DR. CSIKÁSZ – DEVIZAADÓSOKNAK!

DR. CSIKÁSZ - DEVIZAADÓSOKNAK!

DR. CSIKÁSZ – DEVIZAADÓSOKNAK!


[good_old_share]

Az MNB egy félrevezető cikket jelentetett meg a lent található linken.
A jelzálogfedezetű kölcsönöket érinti. Ez esetben a bank csak úgy tudná pénzzé tenni az ingatlant, ha végrehajtást indít rá és ott sikerül elárverezni. 
Mostanában nem igazán szoktak eredményesek lenni ezek az árverések, mert nincs igazán fizetőképes kereslet az ingatlanokra, a bankok pedig nem zúdíthatják a piacra az összes ingatlant egyszerre, mert az még jobban lenyomná az amúgy sem egeket verő ingatlanárakat. Az elnyúló eljárás némileg javítja az adósok alkupozícióját véleményem szerint.

A MNB szerint az önálló zálogjoggal semmi sem változik. Na ez nem igaz.

Az önálló zálogjog lényege a felvetésemre vonatkoztatva az, hogy a bank a hosszas és kétes kimenetelű végrehajtás mellőzősével kívánja pénzzé tenni az ingatlant, hogy utána már az a pénzintézet vesződjön az ingatlan pénzzé tételével, aki tőle ezen zálogjogot megvásárolja. Ergo a kölcsönt folyósító pénzintézet megkapott minden bevételt az ügyletből és szabadul a végrehajtás terhétől.
Azért figyeljétek a cikk kommunikációját: megint olyan beetetés megy, mint anno a devizakölcsönöknél, hogy a bankok jól járjanak.

A kölcsönügylet kondíciói valóban nem változnak, azonban miért tennétek engedményt annak, aki adósrabszolgává tett titeket úgy, hogy ez csak a banknak jó, Nektek nem?

És mindezt úgy történik, hogy jogszabály teszi kötelezővé a változást, azaz az adós nem tiltakozhat ellene, az adós nemleges válasza ezt nem akadályozza meg.

A jogsértő és tisztességtelen bankok már eddig is az adósok életének munkáját tették tönkre anélkül, hogy bármilyen érdemi engedményt tettek volna nekik (tisztelet azon nagyon kevés pénzintézetnek, akik valóban méltányos kompromisszumra törekedtek) és most megint csak a kizsákmányolók járnának jól, az ő helyzetük lesz könnyebb.

Kattints ide az MNB sajtóközleményért.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
[apss_share]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM