DR. LÉHMANN – RADIKÁLIS BANKELLENESSÉG?

DR. LÉHMANN - RADIKÁLIS BANKELLENESSÉG?

Somogyi Hírlaptól a Radikális Bankellenesekig

[cn-social-icon]

Tájékoztatom Önöket, hogy a Somogyi Hírlapnak mai napon megjelent „A nix ugribugrit csak mi értjük, Európa nem” című,

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/a-nix-ugribugrit-csak-mi-ertjuk-europa-nem-641966  megnyitásával olvasható írás az alábbi bekezdéssel kezdődik,

– El kell állni a szerződéstől, ezt látom most a végső megoldásnak, egyben a szabadulás útjának – mondta lapunknak Léhmann György, akinek siófoki ügyvédi irodája előtt mostanában újra sorok kígyóznak, egyre több adóst érdekel ugyanis a szerződéstől való elállás lehetősége. – Kőkeményen, a bankokkal nem egyezkedni, ezzel szoktam biztatni az elkeseredett, reményt veszített hozzám fordulókat. Csak a bíróságon egyezkedünk, mert a jogrend velünk van, a fegyver a kezünkben, csak talpra kell állni, kedves adósok! 

és az alábbi bekezdéssel fejeződik be:Arra a kérdésünkre, hogy elállás esetén mennyit és mikor fizet az adós, Léhmann György azt felelte: – Semmit, majd a bíróság ezt megállapítja, feltéve, hogy a bank, amennyiben kell neki a pénz, bírósághoz fordul. Ott már mi vagyunk nyerő helyzetben. Azt mondja a bank, hogy hárommillióval tartozik az ügyfél? Én meg azt, hogy a bank a folyamatos tisztességtelen magatartásával kárt okozott az adósnak és éppen ennyi kártérítést követelek tőle. A bank is felmondja a szerződést? Itt lép be az uniós jogrend, mely az erkölcsöt mindenek felett állónak tartja és felteszi a kérdést: a bank beleírta a szerződésbe ezt a jogát, de az adósnak nem tette lehetővé a felmondást? Ez aligha lehetséges, a „nix ugribugri” csak idehaza értelmezhető, Európában nem értik…

A mellékletben pedig az október 6-i Kúriai ítéletemről is tájékoztatom Önöket azért, hogy a Kúria ismertetésében láthassák azt, hogy miként ítélkezett 2013-ban egy bíró akkor, amikor az Európai Uniós jognak figyelembevételével törvényes ítéletet hozott – Debreceni Törvényszék – és miként ítélkezett egy bírói tanács akkor, amikor ezzel ellentétesen ítélkezett ugyancsak 2013-ban – Debreceni Ítélőtábla.

Egyébként Varga Mihály miniszter két nappal ezelőtt az alábbi címen olvasható írás szerint

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/varga_a_devizahitelek_kivezetese_a_legnagyobb_gazdasagpolitikai_lepes.4.223746.html

a következőket közölte:

„2015 legfontosabb gazdaságpolitikai lépésének és eredményének nevezte a devizahitelek kivezetését a hazai pénzügyi rendszerből Varga Mihály. A Magyar Bankszövetség év végi összejövetelén a nemzetgazdasági miniszter elmondta: a jelzáloghitelek forintosítása, annak megfelelő időzítése jelentős további terhektől óvta meg a lakosságot és egyúttal a bankrendszer egészét is – tette közzé az NGM. Közben az EBRD igazgatótanácsi tagja közölte, hogy a bank meg van győződve, hogy a Quaestor-üggyel kapcsolatos viták rendezhetők, így hamarosan megvalósulhat az EBRD és a magyar állam tulajdonszerzése az Erste Bank helyi leányvállalatában. 

A kormány – a Magyar Bankszövetség és a jegybank közreműködésével – 1000 milliárd forint tartozásnövekedéstől védte meg a lakosságot, az önkormányzatokat és az államháztartást – emlékeztetett Varga Mihály. Hangsúlyozta: a devizaalapú fogyasztói jelzáloghitelek kivezetésével mintegy félmillió család kerülte el a szélsőséges és előre nem kiszámítható árfolyamváltozásokból adódó kockázatokat. A tárcavezető bízik abban, hogy a gépjármű- és személyi hitelek forintosítása is hasonlóan jó eredményeket hoz.”

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Úgy van ezzel a miniszter is, mint az a nyolcvanéves férfi, aki azt állítja, hogy naponta ötször képes szeretkezni. Tudja, hogy nem igaz, de bízik abban, hogy hátha valaki elhiszi.

Ellenben ebből a Varga Mihályi nyilatkozatból is meg lehet állapítani azt, hogy a Radikális Bankellenes Csoport egyik Vezetőjének látogatása Varga Mihályhoz milyen eredményes volt.

Erről a látogatásról az alábbi címen olvashatók szerint számolt be a Radikális Bankellenes Csoport radikális vezetője:

http://www.civilkontroll.com/a-deviza-karosultak-varga-mihalynal-jartak/

Bevezetőként leírta a radikális vezető azt, hogy

“Végre létrejött a találkozó Varga Mihály képviselővel, nemzetgazdaságunk miniszterével. Fél éve vártunk már rá. Lehet, hogy meggyorsította az ügyet a november 7-én elmondott panasz a háza előtt.

majd leírta azt is a radikális vezető, hogy

“Az az igazság, hogy szerintem az elején nem vett komolyan bennünket. Azt hitte, hogy árulkodunk majd kicsit a bankokra ( amit természetesen meg is tettünk, nem kicsit, hanem nagyon ), de majd  jogszabályokkal és pár közgazdasági összefüggéssel összezavar minket és megveregetve vállunkat hazaküld. Tévedett. Azokat a jogszabályokat és összefüggéseket mi is ismertük. Sőt! Mivel a bőrünkre megy ki a játék nem átalljuk használni is őket.

és a tájékoztatás végén az alábbiakkal összegezett:

„Legvégül pedig megerősítettük, hogy sokan dolgozunk, kutakodunk, tanulunk, ügyvédek, jogászok, közgazdászok mellett teljesen civilek is és nem is hagyjuk abba, amíg nem érjük el a célunkat. Elmegyünk Brüsszelbe ( ott ugye már voltunk is) Strasbourgba, Hágába, de ha kell a holdra is az igazunkért. Harcolunk átvitt értelemben, de ha úgy hozza a sors, fizikailag is, foggal-körömmel megvédjük, ami a miénk.

Miért kell megvárni, amíg még több áldozat lesz? Miért kell megvárni, amíg a teljesen elkeseredett, reményt vesztett emberek olyanra szánják el magukat, ami tragédiákhoz vezet? Kinek a lelkiismerete bírja ezt majd mind elviselni?

Annyit el kell mondjak, hogy barátságos, intelligens ember Varga Mihály.  Most már tudja, hogy mi tudjuk. Nagyon jó lenne ha belátná, ez így zsákutca, rengeteg áldozattal.

Rajta múlik, hogy megteszi-e azokat a lépéseket, amiket meg tud tenni. Ez a találkozás is egy próbálkozás volt, meg kellett lépni. Soha nem tudhatjuk mi lesz az, ami elvezet a célig. KATALIN KERÉKGYÁRTÓ.”

 Egy szó mint száz, szerintem a kivastagított szövegrész szerinti megerősítéstől megijedt Varga Mihály miniszter. Csak ezzel tudom magyarázni azt, hogy a találkozás után néhány nappal azt közölte a nyilvánosság felé, hogy  

„2015 legfontosabb gazdaságpolitikai lépésének és eredményének nevezte a devizahitelek kivezetését a hazai pénzügyi rendszerből Varga Mihály. A Magyar Bankszövetség év végi összejövetelén a nemzetgazdasági miniszter elmondta: a jelzáloghitelek forintosítása, annak megfelelő időzítése jelentős további terhektől óvta meg a lakosságot és egyúttal a bankrendszer egészét is – tette közzé az NGM.

Szerintem Kerékgyártóék kijelentéseitől megijedve a találkozás után Varga Mihály majd összetörte magát csak azért, hogy megmentse a devizahiteleseket, majd néhány nap múlva ezért számolhatott már úgy be a miniszter az elért eredményről, hogy 2015 legfontosabb gazdaságpolitikai lépéseként a devizahitelek kivezetése megtörtént.

Könnybe lábad a szemem ilyen nagyszerű emberek tevékenységét tapasztalva.

Úgy tudom, hogy a Radikális Bankellenes Csoport és még számos csoport részvételével az elmúlt évben Dr. Monostori Attila és Balog István vezetésével létrejött a Devizahiteles Karta, és a Karta jogi szakértője

Dr. Polgár Zoltán ügyvéd vagy jogtanácsos nemzeti jogvédő.

Szerintem akkor, ha a Kartához csatlakozó minden csoportból egy-egy Kerékgyártó Katalin újólag felkeresi Varga Mihály minisztert, esetleg Matolcsy Györgyöt, a devizaadósok helyzete olyan mértékben megjavul, hogy azok, akik nem devizahitelesek, irigykedni fognak azokra, akik azok.

Ehhez persze szükséges az is, hogy Dr. Polgár Zoltán nemzeti jogvédő újólag felkeresse a Hungária Televíziót és élő adásban meggyőzze az adósokat arról, hogy a kölcsönszerződésük érvénytelenségét kérelmezzék mindenáron azért, mert az igaz, hogy ezt követő elszámolás során a befizetett kamatösszegeket elvesztik az adósok, de Varga Mihály és Matolcsy György minden problémájukat megoldja.

Esetleg kitér majd arra is Dr. Polgár Zoltán nemzeti jogvédő, hogy abban az esetben pedig, ha az elállást merik választani az adósok, akkor  a svájci frankban nyilvántartott forintkölcsön szerződések adósaival úgy számol el a bank, hogy nem forint, nem is svájci frank, hanem amerikai dollár megfizetését fogja úgy kérni, hogy ezáltal százszorosát kell fizetni az adósnak ahhoz képest, ami a banknak jár.

Ennyit az adósmentőkről. A radikális adósmentőkről.

Siófokon 2015. december 9. Léhmann György [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM