DEVIZAHITEL – JÖNNEK A JÓ HÍREK.

DEVIZAHITEL - JÖNNEK A JÓ HÍREK.

DEVIZAHITEL – JÖNNEK A JÓ HÍREK.

[good_old_share]


loading...

TÁRGYALÓTERMI HÍREK

Kezelési költség tisztességtelen.

 

(Az ítélet az oldal alján letölthető! Érdemes tanulmányozni!)

Sajnos érezhető, hogy sok devizakárosult már feladta a reményt, hogy tisztességesen rendezhető lesz ez az ügy, pedig nem kellene feladni.Mint tudjuk: Isten malmai lassan őrölnek…de biztosan!

Egyre több jó hír lát napvilágot és az is érezhető, hogy lassan kezd megfordulni az a trend, amely eddig főleg a bankok pofátlan és tisztességtelen nyereségét biztosította.

loading...

Nemrég az árfolyamkockázattal kapcsolatos főtanácsnoki véleményről számolhattunk be, most pedig szintén egy jó hírt tehetünk közzé a „deviza”-károsultak számára.

Lehet, hogy egyre hatékonyabban kezdenek működni a fogyasztóvédelmi jogok? 🙂

 

…A többletszolgáltatás nélküli adóst terhelő fizetési kötelezettség, illetve a ténylegesség, és az arányosság elve…Az alábbiakban a HitelSikerek közleményét ismertetjük:

Úgy tűnik, hogy a Fővárosi Ítélőtábla -a Lombardos "árfolyamkockázatos" ítélet után ismét – nem várt az előzetes döntéshozatali eljárások (EDE IX. C-621/17 – Kiss ügy) kimenetelére, hanem ítéletet hozott.

A UCB Bank deviza alapú kölcsönszerződésében kikötött kezelési költség tisztességtelenségét állapította meg a bíróság.

Indoklása szerint:

“Önmagában az, hogy kamaton felül más fizetési kötelezettséget, például kezelési költséget is kiköt a bank, nem tisztességtelen, csak akkor, ha ezen kikötése többletszolgáltatás nélkül történik.

Tisztességes tehát a kezelési kötlség felszámítása, ha a kikötés egyértelműen megjelöli mely szolgáltatásokat ellentételez, Önmagában tehát nem zárható ki, hogy a levelezés, ellenőrzés, behajtás, költségeit kezelési költségként áthárításra kerüljön az adósra, ezt azonban a kikötésnek egyértelművé kell tennie és a költségnek meg kell felelnie a ténylegesség, illetve az arányosság elvének.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az adott esetben azonban a kikötés nem utal a kezelési költséggel ellentételezett szolgáltatásokra, azonban a mértékének meghatározása a tőkeösszegre utal.

Az ítélőtábla álláspontja szerint az ily módon százalékos mértékben kikötött kezelési költség tisztességtelen, amennyiben a szerződés nem tartalmazza azt, hogy mire tekintettel kötötték ki, mivel ennek hiányában a fogyasztó számára nem világos és érthető, hogy a kikötésnek mi volt a gazdasági indoka.” (Ítélet 5. oldal)

Kezelési-költség-tisztességtelen UCB

Tehát ne add fel, mert, ha lassan is, de lesz megoldás!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-A SZERZŐDÉSI FELTÉTEL TISZTESSÉGTELENNEK NYILVÁNÍTHATÓ.
ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-A SZERZŐDÉSI FELTÉTEL TISZTESSÉGTELENNEK NYILVÁNÍTHATÓ.

ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-A SZERZŐDÉSI FELTÉTEL TISZTESSÉGTELENNEK NYILVÁNÍTHATÓ. [good_old_share] Bár sokan védik a bankokat, mégsem könyvelhetik még el hosszútávra a "nyereséget".   A...

ALAPTÖRVÉNY MÓDOSÍTÁS - A POLITIKUSOK LAKÁSAI ELŐTT TARTOTT TÜNTETÉSEK MIATT.
ALAPTÖRVÉNY MÓDOSÍTÁS – A POLITIKUSOK LAKÁSAI ELŐTT TARTOTT TÜNTETÉSEK MIATT.

ALAPTÖRVÉNY MÓDOSÍTÁS - A POLITIKUSOK LAKÁSAI ELŐTT TARTOTT TÜNTETÉSEK MIATT. [good_old_share] Vannak, akik nem bírják a "deviza"-károsultak kritikáit. Egyszerűbb alaptörvényt módosítani,...

Close