BUKIK A NAGY “DEVIZA” BECSALI.

BUKIK A NAGY "DEVIZA" BECSALI.

BUKIK A NAGY "DEVIZA" BECSALI.

[good_old_share]


Hitelszövetség Hivatalos Oldala – Véleményünk szerint alapjaiban téves a korlátlan árfolyamkockázat fogyasztókra történő terhelése akkor, ha e mellett nem biztosítanak kockázatkezelési lehetőségeket vagy ami még a legdurvább, annak kifejezett tiltását akkor, amikor erről maga a hitelfelvevő sem tud.A kockázatkezelés felajánlása és annak a lehetőségnek a biztosítása a hitelezőnek tehát nem egy ajándék kellett volna, hogy legyen, hanem egy kötelezettség. Tiltani és a lehetőségtől megfosztani pedig kifejezetten tilos lett volna!
"…Mivel a külföldi pénznemben történő hitelfelvétel jelentős kockázatokkal jár, olyan intézkedésekről kell rendelkezni, amelyek biztosítják egyrészről azt, hogy a fogyasztók tisztában legyenek az általuk vállalt kockázatokkal, másrészről pedig azt, hogy a fogyasztóknak a hitel futamideje alatt lehetőségük legyen az árfolyamkockázatnak való kitettségük korlátozására. A kockázat vagy úgy korlátozható, hogy a fogyasztónak jogot biztosítanak a hitel pénznemének más pénznemre történő átváltására, vagy pedig más intézkedésekkel, mint például felső határértékek megszabása, vagy – amennyiben elegendőek az árfolyamkockázat korlátozásához – figyelmeztetések közlése révén."

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Videó után a cikk folytatódik!
A Bankcsapda Egyesület által napokban bemutatott 2008-as IMF_EU hitelmegállapodás egyébként kifejezetten biztosította volna, hogy a devizában nyilvántartott kölcsönök tekintetében a forintra történő konverzióra a források fedezetét biztosítsa de mint tudjuk Simor András azóta elhíresült mondatáról, nincs ingyen ebéd, a devizahiteleseket nem kell megmenteni és valahogy ez egy rendszert átívelő felfogássá vált…..

A főtanácsnoki véleményekben egyébként rendre visszaköszön a "bizonyos mértékű árfolyamkockázat" kifejezés és ebből adódóan azt lehet feltételezni, hogy ha nem is lesz itt forintelszámolásra lehetőség az szinte bizonyos, hogy a korlátlan kockázatról szóló Wellmann-Trócsányi felfogás meg kell, hogy bukjon. – Hitelszövetség Hivatalos Oldala.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM