ELÉGEDETTEK A “DEVIZA”-HITELESEK? AVAGY AMIRŐL A MÉDIA HALLGAT.

ELÉGEDETTEK A "DEVIZA"-HITELESEK? AVAGY AMIRŐL A MÉDIA HALLGAT.

ELÉGEDETTEK A "DEVIZA"-HITELESEK? AVAGY AMIRŐL A MÉDIA HALLGAT.

[good_old_share]


loading...

A HitelSikerek felhívta az olvasók figyelmét arra, hogy egyre csak nő a devizahiteles perek száma a hivatalos kimutatások szerint.

 

"Kedves Olvasóink!
A Bíróság honlapján közzétett Devizahiteles peres ügyek címmel közzétett statisztika szerint 7050 db DH per van folyamatban továbbá kimutatja, hogy a bíróságok 2016-ban több ügyet zártak le, mint amennyi indult, így az összes ügyek száma csökkent."

A növekvő ügyérkezés indokolttá tette az érintett ügyek részletesebb számbavételét, tekintettel arra, hogy a tisztességtelen szerződési feltételek megtámadása iránti pereken kívül a devizahitel szerződéseket érintő perek fogalmába valamennyi, a devizahitel szerződéseken és a DH törvényekkel érintett forinthitel szerződéseken alapuló pert is bele kell érteni.

Ezeket a pereket az adatszolgáltatás megkönnyítése érdekében a bíróságok „DH” megjelöléssel látják el.

loading...

A „DH” megjelölés 2013. november 1. napjától került bevezetésre a bíróságokon. 2013-ban 2 hónap alatt közel 600 db olyan devizahiteles eljárás indult, mely esetében a bíróságok a „DH” jelölést használták.

 

Az érkezés évenként 2014 – 2016 között folyamatosan növekedett. 2013. november 1. napjától 2016. december 31. napjáig összesen megközelítőleg 36.000 db devizahiteles ügy érkezett a bíróságokra.

2016. évben érkezett devizahiteles peres ügyek megoszlása 2016. évben országosan összesen több mint 19.000 db devizahiteles ügy érkezett (első-és másodfokon) – ebből az ítélőtáblákra 600 db, míg a törvényszékekre és járásbíróságokra 18.400 db érkezett.

A videó után a cikk folytatódik!
A törvényszékekre és járásbíróságokra érkezett ügyek megyénkénti (törvényszékenkénti) megoszlása alapján elmondható, hogy az ügyek több mind fele a központi régióban érkezett.

2017. január 1. – 2017. május 15. érkezett peres ügyek megoszlása

A videó után a cikk folytatódik!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

loading…


2017. évben az országosan érkezett több mint 5.900 db devizahiteles ügyből az ítélőtáblákra 450 db érkezett.
Az egyes törvényszékekre és járásbíróságokra érkezett ügyek megyénkénti (törvényszékenkénti) megoszlása alapján elmondható, hogy 2016 évhez képest tovább
fokozódik a központi régióban történő érkezés koncentrálódása. Bár a Budapest Környéki Törvényszék érkezésből való részesedésének aránya 4%-kal csökkent – a
csökkenést meghaladó módon – a Fővárosi Törvényszék részesedése 6%-kal nőtt.

Neked mi a véleményed? Tényleg megmentették a "deviza"-hiteleseket?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
JÖNNEK A SZUPERHITELEK.
JÖNNEK A SZUPERHITELEK.

JÖNNEK A SZUPERHITELEK. [good_old_share] Már egy ideje arról lehet hallani, hogy a bankok beindítják a valódi versenyt az ügyfelekért. Most...

ÚJRA ITT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM? DE VAN EGY KIS PROBLÉMA.
ÚJRA ITT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM? DE VAN EGY KIS PROBLÉMA.

ÚJRA ITT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM? DE VAN EGY KIS PROBLÉMA. [good_old_share] Vannak, akik így vélekednek: Nincs idő, azonnal és haladéktalanul...

Close