DEVIZAHITEL – JÖNNEK A JÓ HÍREK.

DEVIZAHITEL - JÖNNEK A JÓ HÍREK.

DEVIZAHITEL – JÖNNEK A JÓ HÍREK.

[good_old_share]


TÁRGYALÓTERMI HÍREK

Kezelési költség tisztességtelen.

 

(Az ítélet az oldal alján letölthető! Érdemes tanulmányozni!)

Sajnos érezhető, hogy sok devizakárosult már feladta a reményt, hogy tisztességesen rendezhető lesz ez az ügy, pedig nem kellene feladni.Mint tudjuk: Isten malmai lassan őrölnek…de biztosan!

Egyre több jó hír lát napvilágot és az is érezhető, hogy lassan kezd megfordulni az a trend, amely eddig főleg a bankok pofátlan és tisztességtelen nyereségét biztosította.

Nemrég az árfolyamkockázattal kapcsolatos főtanácsnoki véleményről számolhattunk be, most pedig szintén egy jó hírt tehetünk közzé a „deviza”-károsultak számára.

Lehet, hogy egyre hatékonyabban kezdenek működni a fogyasztóvédelmi jogok? 🙂

 

…A többletszolgáltatás nélküli adóst terhelő fizetési kötelezettség, illetve a ténylegesség, és az arányosság elve…Az alábbiakban a HitelSikerek közleményét ismertetjük:

Úgy tűnik, hogy a Fővárosi Ítélőtábla -a Lombardos "árfolyamkockázatos" ítélet után ismét – nem várt az előzetes döntéshozatali eljárások (EDE IX. C-621/17 – Kiss ügy) kimenetelére, hanem ítéletet hozott.

A UCB Bank deviza alapú kölcsönszerződésében kikötött kezelési költség tisztességtelenségét állapította meg a bíróság.

Indoklása szerint:

“Önmagában az, hogy kamaton felül más fizetési kötelezettséget, például kezelési költséget is kiköt a bank, nem tisztességtelen, csak akkor, ha ezen kikötése többletszolgáltatás nélkül történik.

Tisztességes tehát a kezelési kötlség felszámítása, ha a kikötés egyértelműen megjelöli mely szolgáltatásokat ellentételez, Önmagában tehát nem zárható ki, hogy a levelezés, ellenőrzés, behajtás, költségeit kezelési költségként áthárításra kerüljön az adósra, ezt azonban a kikötésnek egyértelművé kell tennie és a költségnek meg kell felelnie a ténylegesség, illetve az arányosság elvének.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az adott esetben azonban a kikötés nem utal a kezelési költséggel ellentételezett szolgáltatásokra, azonban a mértékének meghatározása a tőkeösszegre utal.

Az ítélőtábla álláspontja szerint az ily módon százalékos mértékben kikötött kezelési költség tisztességtelen, amennyiben a szerződés nem tartalmazza azt, hogy mire tekintettel kötötték ki, mivel ennek hiányában a fogyasztó számára nem világos és érthető, hogy a kikötésnek mi volt a gazdasági indoka.” (Ítélet 5. oldal)

Kezelési-költség-tisztességtelen UCB

Tehát ne add fel, mert, ha lassan is, de lesz megoldás!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM