DEVIZAPEREK – MEGSZÓLALT CSÁNYI SÁNDOR

Devizahitelek: megszólalt Csányi Sándor is

 

Az OTP Bank szerződései mindig megfeleltek az akkori törvényi előírásoknak – jelentette ki Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerdán az InfoRádiónak, hozzátette ugyanakkor, hogy nyilván nem feleltek meg annak a döntésnek, amit a Kúria utólag hozott.

 

A várható ítéletekről szólva úgy fogalmazott: a banki szerződések különbözőek, nehéz jósolni, hogy a többi bank milyen szerződéseket kötött, és ettől függően lesznek-e eltérő ítéletek. Csányi Sándor szerint egyrészt rövid határidőt biztosít a törvény a bíróságnak, másrészt korlátozza a mozgásterét is azzal, hogy csak azt vizsgálhatja, hogy a törvényben foglalt feltételeknek megfelelt-e a bank.Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, nem látja túl biztatónak a helyzetet.

Az árfolyamrés-különbözet elszámolásáról azt mondta: nem tudja, mi lesz a végső döntés. A bankszövetségnek voltak egyeztetései különböző állami szervekkel, illetve a jegybankkal. A kormány fogja eldönteni, hogy az elszámolásról szóló törvényben milyen előírásokat fogalmaz meg – közölte. – Figyelő.hu


Szólj hozzá

Hozzászólás