DEVIZÁS JOGALKOTÁS-BELEGABALYODTAK, MINT CICA A GOMBOLYAGBA

DEVIZÁS JOGALKOTÁS-BELEGABALYODTAK, MINT CICA A GOMBOLYAGBA.

DEVIZÁS JOGALKOTÁS-BELEGABALYODTAK, MINT CICA A GOMBOLYAGBA

[good_old_share]

Csilla Palotás – Egyértelmű, hogy a devizás ügynek nem lett volna szabad jogi problémaként bemerevednie. Kizárólag politikai szinten lehetett volna gyors megoldás.

 

Nem gondolom azt sem, hogy többe került volna, mint az 5 éve tartó állóháború, mely tönkre tett egy nemzedéket, százezreket elüldözött vagy földönfutóvá tett, lejáratott korábban megbecsült hivatásokat, hatalmi ágat.
Mert mit is láthatunk egyszerű józan paraszti ésszel?

Azt, hogy az adósok jó esetben max. 15 perc alatt kötöttek egy olyan szerződést, melynek értelmezését az azóta eltelt 2.628.000 perc (5 év) alatt nem voltak képesek megoldani a törvényalkotók, a jogalkalmazók táplálkozási láncában lévő csúcsragadozókkal egyetemben.

5 év alatt nem bírták megfejteni, elmagyarázni, mi volt Kis Pista és Nagy Jóska szerződési akarata. (Esetleg őket kéne megkérdezni.) Csak csócsálják és kiköpik a maguk generált problémát.

Tisztelet és köszönet azoknak, akik megkísérelnek széllel szemben tisztességesen eljárni. Hogy a kitartásu(n)k kerekedik felül vagy az uralkodás tébolya, ma még megjósolhatatlan. Hiszem hogy visszafordítható a folyamat. Csak legyünk elegen minden fronton, és hangosan mondjuk hogy ELÉG VOLT!!
UI: Mondjatok még egy olyan speciális jogterületet, melyben annyi „fontos” ítélet, jogértelmezés és törvény született, mint a sevizásoknál az elmúlt 6 évben.

Ez is beszédes, nem? Lehet hogy kissé nem értenek hozzá, vagy annyi jogszabályt kellene átírni, kiüresíteni, visszamenőleges hatállyal semmibe venni, hogy belegabalyodnak mint cica a gombolyagba.

Magyar specialitás az is, hogy a jogalkalmazó jogot alkot. Már nem is titkolja. Önmagának is képes ellent mondani. Szó szerint. Fél év sem kellett hozzá. És azt se felejtse senki, hogy ma a sevizások, holnap BÁRKI bármilyen joga terítékre kerülhet.- Csilla Palotás

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM