DEVIZAKÁROSULTAK! EGY HÉT MÚLVA FONTOS DÖNTÉS SZÜLETIK!

DEVIZAKÁROSULTAK! EGY HÉT MÚLVA FONTOS DÖNTÉS SZÜLETIK!

DEVIZAKÁROSULTAK! EGY HÉT MÚLVA FONTOS DÖNTÉS SZÜLETIK!

[good_old_share]


loading...

Friss rövidhírt közölt a NapiHu.

 

Devizahitelesek, figyelem: egy hét múlva fontos döntés születik

Az Európai Bíróságon a tervek szerint január 16-án, kedden ismertetik a főtanácsnoki indítvány egy újabb magyar devizahiteles ügyben.Az eljárás a magyarországi devizahitelesek jogorvoslati lehetőségeit korlátozó törvényi rendelkezéseket érinti. Az ominózus magyar ügyben a felperes Sziber Zsolt, az alperes pedig az Erste Bank Hungary Zrt.

Az ügy előzménye, hogy a Kúria a fogyasztói devizahitel-szerződésekre vonatkozó jogegységi határozatának megszületését követően a magyar országgyűlés törvényben rendezte az ilyen szerződésekben foglalt, az egyoldalú kamatemelésre, költségemelésre, díjemelésre, valamint az árfolyamrésre vonatkozó tisztességtelen szerződési feltételek semmisségéből adódó elszámolási kérdéseket (a 2004. május 1-je és 2014. július 26. napja között időszakban).

loading...

Úgy tűnik azonban, hogy a jogszabályi úton rendezett elszámolás szabályai akadályt jelenthetnek azon fogyasztók számára, akik további jogi eljárásokat kívánnak folytatni a kérdéses hitelszerződésekkel kapcsolatban.

 

Ez olyan szempontból is problémás, hogy kifejezetten csak azokat a fogyasztókat érinti, akik devizahitel-szerződéseket kötöttek, de nem nehezíti a nem fogyasztó hiteladósok (cégek) vagy a nem devizában eladósodott fogyasztók helyzetét.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezek az akadályok olyan követelmények formájában jelennek meg, mint a túlzottan szigorú formai és tartalmi előírások megkövetelése a beadványok megszerkesztésénél, az ilyen perekben kérhető jogkövetkezmények körének korlátozása, vagy a törvénnyel megállapított elszámolás a szerződéshez kapcsolódó pénzügyi adatokra (törlesztőrészletek) vonatkozó pontos számszaki hatásai feltüntetésének kötelezővé tétele.Mivel e követelmények elmulasztása a fogyasztók által – a törvényi elszámolás ellenére is – felvállalt perek megszüntetéséhez vezethet, ezért az egy ilyen ügyben eljáró Fővárosi Törvényszék azt kérdezi az Európai Bíróságtól, hogy a kérdéses követelmények összhangban vannak-e az uniós fogyasztóvédelmi szabályokkal.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
EZ VÁR A BANKI ALKALMAZOTTAKRA!
EZ VÁR A BANKI ALKALMAZOTTAKRA!

EZ VÁR A BANKI ALKALMAZOTTAKRA! [good_old_share] Osztd meg!   Komor és levegőtlen a tárgyalóterem. Kissé feszengve, bizonytalanul áll a fiatalember...

A DEVIZAKÁROSULTAK FELBŐSZÜLTEK ORBÁN VIKTOR LEVELÉN.
A DEVIZAKÁROSULTAK FELBŐSZÜLTEK ORBÁN VIKTOR LEVELÉN.

A DEVIZAKÁROSULTAK FELBŐSZÜLTEK ORBÁN VIKTOR LEVELÉN. [good_old_share] Egy kis szívességet kért a FIDESZ-KDNP a devizakárosultak érdekei mellett kiálló Bankcsapdától, a...

Close