DR. MARCZINGÓS – AZ “ÖNZETLEN” SEGÍTŐK

DR. MARCZINGÓS - AZ "ÖNZETLEN" SEGÍTŐK.

DR. MARCZINGÓS – AZ "ÖNZETLEN" SEGÍTŐK

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda:


Tegyük fel, a bankok vs magyar állam közötti perekben az állam azt állította, minden tisztességtelennek vélt általános szerződéses feltétel a szerződés részévé vált. A Ptk. szerint ilyen állítást a banknak kellene tennie, és azt bizonyítania is kellene. Ám akkor az állam miért tett gyorsan ténybeli beismerést?

loading...

Beismerni csak a fogyasztó, az adós tudna. Ha kérdezték volna. De a bank vs állam perben a fogyasztó nem volt fél. A fogyasztóra a perben hozott ítélet nem terjedt ki. Nincsen adós rá vonatkozó res judicata.

Sajnos azonban rengeteg olyan ügyet láttam, ahol az adós ügyvédje úgy kezdte a pert, a felel között létrejött a szerződés az ászf minden pontjával. Ezek az ügyvédek most mit fognak mondani? Bocs?

Vérbőczy Hármaskönyvében az ügyvéd buta érvelése, műhibaja perújításra adott lehetőséget. Most ilyen nincsen. 

Ha az ügyvéd bevitte az erdőbe kliensét, az ott is marad…

Korábbi bejegyzés:

loading...A tegnapi témában – mely ismét egy önjelölt segítő csoportról szól – felhívott egy érintett ember, és elmondta, hogy a cég 25.000.-Ft ellenértékért kézbesít ki egy ügyvédet. Az ügyvédhez elment a páciens. Az ügyvéd beadta a peres iratot, majd a másik fél ellenkérelmére nem reagált – állítólag – mert az nem az ő feladata. 

Nos, én nem tudom, hogy pontosan hogyan történt, nem is írom le, milyen ügyvédről van szó. De annyit azért kijelenthetek, ez nagyon rosszul van így. Ha valaki ügyvédet keres, akkor menjen el ahhoz, akiben megbízik. Tisztázzák az ügy történetét, állapodjanak meg a munkadíjban, de olyan nincsen, hogy gazdasági társaságok, etc. szervezik az ügyfeleket. Számomra ez rémisztő! Facebook Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
CIPRUSI "DEVIZAHITELES" KONFERENCIA.
CIPRUSI “DEVIZAHITELES” KONFERENCIA

CIPRUSI "DEVIZAHITELES" KONFERENCIA Az átvert „devizások” nem adják fel, pedig idehaza már a CÖF-nek sem tetszik a „devizahitelesek” családjaikért, életükért...

OTP - MA HOZNAK ÍTÉLETET AZ OTP FELETT.
OTP – MA HOZNAK ÍTÉLETET AZ OTP FELETT

OTP - MA HOZNAK ÍTÉLETET AZ OTP FELETT Devizahitelek: Ma hoznak ítéletet az OTP Bank perében A pert korábban az...

Close