DEVIZAHITELEK-NINCS VESZVE SEMMI! NEM HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL!

DEVIZAHITELEK-NINCS VESZVE SEMMI! NEM HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL!

DEVIZAHITELEK-NINCS VESZVE SEMMI! NEM HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL!

[good_old_share]

Ti küldtétek – Zelinka Tamás.  Mindenki a Kúria várható jogegységi határozatával van elfoglalva, azzal hogy ellehetetlenítik a helyzetünket. A cél az, hogy ezt mindenki el is higgye. Pedig erről szó sincs!

 

A Kúria jogegységi határozatának előzetes megszellőztetése szándékosan tévútra vezeti a „devizás” perekben érdekelteket, mert ismét minden csak az érvénytelenségről és annak jogkövetkezményeként a kötelező deviza elszámolásról szól. Mintha csak ez lenne az adósok egyedüli menekülő útja, ami ráadásul éppen most lesz elzárva. A véleményekből látszik, hogy ezt már sikeresen beültették a köztudatba. Tévedés!!! Van élet a szerződés érvénytelenségének megállapítása nélkül is!
Jogi megoldás változatlanul létezik!!! Ez nem a megszokott, ez egy új megoldás!!!

 

Létezik egy olyan SZÁMVITELI ELSZÁMOLÁSI PER, amelynek elindításához semmi szükség a szerződés érvénytelenségének megállapítására, mert nem annak jogkövetkezményeként kérjük a bíróságon, hanem attól teljesen függetlenül.

Ismereteim szerint a „FORINTSZÁMADÁSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN” jelenleg folyó egyetlen pert, mi magunk indítottuk 2014. októberben, amely most éppen másodfokú ítéletre vár.

A Kúria előtti demonstráción az MNB Felügyelő Bizottságának volt tagja, Varga István megerősített abban, hogy a devizaalapú kölcsönök végleges megoldását ő is a számvitel szabályainak megfelelő forintelszámolásban látja.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A bank forintban köteles az ügyfeleivel elszámolni, mert a számlákon kizárólag forintteljesítések történtek. Ez egyenesen a számviteli törvény valódiság elvéből és bizonylati elvéből következik.
Egy ilyen számviteli per csoportosan, tehát pertársaságban is indítható és megalapozza azokat a későbbi jogi lehetőségeket, amiknek eredménye tökéletesen egyenértékű a szerződés eddig megszokott érvénytelenségének megállapításával.

Minden múltbeli banki követelés megalapozatlan, ha nincs érvényesen és hitelesen teljesítve a bíróságon követelt forintszámadás!

Egy ilyen forintelszámolásnak tehát a jogkövetkezménye a későbbiekben szóba jöhető összes jogi lépés, nem pedig fordítva!

Számadás nem teljesítésének jogkövetkezményei:

 

Élő szerződésnél: elállás szerződésszegés miatt!
Felmondott szerződésnél megállapítási keresetek: felmondás érvénytelensége / végrehajtási kifogás / jelzálog törlése, / végrehajtás megszüntetése tárgyában.

A fenti perekre a Kúria eddigi PJE határozatai és a DH törvények teljesen hatástalanok! Nincs miért aggódni, nincs veszve semmi! –  Zelinka Tamás Facebook.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM