Devizahitel – Csapataink harcban állnak

Dr. Szabó V. László ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Devizahitel - Csapataink harcban állnak

Dr. Szabó V. László ügyvéd – A nagy balhé.

"…minden kezdődik elölről, a ház is megmaradt,  jöhetnek újra a banki tanúk, szétszedem őket mint a legót…"

Ügyfél a Nagykanizsai Járásbíróságon végrehajtás megszüntetése iránt pert indított a végrehajtást kérő KH Bank ellen.
Közben szerződés érvénytelensége miatt is pert indított a  Zalaegerszegi Törvényszéken.

A végrehajtás megszüntetése iránti pert felfüggesztette a nagykanizsai bíróság amíg az érvénytelenségi perben nem születik döntés.

Zalaegerszegen a  banki tanúk nem lettek megforgatva, ellentmondásba keverve ezért ugyan a Zalaegerszegi Törvényszék megállapította azt közbenső ítéletben, hogy az árfolyamkockázatról nem lettek tájékoztatva az adósok azonban ezt a KH Bank megfellebbezte és a Pécsi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az adósokra kedvező közbenső ítéletet és új eljárásra utasította a Törvényszéket.

Ekkor az adósok elálltak pertől azért, hogy ne születhessen rájuk nézve kedvezőtlen ítélet Zalaegerszegen.

Az elállás folytán a per megszűnt és ekkor a nagykanizsai vh megszüntetés iránti per folytatódott.Ekkor került hozzám az ügy és azonnal beadtam a PKKB-ra újból a keresetet hiszen nincs ítélt dolog mert nem született jogerős ítélet az árfolyamkockázat vonatkozásában.

Időközben az adós ugyan megnyerte első fokon Nagykanizsán a vh megszüntetési pert azonban a jelentős tartozását csak egy érvénytelenségi perben lehet csökkenteni.

Az adós megkeresése alapján beadtam a keresetet a PKKB-ra és a bíróság befogadta  sőt személyes költségmentességet is adott. Ráadásul az egyik legnehezebb bírónál vagyunk.
De minden kezdődik elölről, a ház is megmaradt,  jöhetnek újra a banki tanúk, szétszedem őket mint a legót.

Ha az adós rosszul fog állni a vh perben másodfokon akkor azonnal indítványozni kell a per felfüggesztését amíg én a PKKB-n ki nem hozom a nyertes ítéletet.
Csapataink harcban állnak.
Dr. Szabó V. László ügyvéd.Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM