Dr.Léhmann- levél Doubravszky György úrnak

Pénzügyi Jogok Biztosa részére

B u d a p e s t 

Tisztelt Miniszteri Biztos Úr, Kedves Gyuri!

loading...

 

Két nappal ezelőtt tudtam meg azt, hogy az Általad, mint házigazda által 2013. február 1. napjára hirdetett „Konferencia a Gólyavárban” elnevezésű rendezvény hirdetésén nevem a meghívottak között olvasható, majd miután felhívtam Makkos Albertet, tájékoztatott arról, hogy abban a másfél órában, amikor általam nem ismert kérdéseire lehet majd ötödmagammal válaszolni, gondosan ügyel arra, hogy mindenkinek pontosan ugyanannyi ideig lehessen beszélni. 

Megtekintve a hirdetést három fényképen Róna Péter, Bogár László és Makkos Albert közgazdászok láthatók, nevük feltüntetése mellett pedig az olvasható, hogy egyenként 45 percig tarthatnak előadást ugy, hogy Róna Péter előadását Bogár László előadása követi, majd Makkos Albert előadását „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” hirdetéssel jelzett pénzügyi szakember előadása követi. 

Utóbbi nevenincs bankszövetségi előadó hirdetésének azért nem örülök, mert a „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” szavak után néhány sorral olvasható nevemből akár arra is gondolhat a jámbor olvasó, hogy a Magyar Bankszövetség többek között velem együtt csinál valamit pénzügyekben. 

Mint jól tudod, a Magyar Bankszövetség által képviselt bankok olyan gyalázatos módon tették tönkre hazánk lakosságának nagy részét az elmult években, hogy szeretném elvárni minden magyar állampolgártól az elkövetkezendő ötven évben azt, hogy nagy ívben kerülje el ezeknek a bankoknak valamennyi fiókját, nemhogy saját személyemben bármilyen módon velük, vagy különösen a Bankszövetséggel együttműködjek. 

Egyszóval nem örülök annak, hogy ilyen szerencsétlen módon olvasható a nevem a hirdetésen, de azt sem tartom szerencsésnek, hogy „CIVIL KEREKASZTAL” csoportnév alatti öt név közül két jogász végzettségű, valamint három nem jogász végzettségű személynek neve olvasható. 

loading...


Hiszen abból, hogy a három fényképpel, valamint „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” szöveggel jelzett és egyenként 45-45 percig előadást tartó meghívottnál hiányzik a „CIVIL” jelölés, feltehetőleg a hirdetés arra utal, hogy a nagytekintélyű közgazdászok a cimadó „A devizahitel” probléma” szakértői, míg a „CIVIL KEREKASZTAL” résztvevői pedig a laikus, dilettáns résztvevői a „Hiteles Párbeszéd”-nek. 

 

Ami természetesen igaz is esetemben akkor, ha utólag a három fényképes hozzászóló közgazdászi előadásához kell jogászként hozzászólnom. 

Mint ahogy ugyanigy a három fényképes és nevenincs „Magyar Bankszövetség pénzügyekben együtt” előadó is laikus és dilettáns akkor, ha olyan jogászi szakképzettséget igénylő kérdéseket tennének fel, amilyen szakképzettséggel az öt fős „CIVIL KEREKASZTAL” résztvevőből kettő ügyvéd rendelkezik. 

Gondold csak el mennyire dilettánsok lennének a fényképen láthatóak akkor, ha igyekeznék Róna Péter, Bogár László vagy Makkor Albert közgazdászi szinvonalának megfelelően abban a témában előadást tartani az oda vonatkozó jogszabályok ismertetésével, ami Téged foglalkoztat. 

A közérdekű perek problémájára vonatkozóan. Szerintem ehhez az előadásomhoz a felsorolt négy közgazdász előadó annyit értene, mint amennyit én az ő előadásukhoz. 

Egy szó mint száz, be kell látnom azt a hirdetésen „CIVIL KEREKASZTAL”-hoz tartozásomból, hogy a Gólyavári konferencián nem lesz igény arra, amihez értek.

Ezért megköszönöm a meghívást a Hirdetés szerinti Konferenciára, de nem élek a 18 perces civil hozzászólási lehetőségemmel. 


——————————–

Amennyiben pedig ugy látod, hogy fentiek csupán félreértésen alapulnak, és szükségesnek látod azt, hogy a közgazdászi véleményeken tul ugyanolyan időbeli feltételekkel a jogi lehetőségeket ismertessem, mint ahogy a fényképen láthatók tehetik, természetesen kész vagyok a Gólyavári Konferencián megjelenni.


Tisztelettel és Barátsággal: Léhmann György


Siófokon 2012. január 26. napján.

 

konferencia

 

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Kásler Árpád nyilatkozata az Ultimátummal kapcsolatban az MTVA m1 csatornáján…

Doubravszky levele-Doubravszky–Kásler találkozó Gyulán

TISZTELT KÁSLER ÁRPÁD - akkor vegyük sorjában!… Szomorúan mellékelem Kásler Árpád legújabb blogbejegyzését. Az alaptalan vádaskodásra nem kívánok reagálni, mert...

Close