DEVIZAHITEL-MÁR NEM IS ÉLNEK A SZERZŐDÉSEK?

DEVIZAHITEL-MÁR NEM IS ÉLNEK A SZERZŐDÉSEK?

DEVIZAHITEL-MÁR NEM IS ÉLNEK A SZERZŐDÉSEK?

[good_old_share]


A forintosítás után a bankok azt állítják, hogy akik fizetik még a havi részleteket, azoknak él a szerződésük. (az új, piaci árfolyamon forintosított szerződésük).A pénzintézetek arra hivatkoznak, hogy a kormány a DH törvényekkel szabályozta ezeket a szerződéseket, és törvénnyel kényszerítette az embereket arra, hogy utólag, a magas piaci árfolyamon erőszakosan „forintosított” szerződéseket tekintsék érvényesnek.

De van itt egy nagy kérdés, amely a demokratikus jogállam alapjait kérdőjelezi meg.

Vajon a te eredeti szerződéses akaratod egyezik az évek múlva rád kényszerített szerződési feltételekkel?

loading…


Tudjuk, hogy a bankok éveken keresztül tisztességtelenül viselkedtek, és olyan összegekkel rövidítették meg ügyfeleiket, amelyre nem voltak jogosultak. Nem csak, hogy meglopták a hozzájuk forduló családokat, hanem ez idő alatt jogalap nélkül gazdagodtak. (a „forintosításkor” te is megkaptad az elszámolást, amelyben ez a tisztességtelenül felszámított tétel pontosan szerepel).

Vajon egy jogállamban erőszakkal rá lehet kényszeríteni bárkit is, hogy fenn tartson egy számára kedvezőtlen szerződést egy olyan partnerrel, akiről egyértelműen kiderült, hogy éveken át meglopta őt?

A „forintosítás” után hova tűntek a hosszú éveken át befizetett összegek?

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Egy kedves olvasónk írt ezzel kapcsolatban néhány fontos gondolatot:

Csak egy szösszenetet írnék. Telefonos beszélgetéskor kiderült mi aláírtunk egy szerződést állítólag! Egy újat!!Na, ezt fogom meglovagolni, mivel hangoztattam, hogy nincs szerződéses megállapodás a forintosítással kapcsolatban….ha jól tudom ez egy oldalú szerződésszegés a bank részéről!

Az eredeti már nem élő, hiszen az arról szólt, ami akkor volt devizában nyilván tartott forintban folyósított és forintban fizetett 146 ft árfolyammal…Ami van, a közjegyzői okirattól kezdve a szerződésig semmisé tették…. ENNYI”

NCK: nagyon fontos, hogy erről az alapproblémáról beszéljünk! És azon is gondolkodjunk el, hogy a parlamenti pártok miért nem feszegetik ezt a kérdést? És a bankok tisztességtelenségének és jogalap nélküli gazdagodásának miért nem lettek büntetőjogi következményei?

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM