Devizahitel – megtört a jég!

Dr. Szabó V László ügyvéd, bíróság, tárgyalás, Nemzeti Civil Kontroll, Devizahitel - megtört a jég

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Ma a Miskolci Járásbíróságon tárgyaltam,  Momentum és az MKB Bank volt az ellenfél.

Adós felvett 22MFt-ot visszafizetett 20M-t, a követeléskezelő jelenleg még 32M-t követel. Végrehajtást megindították amit sikerült felfüggesztetnem.

Az adós és a családja is a stressz miatt tönkrement, szívbetegség, daganat  egyéb szerzett betegségekben szenvednek a hitelfelvevők.

Két fiatal, bürokrata-szívű, kegyetlen lelkű jogász jött el a tárgyalásra a bank és a követeléskezelő részéről. Az egyik még csak el sem olvasta a szerződést mert annak létrejöttére egy teljesen más dátumot írt az ellenkérelembe és azt hitte, hogy a kockázatfeltáró nyilatkozat a szerződést megelőzően készült, holott a szerződés része volt.A bírónő azzal kezdte, hogy érdemes lenne megegyezniük a feleknek mert magas lesz a perköltség és jelenleg nem tudja megmondani ki fog nyerni de (és ekkor a bankra nézett) néha jobb egy vékony egyezség mint egy zsíros bukás.

Erre a szolgalelkű, fiatalon is szívtelen, kegyetlen arcú bürokrata felállt és annyit mondott, hogy tegyenek az adósok ajánlatot. Eddig már háromszor tettek, elutasították őket.

Én felálltam és kértem a bíróságot,hogy nyilatkoztassa meg a hiénát, hogy mekkora lenne az az összeg amiért egyezséget kötnének. A bíró rájuk szállt és mindenáron ki akarta húzni belőlük az összeget.

Én közbevetettem, hogy a kapzsiság gátolja meg őket abban, hogy észszerű egyezséget kössenek.
Erre a banki ügyvédnő (akinek fogalma sem volt arról, hogy mikori a szerződés) felállt és előadta, hogy ők nem tehetnek arról ha az adós nem olvassa el a szerződést. 

Mondtam, hogy ebben a teremben csak egy valaki van aki nem olvasta el a szerződést az pedig ő maga.
Az adósok egyezkednének, felajánlottak még 17MFt-ot csak azért, hogy  betegséget hozó stresszt levegyék a saját vállukról.

Én szóltam nekik, hogy végig tudom vinni nyerésig a pert, de az nekik időbe telik  és az idő = élet. A beteg embereknek főleg.

Amikor az adósok előadták, hogy milyen betegségekben szenvednek a bírónő ezt mind jegyzőkönyvezte majd újra rászállt a hiéna képviselőjére, hogy mondjon valamit.
Az pedig elkezdett hápogni, hogy ez már prejudikálás a bíróság részéről mert előzetesen eldönti, hogy a bank lehet a vesztes.

A bírónő kiröhögte (szó szerint) majd azt mondta neki, hogy "ne beszéljen hülyeségeket".
Aztán odasúgta nekünk, hogy adjunk 1M-val nagyobb ajánlatot. Ezt megtettük és a hiéna úgy döntött, hogy ezt a megbízója elé terjeszti testületi döntésre.Kifelé menet jeleztem az adósnak, hogy ha nem fogadják el az ajánlatot akkor keresetet változtatunk 932-re és felemeljük a perköltségünket is.
A bankok és követeléskezelők ügyvédjeinek társadalmi megítélése ma három másik "szakma" elismertségével egyenlő. Ez a sintér, a BKK ellenőr és a parkolóőr.

Ahol csak járok mindenhol irtózattal a szemükben beszélnek az emberek a követeléskezelőket képviselő ügyvédekről. Mindenki azt mondja, hogy ahhoz hogy valaki azokat képviselje akik emberi életeket nyomorítanak meg egy semmis szerződés alapján olyan embernek is kell lenni.

Becsületes, tisztességes, jellemes ember ezt a sintérmunkát nem tudná elvállalni bármennyit is fizetnének érte.

Őszintén szólva el sem tudom képzelni, hogy mi visz rá arra embereket, hogy népnyúzó követeléskezelőkkel azonosulni tudnak és szolgául szegődnek a népirtőkhoz.
Ennél még a vagonkirakás is becsületesebb munka. Legalább este nem kell szembeköpnie magát a tükör előtt.

Gondolom az ilyen véglényeknek más behajtó cégek alkalmazottai közül kerülnek ki a  barátai is.
Az azonban nagyon biztató, hogy egy vidéki bíróságon egyértelmű és támogató segítséget kaptunk. 
Mivel a kereseti kérelem is a felajánlott összeg körül van ezért ha egyezség lesz akkor az felér egy pernyertességgel. Dr. Szabó V. László ügyvéd 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM