“DEVIZAHITELEK”-KIDERÜL A BANKI TITOK? TE IS SEGÍTESZ?

"DEVIZAHITELEK"-KIDERÜL A BANKI TITOK? TE IS SEGÍTESZ?

"DEVIZAHITELEK"-KIDERÜL A BANKI TITOK? TE IS SEGÍTESZ?


[good_old_share]

Falus Zsolt -…és ahogy ígértem feltöltöm a tegnapi napon érkezett végzést, mely az UniCredit Bank Hungary Zrt. (Adós) végrehajtás megszüntetése iránti kereseti kérelmének az elutasításáról szól. smiley

 

Szeretném jelezni, hogy azért kérem a like -t, mert azt gondolom, hogy a hazai devizahitelezéssel kapcsolatos problémát, nem a pártok, hanem kizárólag az érintettek tájékoztatását követő összefogása és jogos felháborodása képes megoldani!

loading...

Számomra a Like, és a megosztás egy fontos visszajelzés.
Röviden az előzmények: A bank elleni végrehajtási eljárás célja a banki adatkezelés jogellenességének a bizonyítása és igazolása, jogalapja a "jogerős" bírósági ítélet, mely megállapította, hogy a bank a törvény szerinti tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, valamint kötelezte a bankot a törvény szerinti, azaz tételes és részletes tájékoztatás nyújtására és az ítélet szerint – a bank állításaival ellentétben – a törvényeknek megfelelő tájékoztatás a kártérítés és a sérelmi díj iránti kereseti kérelmem előfeltétele.

Ezekre és a hasonló típusú perekre annak érdekében került és kerül sor a jövőben is, mert a deviza alapú vagy nyilvántartású kölcsönszerződések fedezetei és biztosítékai különböző pénzügyi termékek és partnerek voltak, akik az ügyfelek (adósok) költségén a hitelezési és árfolyamkockázatot átvállalták.

Ezek az ügyfelekre áthárított költségek jelenhettek meg a kamatokban, kezelési költségekben és vélehetően az árfolyamrésben is.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A kamatok árazása (tisztességtelen) csak az ügyfelek számára nem volt átlátható, mivel olyan költségek kerültek áthárításra, melyekről a felek korábban nem állapodtak meg. Ennek következménye ezeknek a szerződéseknek a semmissége, illetve létre sem jötte. A hitelezői kockázatkezelésnek köszönhető, hogy a bankoknak nem volt a kölcsönnyújtással kapcsolatban kockázata, így az árfolyamváltozással szemben mindvégig közömbös tudott maradni.

loading...

Egyszóval a hatályos hazai és uniós jog, illetve törvények szerint, az ügyfeleket és az adósokat kötelezően a fentiekről közérthető módon tájékoztatni kellett volna, azonban ezek a tájékoztatásokat a hazai bankok elmulasztották.

A fentiek miatt a bankok adatkezelése súlyosan jogellenes és a deviza alapú vagy deviza nyilvántartású kölcsönszerződés semmis, létre sem jött. A nyilvánosság ereje segíthet a devizahitelezés megoldásában és abban, hogy a súlyosan jogellenes állapot megszüntetésre kerüljön. Forrás: Facebook.
Számomra a Like, és a megosztás egy fontos visszajelzés! – Falus Zsolt.

További részletek.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!
[apss_share]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
EZ DÖBBENET! FELÉRE CSÖKKENHET A TÖRLESZTŐRÉSZLET.
EZ DÖBBENET! FELÉRE CSÖKKENHET A TÖRLESZTŐRÉSZLET

EZ DÖBBENET! FELÉRE CSÖKKENHET A TÖRLESZTŐRÉSZLET [good_old_share] Hatalmas szalagcímmel népszerűsíti a Pénzcentrum a bankok nagyszerű segítségét, melyet a bajban lévő...

A BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE-FALUS ZSOLT KÉRÉSE A "DEVIZÁSOKHOZ".
A BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE-FALUS ZSOLT KÉRÉSE A “DEVIZÁSOKHOZ”

A BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE-FALUS ZSOLT KÉRÉSE A "DEVIZÁSOKHOZ" [good_old_share] Falus Zsolt kérése: Kérem tőletek, hogy segítsetek a jogellenesen működő UniCredit...

Close