Devizahitel – az adósnak éppen az óvatosságát altatták el

Devizahitel – az adósnak éppen az óvatosságát altatták el

Devizahitel – az adósnak éppen az óvatosságát altatták el


Kártérítési Ügyvéd – Most már csak azt nem értem, hogy "a szokásosan tájékozott, észszerűen figyelmes és körültekintő átlagos fogyasztó " hogyan értheti meg a teljes összeg számítási mechanizmusát valamint az őt érintő gazdasági körülményeket?

 

Az adósok nem közgazdászok, vagyis fogalmuk sem volt a számítási mechanizmusról tehát azt sem tudták, hogy mire kell figyelmesnek lenniük, ráadásul a bank igyekezett minden aggályukat a szerződéskötés előtt eloszlatni úgy, hogy nem tárta fel a teljes kockázatát a hitelnek.Ott feszül az ellentmondás a mai ítéletben, hogy az általánosan tájékozott és ésszerűen figyelmes adósnak éppen az óvatosságát altatták el a kockázatok minimalizálásával ezért aztán joggal bízhatott abban, hogy az árfolyam emelkedés nem reális veszély. Akinek azt mondják, hogy egy pisztoly nincs töltve az bátran emeli a halántékához.- Kártérítési Ügyvéd.

NCK megjegyzés: Számtalan esetben a bank törlesztési táblázatot is készített hosszú évekre előre, melyet átadott az „adósnak”. (érdemes a papírok között keresgélni). Az ügyfelek többek között ezek alapján, illetve a banki ügyintéző tájékoztatása alapján írták alá a szerződéseket. (és a banki reklámokat se felejtsük…)

Természetesen a havi törlesztő részletek néhány hónap múlva már nem a táblázatban szereplő összegek voltak, és a banki ügyintéző tájékoztatása, mely szerint „csak minimális mértékben változhat a fizetendő összeg”, sem felet meg a valóságnak.Arról nem is beszélve, hogy az ügyfelet terhelő összeg csak nőtt, még adott esetben a CHF értéke ezzel párhuzamosan csökkent.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A banki televíziós reklámokról, szórólapokról és a Bankszövetség „nem kell félni a devizahitelektől „ című kiadványáról már nem is beszélünk.

A nagy kérdés az, hogy ezek a tények után mit kell még bizonyítani a „deviza”-károsultaknak, hogy végre a hatóságok, a politika és az igazságszolgáltatás is kimondja azt, amit mindenki tud: A BANKOK ÁTVERTÉK A MAGYAR DEVIZAHITELESEKET!

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM