„DEVIZAHITELEK” A JOGÁLLAMBAN – MILYEN JOGEGYSÉGI DÖNTÉS VÁRHATÓ A KÚRIÁTÓL?

„DEVIZAHITELEK” A JOGÁLLAMBAN – MILYEN JOGEGYSÉGI DÖNTÉS VÁRHATÓ A KÚRIÁTÓL?

„DEVIZAHITELEK” A JOGÁLLAMBAN – MILYEN JOGEGYSÉGI DÖNTÉS VÁRHATÓ A KÚRIÁTÓL?

[good_old_share]

Oszd meg ezt a cikket!

 

Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás Pénzügyi szolgáltatások  -Bár voltak, akik Wellmann György bukását jelentették be, a valóság azonban az, hogy a Polgári Kollégium elnöke megerősödött és harcba indult.

 

Vajon megengedhető-e annak akár csak a látszata is, hogy az emberek azt képzeljék, hogy az igazságszolgáltatás gazdasági érdekek kérésének teljesítése érdekében prostituálódik?

Itt a magyarázat arra, hogy miért akar Wellmann György egy újabb jogegységi határozatot: azt akarja már a kérdésben is elérni, hogy érvényes legyen az a kölcsönszerződés, ahol kizárólag a folyósítási értesítő mellett lehet meghatározottá tenni a kölcsön összegét valamint a pontos törlesztőrészletet.
Eddig szinte egységes volt a bíróságok megítélése abban, hogy amennyiben a pontos tőkeösszeg valamint a törlesztőrészletek nem ismertek a szerződésben és az nem is kiszámítható, úgy azokat a szerződéseket érvénytelennek tekintették.

Ezen kíván változtatni most a bankszövetség kérésére a polgári kollégium vezetője. Ennek megfelelően nem igazak azok az internetes portálokon megjelenő cikkek, amik azt mondják, hogy a Kúria a szerződések tömeges érvénytelenítésére készül. Éppen ellenkezőleg: tömegesen kívánnak érvényessé tenni érvénytelen szerződéseket.

Ha összevetjük ezt a szándékot és Trócsányi miniszter úr véleményét, amit az AB felé tett, különösebben nagy illúziói sikeres jogi eljárások tekintetében senkinek nem lehet. Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás Pénzügyi szolgáltatások.

Az érvelés alátámasztására Barabás Gyula a következő levélrészletet mellékelte. Reméljük, hogy ennek a jelentőségét minden olvasó megérti (a levélrészlet után egy olvasói vélemény):

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Ezt a mondatrészt a levélből külön ki kell emelni, mert így jellemzik a bankvezérek a Kúria döntését: "önmagán túlmutató, jogellenes kúriai döntés". Érted ennek a jelentőségét?

Egy vélemény: Kínában volt valamikor szokás, hogy megvesszőzték a peres feleket tárgyalás előtt.

Egyszer aztán az egyik tartomány főbírája panaszkodott a császárnak, hogy nem győzi a sok ügyet. A császár javasolta, hogy legyen kegyetlenebb a néppel, vegye el a kedvüket a pereskedéstől.

Hanem a nép is kegyetlenebb lett. Egy népfelkelés során meglincselték a császárt.

Neked mi a véleményed? Magyarországon létezik még jogállam? Ha a pénzvilág diktálja a „jogállam szabályait”, akkor a választott politikusoknak (jogalkotóknak) mi a feladata?

Lehet, hogy ilyen körülmények között minden jogi út csak tévút? Lehet, hogy Póka László által vázolt megoldás az egyetlen?

Oszd meg ezt a cikket!
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM