BUKIK A NAGY “DEVIZA” BECSALI.

loading...

BUKIK A NAGY "DEVIZA" BECSALI.


Hitelszövetség Hivatalos Oldala – Véleményünk szerint alapjaiban téves a korlátlan árfolyamkockázat fogyasztókra történő terhelése akkor, ha e mellett nem biztosítanak kockázatkezelési lehetőségeket vagy ami még a legdurvább, annak kifejezett tiltását akkor, amikor erről maga a hitelfelvevő sem tud.A kockázatkezelés felajánlása és annak a lehetőségnek a biztosítása a hitelezőnek tehát nem egy ajándék kellett volna, hogy legyen, hanem egy kötelezettség. Tiltani és a lehetőségtől megfosztani pedig kifejezetten tilos lett volna!
"…Mivel a külföldi pénznemben történő hitelfelvétel jelentős kockázatokkal jár, olyan intézkedésekről kell rendelkezni, amelyek biztosítják egyrészről azt, hogy a fogyasztók tisztában legyenek az általuk vállalt kockázatokkal, másrészről pedig azt, hogy a fogyasztóknak a hitel futamideje alatt lehetőségük legyen az árfolyamkockázatnak való kitettségük korlátozására. A kockázat vagy úgy korlátozható, hogy a fogyasztónak jogot biztosítanak a hitel pénznemének más pénznemre történő átváltására, vagy pedig más intézkedésekkel, mint például felső határértékek megszabása, vagy – amennyiben elegendőek az árfolyamkockázat korlátozásához – figyelmeztetések közlése révén."

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Videó után a cikk folytatódik!
A Bankcsapda Egyesület által napokban bemutatott 2008-as IMF_EU hitelmegállapodás egyébként kifejezetten biztosította volna, hogy a devizában nyilvántartott kölcsönök tekintetében a forintra történő konverzióra a források fedezetét biztosítsa de mint tudjuk Simor András azóta elhíresült mondatáról, nincs ingyen ebéd, a devizahiteleseket nem kell megmenteni és valahogy ez egy rendszert átívelő felfogássá vált…..

A főtanácsnoki véleményekben egyébként rendre visszaköszön a "bizonyos mértékű árfolyamkockázat" kifejezés és ebből adódóan azt lehet feltételezni, hogy ha nem is lesz itt forintelszámolásra lehetőség az szinte bizonyos, hogy a korlátlan kockázatról szóló Wellmann-Trócsányi felfogás meg kell, hogy bukjon. – Hitelszövetség Hivatalos Oldala.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás