A kétkamarás törvénykezés intézménye

A kétkamarás törvénykezés intézménye

Rövid NCK bevezető:

Amikor a „deviza”- hitelekkel kapcsolatban a kormány részéről „felelős” miniszterek és politikusok szájából ilyen kijelentéseket hallunk, hogy: „elfogyott a kétharmados kormány mozgástere”, akkor az NCK-nál „feláll a szőr a hátunkon”.


Hasonló reakciót váltott ki belőlünk az a kormányzati bejelentés is, miszerint a kormány határidőt szab a bankoknak a hitelszerződések kiigazítására. Bár egyesek sokat sejtenek a „Nagy Bejelenés” mögött, mi, az NCK-nál meg vagyunk arról győződve, hogy a kormány részéről mérföldkőről, vagy komoly ultimátumról ebben az esetben sem beszélhetünk. Semmi új nem történt, hisz az ügy súlyát, illetve a bizonyító erejű dokumentumokat, szakértői véleményeket is figyelembe véve állami beavatkozás nem történt, a kormány továbbra sem végzi a feladatát, a felügyeleti szervek hallgatnak, az ügyészség sorban jegeli a beérkezett anyagokat.

Mindeközben gőzerővel indul az újabb kilakoltatási hullám! Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen – a társadalom széles rétegeit érintő csaláshalmazt, főleg ilyen előzmények után a „gondos államnak” alapvető kötelessége lenne kezelni.

Ez a dolga, az adófizetők pénzéből ezért (is) „tartjuk”!

Arról nem is beszélve, hogy egy normális országban, ahol a korábbi ellenzék kitűnő szakemberei (jelenlegi kormány) szinte nagyobb számban ültek a parlamenti bizottságokban és albizottságokban, mint az akkori mszp, (ergo minden stratégiai lépésről időben tudtak (döntöttek, szavaztak), – eddig, az erkölcsi és gazdasági szakadékig el sem juthattunk volna…. (!)

Mindössze annyi történt, hogy a kormány továbbra sem kíván konfrontálódni a bakszterekkel, így hát az idegileg tönkretett, pénzükből kiforgatott, erkölcsileg megalázott és jogilag felkészületlen átvert emberek tömegét ismét odaveti a csaló hiénák elé.

A Nemzeti Civil Kontroll Polgárjogi Mozgalom 2010-ben azért alakult, mert számunkra már akkor is egyértelmű volt, hogy a jelenlegi parlamenti pártjaink (ellenzék és kormánykoalíció kivétel nélkül) megfelelő „szűrő és kontrollrendszer” nélkül alkalmatlanok egy valóban demokratikus jogállam működtetésére.

Sajnos a 2010-es választások óta eltelt időszak ezt bizonyította is. (ennek több okai is van, a részletekbe most nem megyünk bele)

Az alakulásunkkor megfogalmaztunk néhány gondolatot, amelyek a weboldalunkon ma is elérhetőek, és véleményünk szerint sajnos ma is aktuálisak.

Idézet: 

"Úgy látjuk, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszakban az éppen kormányon lévő, valamint az adott időszakban „ellenzékként” működő pártok nem tettek mást, mint ideológiák mentén és egyéni érdekek alapján megosztották és egymás ellen hangolták a Nemzetet, miközben a háttérben idegen érdekeknek és befektetői csoportoknak szolgáltatták ki hazánk nemzeti vagyonának, erőforrásainak, piacainak, kulturális örökségének nagy részét!

Meggyőződésünk, hogy a világuralomra törő, mindent és mindenkit birtokolni, befolyásolni akaró globális pénztőkének az érdekei, alapvetően ütköznek az egyes nemzetek és kultúrák gazdasági érdekeivel, valamint erkölcsi és kulturális értékeivel!  Az erőszakos globalizáció nem csak az egyén alapvető jogi és szólásszabadságát korlátozza, hanem a nemzetek, kultúrák pusztulását is magában hordozza!

A világot, és ezen belül hazánkat is sűrűn átszövő globalista rendszer a végnapjait éli. Nyomában mindenütt az erkölcsi és anyagi pusztítás nyomait fedezhetjük fel- felszámolt gyárak és üzemek, tönkretett vállalkozók, gazdák, becsapott és kisemmizett kisemberek, nyugdíjasok és jövőkép nélküli fiatalok állnak értetlenül a napjainkra kialakult helyzet előtt.

Több mint húsz éve megindult hazánk újkori gyarmatosítása, melyben az előretolt helyőrségek szerepét többek között a média, a betelepülő bankok, valamint a multinacionális cégek látták el.

A globális nagytőke a politikusaink túlnyomó többsége és médiafölénye segítségével folyamatosan hazug és hamis ígéreteket és üzeneteket küldött a magyar társadalom felé, melyekkel nagyrészt elhitette, hogy az alapvető nemzeti és erkölcsi értékekkel szemben a pénz és profitközpontú szemlélet általános bevezetése, térnyerése és elfogadtatása az üdvözítő és egyetlen járható út.

A napjainkra kialakult gazdasági és erkölcsi fertőben egyes politikusaink a saját maguk által hozott törvények védelmét élvezve szabadon fosztogatják és teszik tönkre országunkat, illetve a hazai vállalkozásokkal szemben magas kedvezményeket biztosítanak a multinacionális nagytőke számára. Ennek is köszönhető, hogy a hazánkban működő idegentőkés külföldi tulajdonú cégszektor szereplői szinte „szivattyúval” pumpálják ki országunkból az itt megtermelt profitot, miközben hazánkban munkahelyek szűnnek meg, hitelek dőlnek be, emberek fagynak meg, családok kerülnek az utcára és a jövőképpel nem rendelkező Magyarság lassan, de biztosan kezd beleroppanni a nagytőke szorításába.

Mivel a politikusok, döntéshozók nagy része a korábbi árulásaik következményeként mára már képtelen megvédeni a Magyar Nép korábban garantált alkotmányos alapjogait és érdekeit a multinacionális tőkével szemben, ezért inkább törvényekben, rendeletekben szabályozva csorbítja azokat,  és így igazítja a kialakult helyzethez.

Ezekkel a lépésekkel, e politikusok és döntéshozók napról napra közelebb taszítják a nemzetet ahhoz a gazdasági és erkölcsi szakadékhoz, ahonnan már nincs visszaút!"

Eddig az idézet. És ilyen előzmények után fel kell tennünk a kérdéseket:

Az átvert, megkárosított „deviza”- hitelesek és családjaik számára születhet tisztességes, jogállami megoldás? 

Ennyi év távlatából és ennyi tapasztalat birtokában hajlandó vagy felismerni és belátni, hogy a jelenlegi parlamentáris és választási rendszer alkalmatlan a családod és szeretteid jogainak megfelelő, jogállami képviseletére? 

Ha igen, akkor te hajlandó lennél aktívan tenni azért, hogy ezen közösen változtassunk?

Mi a véleményed a kétkamarás törvénykezés intézményéről? A videó után folytatjuk.


„Lehet-e erősebb érdekvédelem annál, mint amikor az érintettek maguk is részt vesznek a törvények megalkotásában?

Akarhat-e többet annál, mint azt, hogy bármely részére káros törvény bevezetését meggátolhatja? A kétkamarás törvénykezés intézményének bevezetése által valósítható meg az érdekvédelem, és akaratérvényesítés legteljesebb demokratikus formája.”

Az alapgondolat az, hogy az állampolgárok, civil szervezetek, szakértők közvetlenül vehessenek részt az ország irányításában. Ezért a létrehozandó felsőházból (szenátusból) kizárnák a pártpolitikát, és csak a szakterületek képviselőit és a civilek delegáltjait engednék oda. A pártoknak maradna az alsóház, aminek tagjait az eddigiekhez hasonló módon választanánk meg.

Az idézet az Ezer Év egyesülettől származik és az NCK a kétkamarás parlament intézményének gondolatát pillanatnyilag vitaindítónak szánja. Megfelelő támogatottság esetén azonban hajlandóak vagyunk továbblépni. 

De ehhez nagyon aktív támogatottság kell! Ha szándékodban áll támogatni az elképzelést, akkor ezt a civilkontroll (kukac) civilkontroll.com e-mail címen jelezheted! Ha nem lesz meg a szükséges támogatottság, akkor…

Figyelem! A párt és politikus stopot továbbra is fenntartjuk! Sőt! Agymosott, zombi pártkatonák, netkampány csapattagok hozzászólásait azonnal töröljük!

Kattints ide a részletekért!Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM