ELÉG A “DEVIZÁS” FÉLREVEZETÉSBŐL!

ELÉG A "DEVIZÁS" FÉLREVEZETÉSBŐL!

ELÉG A "DEVIZÁS" FÉLREVEZETÉSBŐL!

[good_old_share]


Járvás Éva – Komolyan mondom, sírva fakadok ennyi blődség láttán a devizahitelezéssel kapcsolatban. Kár is megnyitni a hírfolyamot.

 

Úgy érzem, hogy a napi szintű tájékoztatás, amit kaptok, falra hányt borsó. (no, jó nem egészen, de sokaknak mégis)
Mindenki fejezze már be azt az elmebajt, ami a bankok mantráinak az eredménye. Szépen bemosták az agyatokba. Most már ideje lenne kimosni onnan és felfogni, hogy a

KÖLCSÖN JOGVISZONY PÉNZÉRTÉKRE SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS.

 

Ki a tökömet érdekel a pénzösszeg? Csak a bankokat, meg azokat, akik mennek az ő zsákutcájába.

Teljesen mindegy, hogy milyen pénzösszeg szerepel vagy nem szerepel a szerződésben és hogy láttál-e devizát vagy sem, a bank látott-e devizát vagy sem. Totál mindegy, mert mindez nem változtat a szerződésben szereplő pénzértéken.

Az összeg a pénzértéknek kell megfelelnem és nem megfordítható! Ennél fogva az értéket bármiben ki lehet fejezni, meg lehet határozni, akár naponta másként is. Az árfolyamnak köszönhetően meg is kell!

Akár naponta újra meg kell határozni a pénzösszeget, hogy megfeleljen a megállapodásban rögzített értéknek. Éppen ezt mulasztják el a bankok és ezért nekik nagyon jó, ha ti az összegen lovagoltok.
Az átvágás nem a szerződésben van,

– nem abban, hogy a szerződésben a pénzértéknek megfelelően a pénzösszeg hogyan lett meghatározva,

– hanem a bank teljesítésében. A bank nem a kölcsönszerződésben rögzített értéknek felelteti meg a pénzösszeget, amit követel, tehát nem a kölcsön jogviszony alapján rója ki a tartozás összegét.

 

Nem az a devizahitelesek tragédiája, amit a kormány csinál velük, hanem az amit a "jogvédők" művelnek 7 éve. Mintha direkt terelnék folyton zsákutcába a megoldást keresőket. Miért? Azért, mert ők sem tesznek különbséget pénzérték és pénzösszeg között. Fáj nekik megérteni a 2000. évi C. törvény idevonatkozó szigorúan betartandó rendelkezéseit, inkább nem vesznek róla tudomást, vagy direkt félremagyarázzák.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Kérlek benneteket, hogy vegyétek ki a részeteket a népi felvilágosításban, és javítsátok ki a kommenteket, ha butaságot láttok, mert nem lehetek ott mindenhol, mint ahogy Soltész Sándor sem.

loading…


Ui.: Tudom, hogy nehéz, mert a banki mantra 10 éve megy és átszőtte már az egész társadalom gondolkodását – a döntéshozókét is. De ha egyszer megérted, akkor már nincs visszaút!

Amúgy az értelmiségi rétegtől, aki mások jogait védeni hivatott, elvárható, hogy rátanuljanak! Az ügyfélnek nem is kellene ezzel foglalkoznia, ha ők azt tennék, amit kell. Járvás Éva. [good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM