DR. CZIRMES-A DEVIZA-KÁROSULTAKAT FOLYAMATOSAN FÉLREVEZETIK.

DR. CZIRMES-A DEVIZA-KÁROSULTAKAT FOLYAMATOSAN FÉLREVEZETIK.

DR. CZIRMES-A DEVIZA-KÁROSULTAKAT FOLYAMATOSAN FÉLREVEZETIK.

[good_old_share]


"…véleményem szerint a devizaalapú szerződés vagy létre sem jött jogilag vagy teljesen semmis…"

 

Dr. Czirmes György MTV1 Ma Reggel Szerkesztőség!Elszörnyedve hallgattam a mai ma reggelben Lomniczi nevű jogász teljesen megtévesztő tájékoztatását devizahitles ügyben:

Az EUB c-5l/207-es döntése kapcsán a Kúria 2018.09.20-án nyilvánosságra hozta előzetes véleményét annak értelmezésével kapcsolatban:

Aszerint a bíróságoknak kötelessége az árfolyam gazdasági következményeiről történő előzetes felvilágosítás.

NCK: FIGYELEM! A CÖF (Civil Összefogás Fórum, és jogi képviselőjének Lomniczi Zoltánnak) hatalmas pálfordulása!

Miután elolvastad Dr. Czirmes ügyvéd úr írását, néhány videót találsz az írás után. Érdemes őket végignézni, ugyanis láthatjuk, hogy korábban személyesen Lomniczi Zoltán, és a FIDESZ közeli civilek (CÖF) hogy látták a bankok tevékenységét. Mára egyértelműen beálltak a sorba, és vélhetően Orbán Viktor által kötött EBRD szerződést és így Orbán utasításait szem előtt tartva már nem képviselik a „deviza”-károsultakat!

Az MNB birtokomban lévő hasonló ügyben kibocsátott állásfoglalása szerint a bankok, már 2001 évtől tisztában voltak az árfolyam adósokra hátrányos írányáról-gazdasági következményeiről-, mert kötelezően készíteniük kellett egy árfolyamkockázat elemző szabályzatot, amely alapján a CHF/HUF árfolyamát naponta figyelemmel kellett kísérniük.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A tájékoztatás elmaradt, mert az az információ, hogy az árfolyamkockázat lehet az adósra kedvezőbb de hátrányosabb is, egy általános és csak formális információ, amely nem felel meg sem a hazai jognak sem az EU jogszabályainak.

A fentiek alapján véleményem szerint a devizaalapú szerződés vagy létre sem jött jogilag vagy teljesen semmis.Kérem hogy a tisztességes tájékoztatás elveinek megfelelően, biztosítsanak lehetőséget a fentiekről a nyilvánosság tájékoztatásának. Bp. 2018.11.17 Tisztelettel dr Czirmes György.[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM