A BANKOK KIMERÍTETTÉK A CSALÁS TÖRVÉNYI TÉNYÁLLÁSÁNAK FOGALMÁT! – OSZD MEG!

A BANKOK KIMERÍTETTÉK A CSALÁS TÖRVÉNYI TÉNYÁLLÁSÁNAK FOGALMÁT! – OSZD MEG!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Beszéljünk egy kicsit erről az árfolyamrés hisztériáról.  – OSZD MEG!

A bankok szépen küldtek mindenkinek egy "elszámolást", mely tartalmazza azt, hogy a forint kölcsön folyósításakor mekkorát nyerészkedtek a vételi árfolyamon. Majd a kapott összeg visszatérítésekor mekkorát az eladási árfolyamon.

Ez "szerződésenként" lesz egy adott összeg. Legyen ez mondjuk 100.000.-Ft.
Lesz hozzávetőlegesen 1.000.000 db ilyen szerződés, így az árfolyamrés alkalmazása során 1.000.000.000.000.-Ft, azaz 1000 milliárd forint.
Ennek az összegnek a közlése az a károkozás, mellyel a bankrendszer elkövetési magatartása folytán az adósokat érte. A törvény erre azt mondta, hogy ez jogellenes. Ma is az, és anno is az volt.



A csalás törvényi tényállása szerint aki mást tévedésbe ejt, jogellenesen jár el, jogtalan haszonszerzésre törekszik, és kárt okoz, az a bűncselekmény befejezett alakzatát valósítja meg.

Mondjuk XY elkövető becsapja a szomszédját azzal, hogy elad neki egy kibelezett, működésképtelen macskát. A büntetőjogi gyakorlat alapján a csalás elkövetésénél közömbös, hogy a sértett mennyire buta, hiszékeny, lusta, felelőtlen, az a lényeg, hogy becsapták, tévedésbe ejtették.

Ha a szomszéd a macskáért fizet 1.000.-Ft-ot, akkor az a csalás kárösszege. Ha a csaló egy fél évvel később visszaadja az 1.000.-Ft-ot, az a kár megtérülését és a büntetés enyhítését szolgálja, nem teszi meg nem történtté a bűncselekményt.

Nos, az árfolyamréssel kapcsolatos adatokat maga az elkövető fogja szolgáltatni, így később saját adatát, jognyilatkozatát igen nehezen változtathatja meg, vonhatja vissza.

Ám ez a magatartás sima csalás. Ha valaki elkövette a csalást, saját magával szemben nem köteles vallomást tenni, azt megtagadhatja. Most a banki vezetőket, önmaguk elleni terhelő vallomásra kötelezi a törvény, így az aggályos, de rendesen.

Ha tehát kiderült, hogy a bankárok 1000 milliárdos kárt okoztak, akkor az egész cselekménysor büntetőjogi tényállást merít ki, az a "szerződés" megkötésekor volt már bűncselekmény. Ez a bűncselekmény a szerződést jóerkölcsbe ütközőnek minősíti, tehát semmis.

És ez a semmisségi ok már az okiratok aláírása előtt jelentkezett, akkor indult meg az elkövetési magatartás, a kár később jelentkezett, tehát akkor fejeződött be.

Csakhogy ez a bűncselekmény, bűnszervezetben elkövetett, üzletszerű, és minden létező minősítés előfordul benne, a magyar társadalom egyik legnagyobb szégyene.
A bíróságok miképpen nem mondják ki a "szerződések" semmisségét a most várható kárösszegek miatt? Hogy bírnak a bírák lefeküdni aludni, és a párjuk, anyjuk, apjuk, macskájuk szemébe nézni?



Hogy létezik az, hogy megannyi "segítő", akik eddig harcoltak a szerződések semmissége mellett, most hirtelen faktorálásokban, engedményezésekben segédkeznek, olyan szerződések kapcsán, melyeket maguk is érvénytelennek tartanak?

Komolyabban kellene már venni a dolgokat. És mindenkit érint az ügy. Dr. Marczingós László

Hajrá ügyészség, (akinek ezek után hivatalból kell eljárnia) és hajrá semmittevő álnemzeti parlamenti pártok! A feladat tiszta és világos! Ne várjátok meg, hogy az átvert "deviza" károsultak tömege vegyen elégtételt a sok megaláztatásért, nélkülézésért, a csonka családokért, az álmatlan éjszakákért, a tönkrement életekért…NCK

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.   

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás