“DEVIZAHITELEK”-KIDERÜL A BANKI TITOK? TE IS SEGÍTESZ?

"DEVIZAHITELEK"-KIDERÜL A BANKI TITOK? TE IS SEGÍTESZ?

"DEVIZAHITELEK"-KIDERÜL A BANKI TITOK? TE IS SEGÍTESZ?


[good_old_share]

Falus Zsolt -…és ahogy ígértem feltöltöm a tegnapi napon érkezett végzést, mely az UniCredit Bank Hungary Zrt. (Adós) végrehajtás megszüntetése iránti kereseti kérelmének az elutasításáról szól. smiley

 

Szeretném jelezni, hogy azért kérem a like -t, mert azt gondolom, hogy a hazai devizahitelezéssel kapcsolatos problémát, nem a pártok, hanem kizárólag az érintettek tájékoztatását követő összefogása és jogos felháborodása képes megoldani!

Számomra a Like, és a megosztás egy fontos visszajelzés.
Röviden az előzmények: A bank elleni végrehajtási eljárás célja a banki adatkezelés jogellenességének a bizonyítása és igazolása, jogalapja a "jogerős" bírósági ítélet, mely megállapította, hogy a bank a törvény szerinti tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, valamint kötelezte a bankot a törvény szerinti, azaz tételes és részletes tájékoztatás nyújtására és az ítélet szerint – a bank állításaival ellentétben – a törvényeknek megfelelő tájékoztatás a kártérítés és a sérelmi díj iránti kereseti kérelmem előfeltétele.

Ezekre és a hasonló típusú perekre annak érdekében került és kerül sor a jövőben is, mert a deviza alapú vagy nyilvántartású kölcsönszerződések fedezetei és biztosítékai különböző pénzügyi termékek és partnerek voltak, akik az ügyfelek (adósok) költségén a hitelezési és árfolyamkockázatot átvállalták.

Ezek az ügyfelekre áthárított költségek jelenhettek meg a kamatokban, kezelési költségekben és vélehetően az árfolyamrésben is.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A kamatok árazása (tisztességtelen) csak az ügyfelek számára nem volt átlátható, mivel olyan költségek kerültek áthárításra, melyekről a felek korábban nem állapodtak meg. Ennek következménye ezeknek a szerződéseknek a semmissége, illetve létre sem jötte. A hitelezői kockázatkezelésnek köszönhető, hogy a bankoknak nem volt a kölcsönnyújtással kapcsolatban kockázata, így az árfolyamváltozással szemben mindvégig közömbös tudott maradni.

Egyszóval a hatályos hazai és uniós jog, illetve törvények szerint, az ügyfeleket és az adósokat kötelezően a fentiekről közérthető módon tájékoztatni kellett volna, azonban ezek a tájékoztatásokat a hazai bankok elmulasztották.

A fentiek miatt a bankok adatkezelése súlyosan jogellenes és a deviza alapú vagy deviza nyilvántartású kölcsönszerződés semmis, létre sem jött. A nyilvánosság ereje segíthet a devizahitelezés megoldásában és abban, hogy a súlyosan jogellenes állapot megszüntetésre kerüljön. Forrás: Facebook.
Számomra a Like, és a megosztás egy fontos visszajelzés! – Falus Zsolt.

További részletek.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!
[apss_share]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM