DEVIZAHITEL-SZERZŐDÉSKOR TETT NYILATKOZATOK VISSZAVONÁSA.

DEVIZAHITEL-SZERZŐDÉSKOR TETT NYILATKOZATOK VISSZAVONÁSA.

DEVIZAHITEL-SZERZŐDÉSKOR TETT NYILATKOZATOK VISSZAVONÁSA.


[good_old_share]

Járvás Éva – Nos, akkor megosztok veletek egy telefonbeszélgetést, aminek semmi köze a szellemi termékesdi lehúzós játszmához, igaz annak tartalmát nem ismerem, és nem is érdekel, a létezéséről is csak tőletek tudok hírből. De mivel egyre többen panasszal jöttök ilyen megnyilvánulással kapcsolatban, úgy döntöttem én is hozok valami szellemest.
Biztos vagyok benne, hogy sorstársunk, aki elmesélte, nem fog ezért haragudni, hiszen ő is segíteni akar. Sajnos én már ezzel a lehetőséggel nem tudok élni, de talán mások igen.

loading...

A hölgy, aki hívott (nem mostanában) boldogan újságolta, hogy egy reggel összeállt a kép a fejében, amit addig csak forgatott. Saját magának. Nem kellett hozzá neki segítség, de szívesen továbbadja. Aki lehetőséget lát benne, az nyugodtan használja.

Az illető hölgynek a bank még nem mondta fel a szerződését, így aznap reggel amúgy ingben-glóriában leírta az elálló nyilatkozatát és a mindenféle szerződéskor tett nyilatkozatok visszavonására irányuló nyilatkozatát. Felhívta a közjegyzőjét, aki anno írta az okiratot és szerencséje volt. Még aznap kapott tőle időpontot és készséggel együttműködéssel elkészítette a nyilatkozatokról a közokiratot.

A hivatalos aktus után beszélgettek. Kérdezte a laikus ügyfél, hogy de mi van akkor, hogyha a bank mégis felmondja a szerződést és megjelenik, hogy vh-záradékot tegyen rá.
A közjegyző mosolyogva mondta, hogy de mire? Hiszen nincs már szerződés. Az elállás azonnali hatállyal megszünteti. Ő azt már nem tudja záradékolni.

Vannak, akik először ódzkodnak a nyilatkozatok visszavonásától, de neki nem feladata, nem is teheti, hogy egy nyilatkozat tartalmát felülvizsgálja. Nem tette ezt akkor sem, amikor az eredeti hamis adatokat tartalmazó kj-t kiállította, úgyhogy szép szóval beszélgetéssel ezt el lehet rendezni. Kezeld partnerként. Többre mész, mint ha ellenségként mész hozzá. Már ha úgy döntesz, hogy élsz ezzel.

loading...

Mi ennek az értelme?
Az, hogy ha a bank hozzá akar jutni a pénzéhez, neki kell pert indítani és illetéket fizetni. No és ekkor jöhet a becsületes elszámolás, mert ugye azzal lehet bizonyítani a bank súlyos szerződésszegését. Mindenképpen a saját tárgyalási pozíciódat erősíted. Lehet, hogy így már nem nagyon kell győzködni a bankot az egyezségre.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Mi lehet a következménye?

loading…


Hoci nesze add vissza a babaruhát. Mindenki annyit ad vissza a másiknak amennyit attól kapott. Ha esetleg neked lenne tartozásod, akkor arra fel tudsz venni egy rendes kölcsönt, most már jobban odafigyelve.

Azóta beszéltem ügyvéddel is erről, és ő is jó ötletnek találta.

Gondolkodj, számolj. Ingyen van.

Ui.: Ügyvédek is ingyen vihetik az ötletet. – Járvás Éva.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MAGYARORSZÁG-MEGFAGYOTT EGY 11 ÉVES KISFIÚ.
MAGYARORSZÁG-MEGFAGYOTT EGY 11 ÉVES KISFIÚ.

MAGYARORSZÁG - MEGFAGYOTT EGY 11 ÉVES KISFIÚ. [good_old_share] Saját ágyában hűlt ki egy 11 éves fiú Székesfehérváron. Az RTL Híradó...

NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ ÉS A CSALÁDEGYESÍTÉSI PROGRAM.
NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ ÉS A CSALÁDEGYESÍTÉSI PROGRAM.

NEMZETI ESZKÖZKEZELŐ ÉS A CSALÁDEGYESÍTÉSI PROGRAM. [good_old_share] Barabás Gyula - Pénzügyi tanácsadás. - Lassan ott tartunk, hogy családegyesítési programot kell...

Close