimutatható kárt eredményezhet a devizahitelesek ügyében. Ebben a kérdésben ugyanis jogbizonytalanság van az országban. Többen javasolták Darák Péter kúriai elnök lemondását, mivel feladatát, vagyis a jogegység fenntartását nem teljesíti. A CÖF kiáll amellett, hogy minél hamarabb az igazságosság és a méltányosság jegyében megtörténjen a jogegységi eljárás.

Polgarportal

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
VÁDEMELÉS A VÉGREHAJTÓK VEZETŐJE ELLEN.
VÁDEMELÉS A VÉGREHAJTÓK VEZETŐJE ELLEN

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség - hangzott el a...

NEM TÖRŐDNEK A BÍRÓSÁGI ÍTÉLETEKKEL A BANKOK!
NEM TÖRŐDNEK A BÍRÓSÁGI ÍTÉLETEKKEL A BANKOK!

Hiába mondta ki érvénytelennek az elsőfokú bíróság év elején két pénzintézet hitelszerződését is, azok figyelmen kívül hagyták az ítéletet, s...

Close