DEVIZAHITELEK-AZ UNIÓS JOG ELSŐBBSÉGE.

DEVIZAHITELEK-AZ UNIÓS JOG ELSŐBBSÉGE.

DEVIZAHITELEK-AZ UNIÓS JOG ELSŐBBSÉGE.


Stregova Erzsébet – ‎Adóskamara. A Lisszaboni Szerződés (2007.12.13.) zárónyilatkozatához csatolt 17. sz. nyilatkozat az uniós jog elsőbbségét írja elő, mely 2007.december 22. napján vált a magyar jogrendszer részévé.

 

A közösségi jog szupremáciája folytán elsődleges a nemzeti joggal szemben.Az uniós jog elsőbbségét úgy kell érteni, hogy a nemzeti joghoz képest valamennyi kötelező erejű uniós jogi aktus elsőbbséget élvez, függetlenül attól, hogy az elsődleges jogból vagy a másodlagos jogból származik e.

loading...

Nincs jelentősége annak sem, hogy a hazai jogalkotásra az irányelv elfogadása előtt vagy utána került e sor.

Az – uniós jog hatékony érvényesülése érdekében – az uniós joggal összhangban kell értelmezni és a vele ellentétes nemzeti jogszabályt figyelmen kívül kell hagyni (kizáró hatály). Stregova Erzsébet.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A KÖZJEGYZŐ HOZZÁÁLLÁSÁN MÚLIK A SIKER!
A KÖZJEGYZŐ HOZZÁÁLLÁSÁN MÚLIK A SIKER!

A KÖZJEGYZŐ HOZZÁÁLLÁSÁN MÚLIK A SIKER! [good_old_share] Napi örömök!   Horváth Rudolf - dr. Ravasz és Golyós (Horváth Rudolf) hivatkozásokkal...

DEVIZAHITEL-ÚJABB FONTOS VÁLASZOK ÉRKEZNEK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGTÓL!
DEVIZAHITEL-ÚJABB FONTOS VÁLASZOK ÉRKEZNEK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGTÓL!

DEVIZAHITEL-ÚJABB FONTOS VÁLASZOK ÉRKEZNEK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGTÓL! [good_old_share] 2018-11-11. A Hiteles Mozgalom arról számolt be, hogy napokon belül újabb fontos...

Close