MI TÖRTÉNT A FORINTOSÍTÁSKOR?

MI TÖRTÉNT A FORINTOSÍTÁSKOR?

MI TÖRTÉNT A FORINTOSÍTÁSKOR?

[good_old_share]


Éva Járvás – A Felügyelet álláspontja szerint az ügyletek akkor tekinthetők előre egyedileg meghatározottnak, ha a megkötendő ügyletek egyenként, egyedileg azonosítható módon minden tekintetben (például az ügylet értéke, jellemzői, az ügyleteket megkötő felek személye, a teljesítés feltételei) előre meghatározottak.
Amennyiben a konkrét kölcsönügylet (ek) a fent írtak szerint egyedileg azonosítható(k), akkor annak az adott kölcsönnek, illetve kölcsönöknek a nyújtása értelemszerűen nem lehet rendszeres." Forrás: MNB (2011.05.)

Az idézet a Pénzügyi Felügyelet egy állásfoglalásából való, ami a üzletszerűen végzett engedélyköteles pénzkölcsön nyújtásának feltételeiről értekezik.

Láthatjuk, hogy a Pénzügyi Felügyelet rutinosan jól tudja, hogy a kölcsönzéskor az ügylet értékének kell azonosíthatónak lenni.
Még egy gondolat a fent leírtakhoz: Ha a forintosítás a kölcsön egyenlegét forintosítja, akkor helyes eredmény jön ki. A forintosítással a bankok nem a kölcsön egyenlegét forintosították, hanem a devizakereskedés nyitott pozícióját zárták. Ebből az összegből akarnak most kölcsönt faragni. Ne hagyd!" Éva Járvás.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

NCK: Persze az is nagy kérdés, hogy ezt az orbitális átverést az MNB mikor észleli…esetleg hivatalból, mert, hogy ez lenne az alapvető kötelessége. És az után pedig mit tesz? (mert, ezt a civilek már több alkalommal jelezték…az ellenzéki pártok pedig hallgatnak…úgy tesznek, mintha nem tudnának erről az újabb átverésről. Pedig a választóik nem ezért küldték őket Parlamenti törvényalkotónak!).

Szerinted melyik párt oldja meg a „deviza”-károsultak problémáját?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM