DEVIZAKÁROSULTAK DEMONSTRÁLTAK A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ELŐTT.

DEVIZAKÁROSULTAK DEMONSTRÁLTAK A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ELŐTT.

DEVIZAKÁROSULTAK DEMONSTRÁLTAK A SZEGEDI JÁRÁSBÍRÓSÁG ELŐTT.

[good_old_share]

Demonstrálók: Lehetetlen helyzetbe hozták a devizahiteleseket. (Videó alább)

 

Devizakárosultak tüntettek a Szegedi Járásbíróság előtt hétfőn reggel. A demonstrálók szerint a kormány nem megmentette a korábban frank- és euróalapú kölcsönöket felvevő adósokat, hanem lehetetlen helyzetbe hozta őket. Azt állítják, a bíróságok jogellenesen hoznak az érdekeik ellen szóló ítéleteket. Egyik vezetőjük egy közösségi portálon bírálta egy bajai bíró ítélkezési gyakorlatát, aki rágalmazás miatt feljelentést tett.

A Szegedi Járásbíróság előtt demonstráló devizahitel-károsultak úgy érzik, cserben hagyták őket. „A kormány devizamegmentő csomagja nem ért semmit, az emberek ugyanannyit fizetnek, és a kormány tervei szerint idén ötvenezer embert akarnak az utcára tenni, tizenötezer végrehajtást akarnak véghez vinni” – mondta az egyik demonstráló.
A tüntetők elégedetlenek a bíróságok munkájával, szerintük a bírók nem esküjükhöz híven, nem az igazságot keresve, nem függetlenül hozzák ítéleteiket. „Semmit nem tehetnek, nekik ki van adva, hogy a devizásokat el kell taposni, a házakat el kell venni, szó szerint. Van nagyon jó bíró ismerősöm fölsőbb szinten is, sőt a Kúriánál is, és elmondták, hogy bizony ez van, ez politikai dolog. Ugye elfogyott a pénz, most már az emberek háza kell, Orbán Viktor és társa ezt kéri” – így a Dél-alföldi Otthonvédők elnöke.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Müller Tihamért hétfőn a Szegedi Járásbíróságra vádlottként idézték meg, mert egy bajai bíró feljelentette rágalmazás miatt. Müller közösségi portálon írt bejegyzésekben sértette meg a vádirat szerint a nő jó hírnevét, amikor azt írta róla, hogy alaptalan ítéleteket hoz. „Folytatólagosan elkövette velem szemben a rágalmazást, a nevemet kiírva, mindenféle rémséges jelzővel illetett, hogy parancsra dolgozom, befolyásolva vagyok, le vagyok fizetve, a kollégáim is megmondták, hogy parancsra dolgozom, én vagyok a devizahitelesek tönkretevője” – mondta Wattai Noémi bíró.
A hétfői tárgyalást a bíró elnapolta, hogy Müller Tihamért igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálhassa. A demonstrálók a tárgyalás után kiáltványt adtak át a Szegedi Törvényszék munkatársának, amelyben tisztességes eljárást és a jogszabályok betartását kérik a devizahiteles perekben.

loading…Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM