Dr.Léhmann György-A nagy humbug folytatódik…

Dr.Léhmann György-A nagy humbug folytatódik

Tegnapi napon megküldött „Ez meggondolandó” tájékoztatásom után számos válasz érkezett hozzám, melyből az egyiket az alábbi mondatokkal fejezte be kedves levelezőm:

—————————————-

loading...

From: ………………………… [mailto:mate2@gmail.com]
Sent: Friday, September 13, 2013 8:48 AM
To: Dr. Léhmann György
Subject: Re: Ez meggondolandó


Tehát szerintem engedje meg Léhmann Úr, hogy így fejezzem ki magam, de: Nem szabad elgondolkodni ezen a megoldáson

Mint ahogyan azon sem, hogy eladjuk a lakásunkat az államnak. Az adásvételi szerződés pillanatában az állam kihúzott a zsebünkből mindenünket. (az én esetemben ~15M) Mindent

Hiszen mindent elveszítünk. Ezt is tudják a "nagyok" nagyon jól, hogy mikor kell időzíteni, hiszen sokan ha nem adják el a lakásukat/házukat az utcára kerülhetnek vagy éhen halhatnak, vagy még rosszabb.

loading...

 

Az egyik beosztottam nem rég vetett véget az életének saját kezével. A biztonsági kamerákon utólag amikor megnéztük, hogy hogyan történt az eset, végig kellet néznem ahogyan megírta a búcsúlevelét, miközben többször is elsírta magát, és ahogyan kereste a legmegfelelőbb helyet és alkalmat arra, hogy fölkösse magát az alagsori fűtéscsövekre. A búcsúléevelében a megoldhatatlannak vélt hiteleit írta indoknak. Tudjuk nagyon jól, hogy ez nem megoldás, de sajnos ott, akkor, abban a helyzetben Ő máshogyan gondolta.

 

 Léhmann Úr, eddig egy megoldás sem a hitelesek érdekét nézte (végtörlesztés, forint átváltás, árfolyamrögzítés, eszközkezelőnek való eladás) nem lehet igazi megoldást találni?

Előre is köszönöm válaszát! 

———————–

Ezt megelőzően pedig az MTI az alábbi tájékoztatást adta közre:

Civilek egyeztetnének a Bankszövetséggel

·                2013. szeptember 12., csütörtök 11:08 |

Egyeztetést kezdeményeznek a devizahiteleseket képviselő civil szervezetek a Magyar Bankszövetséggel, hogy november elsejéig közösen találjanak megoldást a devizahitelek kivezetésére. Az egyesületek a folyamatban lévő végrehajtási eljárások felfüggesztését kérik a bankoktól.

A pénzügyi jogok biztosa csütörtökön közleményt adott ki arról, hogy a devizahiteleseket képviselő civil szervezetek készek tárgyalóasztalhoz ülni a Magyar Bankszövetséggel annak érdekében, hogy a kormányzat által meghatározott időpontig, azaz november elsejéig közösen találjanak megoldást a devizahitelezés hazai pénzügyi rendszerből való kivezetésére.

Doubravszky György a devizahitelesek érdekeit képviselő szervezetek felkérésére közölte: a párbeszédet felajánló, a devizahiteleseket képviselő civil szervezetek, a Hiteles Mozgalom; a Hiteles ügyvéd; az Otthonvédelmi Tanács; a PITEE; valamint a Széchenyi Hitelszövetség képviselői egyetértenek abban, hogy csak nyitott kezdeményezéssel lehet érdemben képviselni a hitelesek érdekeit, vagyis várják további civil szervezetek csatlakozását.

A devizahiteleseket képviselő civilek Doubravszky Györgyöt, a pénzügyi jogok biztosát kérik fel a felek közötti közvetítésre a tárgyalások megkezdéséig.

"A civilek üdvözlik a kormányzat és a Fidesz arra irányuló határozott szándékát, hogy az érintettek a lehető legrövidebb időn belül találjanak végleges megoldást a súlyos, százezrek egzisztenciáját fenyegető devizahitelezés problémájára.

Különösen fontosnak és előremutatónak tartják azt a Rogán Antal frakcióvezető és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által egybehangzóan megfogalmazott igényt, hogy a deviza alapú hiteleket folyósító pénzintézetek elsőként a devizahiteles ügyfeleikkel tárgyaljanak a lehetséges megoldási javaslatokról" – olvasható a közleményben.

 

—————————-

 

Ebből az MTI közleményből megtudhattuk azt, hogy a devizahiteleseket képviselő civil szervezetek, vagy a Bankszövetség még nem talált megoldást a devizahitelek kivezetésére, ezért indítványozzák azt, hogy közösen találjanak megoldást.

Arra a devizahitelre keresnek megoldást, ami nem létezik, soha nem is volt, csupán devizában nyilvántartott forinthitel. Ebből következően a devizahiteleseket képviselő civil szervezeteknek fogalmuk sincs arról, hogy mire akarnak megoldást keresni, de bíznak abban, hogy a Bankszövetséggel együtt megoldják a nem létezőt.


Ebből az MTI Közleményből megtudhatjuk azt is, hogy a devizahitelesek érdekeit képviselő szervezetek –

Hiteles Mozgalom; a Hiteles ügyvéd; az Otthonvédelmi Tanács; a PITEE; valamint a Széchenyi Hitelszövetségfelkérték Doubravszky Györgyöt annak közlésére, hogy várják további civil szervezetek csatlakozását.

Ennek a közlésnek értelme nyilvánvalóan az, hogy a felsoroltakon kívűl tevékenykedő minden civil szervezet felejtse el eddigi álláspontját, bankokkal szembeni követelésüket, hanem a közösbe tömörülve tegyenek közösen olyan javaslatokat, amiket a Bankszövetség elfogad.

Ebből az MTI Közleményből megtudhatjuk azt is, hogy a Bankszövetség a civilekkel csak közvetítőn keresztül hajlandó egyeztetni, és a devizahiteleseket képviselő civilek Doubravszky Györgyöt, a Pénzügyi Jogok Biztosát kérték fel a közvetítésre.

Ennek a közlésnek értelme szerint az a Doubravszky György Pénzügyi Jogok Biztosa képviseli a devizahiteleseket képviselő civileket, akit az alábbi, 2012. évi CLXXXVI. törvényben olvasható  törvényhelyre tekintettel Matolcsy György gazdasági miniszterként 2012. december 22-én nevezett ki:

42. § (1) A pénzügyi jogok biztosát a pénz-, tőke- és biztosítási piac szabályozásáért felelős miniszter nevezi ki határozatlan időre, menti fel és gyakorolja felette a munkáltatói jogokat.

(2) A pénzügyi jogok biztosának a megbízása megszűnik:

a) a lemondásával,

b) a felmentésével, …..

Az a Matolcsy György nevezte ki a devizahiteleseket képviselő civilek közvetítésére felkért Doubravszky Györgyöt, akinek immár a Nemzeti Bank Elnökeként  Patai Mihály Bankszövetségei Elnök dörgedelmes intelmeire és közöttük történt magánbeszélgetésre tekintettel a nemzettragédiával kapcsolatosan  alábbi a véleménye:

Matolcsy is belátja, hogy képtelenség

Patai Mihály azt mondta, keddi magánbeszélgetésükben maga Matolcsy György jegybankelnök is megerősítette: nem gondolja azt, hogy néhány hét alatt 12 milliárd svájci franknyi konverziót végre lehet hajtani.

Ez Patai szerint is veszélyes gondolat, ebbe belerokkanna a bankszektor, Magyarország ezzel a gazdasági erővel nem tud néhány hónap alatt 12  milliárd svájci franknyi pénzt konvertálni, "ez túl nagy falat nekünk, még a németeknek, vagy az olaszoknak is az lenne". A bankszektorban pedig csak két bank maradna, amely kibírná tőkével, a többit fel kellene tőkésíteni, véli a Bankszövetség elnöke.

———————–

Itt tartunk. A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint az áruló fogalma a következő:

 

        „Aki elárult valakit, vagy valamely ügyet.”

A hazaárulás fogalma pedig a következő: A haza iránti köteles hűség megszegése, a haza elleni árulás”

————————

Javaslom az érintetteknek azt, hogy Gyóni Géza „Csak egy éjszakára…” című versének alábbi részét ugy olvassák el, hogy az egyetlen éjszaka legyen egy év és az adósok üzenik nekik, nem a fronton lévők:

 

„Küldjétek el őket csak egy éjszakára,

Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára.

Csak egy éjszakára:

Hogy bujnának össze megrémülve, fázva;

Hogy fetrengne mind-mind, hogy meakulpázna;

Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,

Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

Krisztusom, mi kell még! Véreim, mit adjak

Árjáért a vérnek, csak én megmaradjak!

Hogy esküdne mind-mind,

S hitetlen gőgjében, akit sosem ismert,

Hogy hivná a Krisztust, hogy hivná az Istent:

Magyar vérem ellen soha-soha többet!

–       Csak egy éjszakára küldjétek el őket.”

 

Egyébként pedig az a hétszáz ügyfelem, akiket képviselek perben köszönik szépen a miniszteri biztos úrnak közvetítői szándékát, de mivel már van képviselőjük, nem kérnek belőle. Nevükben ha lehet a Bankszövetséggel ne tárgyaljon.

 

Siófokon 2013. szeptember 13. napján.

Léhmann György

Kapcsolódó cikkek:

Semmisség esetén egy összegben kell visszafizetni a “deviza-hitelek” fennmaradó részeit?

Surányi György volt jegybankelnök beismerő vallomása a devizahitelekről+cikk

Hágába a Felelősökkel

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Devizahitelek: civilek ülnének le a bankszövetséggel
Devizahitelek: civilek ülnének le a bankszövetséggel

Egyeztetést kezdeményeznek a devizahiteleseket képviselő civil szervezetek a Magyar Bankszövetséggel, hogy november elsejéig közösen találjanak megoldást a devizahitelek kivezetésére. Az...

Devizahitel tragédia – halogatás, népbosszantás?
Devizahitel tragédia – halogatás, népbosszantás?

Ez már több mint bosszantó, több mint gyalázat! Ennyire ostobák voltunk, amikor anno a mai parlamenti milliárdosokat gyártó pártocskák bármelyikére...

Close