“DEVIZAHITELES FORDULAT”-MÉGIS MEGOSZTJÁK AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT?

"DEVIZAHITELES FORDULAT"-MÉGIS MEGOSZTJÁK AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT?

"DEVIZAHITELES FORDULAT"-MÉGIS MEGOSZTJÁK AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT?

[good_old_share]


Hatalmas segítség, és nem utolsó sorban jogilag is fontos lépés lenne az, ha a"deviza"-hitelekhez kapcsolódó árfolyamkockázat a három szereplő között lenne megosztva.Az első szereplő a bank, aki nem tartotta be a Pénzintézeti Törvényt, és nem hívta fel az ügyfele figyelmét arra a tényre, hogy itt valójában nem egy tipikus hitelről van szó, hanem egy nagy kockázatú befektetési ügylet képezi az ügyfél számára rendelkezére bocsátott forint alapját.

A második szereplő a Magyar Állam, amely az állami szervein keresztül (pédául felügyeleti szervek) nem kényszerítette a pénzintézeteket arra, hogy a hatályban lévő Pénzügyi Törvény alapján ne hitel néven, hanem befektetés ügylet néven, és az ahhoz kapcsolódó valós kockázatok ismertetése mellett nyújtsák az ügyfeleik számára a szolgáltatásukat.

A harmadik szereplő az átvert károsult, aki elkövette azt a hibát, hogy megbízott az állami felügyeleti szervekben, és a bankokban.

Most végérvényesen kiderül, hogy kik segítenék a devizakárosultakat. Videók alább!

 

A Jobbik beállt az MSZP és az LMP mögé, a kormány Sorost emlegeti.

Az MSZP és az LMP mellé áll a Jobbik. A három ellenzéki párt rendkívüli parlamenti ülést tartana augusztus 21-én, vagyis az államalapítás ünnepének másnapján.

A téma a lex CEU, és a devizahitelek árfolyamkockázatának megosztása lenne. Az Országgyűlés határozatképtelensége borítékolható. A kezdeményezésre a Fidesz válasza annyi volt, hogy Soros György, pedig a devizahitelezést nem a magyar származású milliárdos engedélyezte Magyarországon, hanem az első Orbán-kormány.

loading...

A videó után a cikk folytatódik! Újabb videó alább!
2015-ben egykori devizahitelesek vonultak az Igazságügyi Minisztérium elé. Tavaly több mint 3000-en veszítették el otthonukat. Nem tudták kigazdálkodni a törlesztőrészletet, a végrehajtó pedig vitte a házat vagy a lakást.

A CEU ügyében az MSZP, a devizahitelesek védelmében pedig az LMP kezdeményez rendkívüli parlamenti ülést. A szocialisták európai parlamenti képviselője emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság a lex CEU-t jogsértőnek találta.

A devizaalapú hiteleket forintosították ugyan évekkel ezelőtt, de piaci árfolyamon, és nem azon a jóval alacsonyabb árfolyamon, amelyen a többség felvette a kölcsönt. A különbözetet az adósnak kell állnia – mondta ki a legfőbb bírói fórum, a Kúria. Az LMP az árfolyamkockázat megosztását az Európai Unió Bírósága elé vinne, addig pedig visszaállítaná a kilakoltatási tilalmat.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

„Az egyik kérdés az, hogy vajon kinek kell a devizahitelek kockázatát vállalni? A magyar bíróság eddig azt mondta, hogy csak a károsultaknak, de az Európai Bíróság dönthet úgy, hogy több kockázatvállalónak is kell lenni, akár az államnak, akár a bankoknak is” – mondta Hadházy Ákos, a párt társelnöke.

A Jobbik támogatásával bőven megvan az előírt 40 aláírás! A Videó után a cikk folytatódik!
A parlament rendkívüli ülésének összehívását a képviselők ötödének kell kezdeményeznie írásban. Az MSZP-nek és az LMP-nek nincs ennyi képviselője. A kormánypártokra nem számíthatnak.

„A Fidesz–KDNP nem fog részt venni ezen a rendkívüli ülésen. Nem nagyon tartom jó dolognak, hogy a Soros György által pénzelt, irányított pártok hívnak össze rendkívüli parlamenti ülést, olyan kérdésben, amely valójában Soros Györgyhöz kapcsolódik” – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A Jobbik viszont az MSZP és az LMP mellé áll. „Minden egyes olyan kérdésben, ami a devizahiteleseknek bármiféle segítséget nyújtott, a Jobbikra eddig is számíthattak, sőt leginkább a Jobbik tartotta napirenden a devizahitelesek ügyét mind az Országgyűlésben, mind a közéletben. Mi hoztuk létre a devizahiteles kerekasztalt is és több devizahiteles civilszervezettel mi állunk kapcsolatban, tehát természetes, hogy ennek a rendkívüli ülésnek az összehívását is támogatjuk” – mondta Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője.

loading…


A Jobbik támogatásával bőven megvan az előírt 40 aláírás. Kövér László házelnöknek nincs joga mérlegelni, a rendkívüli parlamenti ülést össze kell hívnia.

 

A kezdeményezést a kormánypártok ( FIDESZ-KDNP) nem támogatják, így annak sikere a Jobbikon múlik.

Az Országgyűlésről szóló törvény szerint össze kell hívni a parlament rendkívüli ülését, ha azt a képviselők ötöde írásban kéri, az MSZP-nek és az LMP-nek azonban a független képviselőkkel együtt sincs meg az előírt számú képviselője. A Jobbik egyelőre nem alakította ki álláspontját, noha a párt az elmúlt években rendre felemelte szavát a devizahitelesek védelmében.

Szerinted megszavazzák a törvényt?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...