DR. CSIKÁSZ – DEVIZAADÓSOKNAK!

DR. CSIKÁSZ - DEVIZAADÓSOKNAK!

DR. CSIKÁSZ – DEVIZAADÓSOKNAK!


[good_old_share]

loading...

Az MNB egy félrevezető cikket jelentetett meg a lent található linken.
A jelzálogfedezetű kölcsönöket érinti. Ez esetben a bank csak úgy tudná pénzzé tenni az ingatlant, ha végrehajtást indít rá és ott sikerül elárverezni. 
Mostanában nem igazán szoktak eredményesek lenni ezek az árverések, mert nincs igazán fizetőképes kereslet az ingatlanokra, a bankok pedig nem zúdíthatják a piacra az összes ingatlant egyszerre, mert az még jobban lenyomná az amúgy sem egeket verő ingatlanárakat. Az elnyúló eljárás némileg javítja az adósok alkupozícióját véleményem szerint.

A MNB szerint az önálló zálogjoggal semmi sem változik. Na ez nem igaz.

Az önálló zálogjog lényege a felvetésemre vonatkoztatva az, hogy a bank a hosszas és kétes kimenetelű végrehajtás mellőzősével kívánja pénzzé tenni az ingatlant, hogy utána már az a pénzintézet vesződjön az ingatlan pénzzé tételével, aki tőle ezen zálogjogot megvásárolja. Ergo a kölcsönt folyósító pénzintézet megkapott minden bevételt az ügyletből és szabadul a végrehajtás terhétől.
loading...

Azért figyeljétek a cikk kommunikációját: megint olyan beetetés megy, mint anno a devizakölcsönöknél, hogy a bankok jól járjanak.

A kölcsönügylet kondíciói valóban nem változnak, azonban miért tennétek engedményt annak, aki adósrabszolgává tett titeket úgy, hogy ez csak a banknak jó, Nektek nem?

És mindezt úgy történik, hogy jogszabály teszi kötelezővé a változást, azaz az adós nem tiltakozhat ellene, az adós nemleges válasza ezt nem akadályozza meg.

A jogsértő és tisztességtelen bankok már eddig is az adósok életének munkáját tették tönkre anélkül, hogy bármilyen érdemi engedményt tettek volna nekik (tisztelet azon nagyon kevés pénzintézetnek, akik valóban méltányos kompromisszumra törekedtek) és most megint csak a kizsákmányolók járnának jól, az ő helyzetük lesz könnyebb.

Kattints ide az MNB sajtóközleményért.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
[apss_share]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MEGRÁZÓ JELENET TÖRTÉNT AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN.
MEGRÁZÓ JELENET TÖRTÉNT AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN

MEGRÁZÓ JELENET TÖRTÉNT AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN [good_old_share] Amikor az emberek elfelejtik, hogy honnan jöttek... Morvai Krisztina - Megrázó jelenet történt...

A DEVIZASPEKULÁCIÓ - AMIBE EMBEREK HALTAK BELE!
A DEVIZASPEKULÁCIÓ – AMIBE EMBEREK HALTAK BELE!

A DEVIZASPEKULÁCIÓ - AMIBE EMBEREK HALTAK BELE! [good_old_share] Ezt a spekulációt bizony nem a "deviza"-károsultak követték el, hanem a bankok...

Close