ELFOGADTA A KORMÁNY A BANKOK ELSZÁMOLTATÁSÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOT

Elfogadta a kormány a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot

 

Mivel a javaslat elfogadásához az Országgyűlés támogatására is szükség lesz, a kabinet azonnali egyeztetéseket kezd a kormánypárti frakciókkal.

ELFOGADTA-A-KORMÁNY-A-BANKOK-ELSZÁMOLTATÁSÁRÓL-SZÓLÓ-TÖRVÉNYJAVASLATOT-CIVILKONROLL-COM

A kormány szerdai ülésén elfogadta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot – közölte az MTI-vel a kormányszóvivő. Mivel a javaslat elfogadásához az Országgyűlés támogatására is szükség lesz, a kabinet azonnali egyeztetéseket kezd a kormánypárti frakciókkal – olvasható Kurucz Éva közleményében.

loading...

Tudatta azt is, hogy a törvényjavaslat részleteiről a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő tapolcai frakcióülését követően adnak tájékoztatást, még ezen a héten. A törvény meghatározza majd az elszámolás elveit és azt, hogy a családok milyen formában kapják vissza a tisztességtelenül elvett összegeket. Az átlagos törlesztő részletek akár 25 százalékkal is csökkenhetnek – fűzte hozzá.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: a törvényhozás feladata egy olyan törvény megalkotása, amely rögzíti, hogy mekkora összeg jár vissza az adósoknak, azt hogyan kell számukra folyósítani, és a későbbiekben mi lesz ezekkel a hitelekkel.

“Fontosnak tartom, hogy az eredeti kamatszintre történő visszatérés lehetőségét is vizsgáljuk. Döntenünk kell arról is, hogy bevezetünk-e egy kamatemelési moratóriumot arra az időre, amíg kidolgozzuk a fair bank- és hitelrendszer szabályait” – fejtette ki a frakcióvezető. – HVG

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZA"-PEREK: AZ ÁLLAM ÜGYVÉDJEI...
“DEVIZA”-PEREK: AZ ÁLLAM ÜGYVÉDJEI…

"DEVIZA"-PEREK: AZ ÁLLAM ÜGYVÉDJEI...   MAGUK EZZEL NEM DOLGOZTAK ENNYIT, MONDTA A BÍRÓ AZ ÁLLAM ÜGYVÉDEINEK   A reálisnál jóval...

FOLYTATÓDNAK A "DEVIZA"-PEREK.
FOLYTATÓDNAK A “DEVIZA”-PEREK

FOLYTATÓDNAK A "DEVIZA"-PEREK FOLYTATÓDNAK A "DEVIZA"-PEREK

Close