Devizahiteles ügyvédek az Unióhoz fordultak

Devizahiteles ügyvédek az Unióhoz fordultak

Devizahiteles ügyvédek az Unióhoz fordultak


Levél az oldal alján!

Minden uniós állampolgárt, így minket, magyar devizahiteleseket is megilletnek az emberi jogok. Nézzétek, a minket érintő rész így kezdődik: MINDENKINEK JOGA VAN !!!

Az alábbi cikk a Hiteles Mozgalom oldalán jelent meg, a videó-felvételt is nekik köszönhetjük!Emberi Jogok Európai Egyezménye 6. CIKK

loading...

Tisztességes tárgyaláshoz való jog

1. Mindenkinek joga van arra, hogy ügyét a törvény által létrehozott független és pártatlan bíróság tisztességesen nyilvánosan és ésszerű időn belül tárgyalja, és hozzon határozatot polgári jogi jogai és kötelezettségei tárgyában, illetőleg az ellene felhozott büntetőjogi vádak megalapozottságát illetően.

Az ítéletet nyilvánosan kell kihirdetni, a tárgyalóterembe történő belépést azonban meg lehet tiltani a sajtónak és a közönségnek a tárgyalás teljes időtartamára vagy egy részére annyiban, amennyiben egy demokratikus társadalomban ez az erkölcsök, a közrend, illetőleg a nemzetbiztonság érdekében szükséges, ha e korlátozás kiskorúak érdekei, vagy az eljárásban résztvevő felek magánéletének védelme szempontjából szükséges, illetőleg annyiban, amennyiben ezt a bíróság feltétlenül szükségesnek tartja, mert úgy ítéli meg, hogy az adott ügyben olyan különleges körülmények állnak fenn, melyek folytán a nyilvánosság az igazságszolgáltatás érdekeit veszélyeztetné (DOKUMENTUM)

Ez meg van határozva az Európai Unió Alapjogi Chartájában is, azonban az EJEB a fenti dokumentum alapján bíráskodik.

VI. CÍM IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 47. Cikk

loading...

A hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való jog

Mindenkinek, akinek az Unió joga által biztosított jogait és szabadságait megsértették, az e cikkben megállapított feltételek mellett joga van a bíróság előtti hatékony jogorvoslathoz.

Mindenkinek joga van arra, hogy ügyét a törvény által megelőzően létrehozott független és pártatlan bíróság tisztességesen, nyilvánosan és ésszerű időn belül tárgyalja. Mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget tanácsadás, védelem és képviselet igénybevételéhez.

Azoknak, akik nem rendelkeznek elégséges pénzeszközökkel, költségmentességet kell biztosítani, amennyiben az igazságszolgáltatás hatékony igénybevételéhez erre szükség van. ( https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:12016P/TXT )

Ha ezen jogokat az állam szervei nem biztosítják, kártérítést lehet kérni. Ezt az Európai Emberi Jogi Bíróságon (Strasbourg) kell elérni.

És itt kezdődnek a problémák!

Több devizahiteles ügyvéd fordult írásban az Unióhoz. Erről beszélgettem Dr. Szepesházi Péterrel.Az elküldött levél:

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Bírák! Magyarországon öngyilkosokat gyártotok!
Bírák! Magyarországon öngyilkosokat gyártotok!

Bírák! Magyarországon öngyilkosokat gyártotok! Senki nem mondta a bíráknak, hogy a tényeket hagyják figyelmen kívül...az esküjükben ez biztosan nem szerepelt!...

Erről nem beszél a kormánymédia: Elszabadult az infláció, 4,7 százalékkal nőttek az árak
Erről nem beszél a kormánymédia: Elszabadult az infláció, 4,7 százalékkal nőttek az árak

Erről nem beszél a kormánymédia: Elszabadult az infláció, 4,7 százalékkal nőttek az árak Napról napra egyre kevesebbet ér a pénzünk.......

Close