Devizahitel – az adósnak éppen az óvatosságát altatták el

Devizahitel – az adósnak éppen az óvatosságát altatták el
loading...

Devizahitel – az adósnak éppen az óvatosságát altatták el


Kártérítési Ügyvéd – Most már csak azt nem értem, hogy "a szokásosan tájékozott, észszerűen figyelmes és körültekintő átlagos fogyasztó " hogyan értheti meg a teljes összeg számítási mechanizmusát valamint az őt érintő gazdasági körülményeket?

 

Az adósok nem közgazdászok, vagyis fogalmuk sem volt a számítási mechanizmusról tehát azt sem tudták, hogy mire kell figyelmesnek lenniük, ráadásul a bank igyekezett minden aggályukat a szerződéskötés előtt eloszlatni úgy, hogy nem tárta fel a teljes kockázatát a hitelnek.Ott feszül az ellentmondás a mai ítéletben, hogy az általánosan tájékozott és ésszerűen figyelmes adósnak éppen az óvatosságát altatták el a kockázatok minimalizálásával ezért aztán joggal bízhatott abban, hogy az árfolyam emelkedés nem reális veszély. Akinek azt mondják, hogy egy pisztoly nincs töltve az bátran emeli a halántékához.- Kártérítési Ügyvéd.

NCK megjegyzés: Számtalan esetben a bank törlesztési táblázatot is készített hosszú évekre előre, melyet átadott az „adósnak”. (érdemes a papírok között keresgélni). Az ügyfelek többek között ezek alapján, illetve a banki ügyintéző tájékoztatása alapján írták alá a szerződéseket. (és a banki reklámokat se felejtsük…)

loading...

Természetesen a havi törlesztő részletek néhány hónap múlva már nem a táblázatban szereplő összegek voltak, és a banki ügyintéző tájékoztatása, mely szerint „csak minimális mértékben változhat a fizetendő összeg”, sem felet meg a valóságnak.Arról nem is beszélve, hogy az ügyfelet terhelő összeg csak nőtt, még adott esetben a CHF értéke ezzel párhuzamosan csökkent.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A banki televíziós reklámokról, szórólapokról és a Bankszövetség „nem kell félni a devizahitelektől „ című kiadványáról már nem is beszélünk.

A nagy kérdés az, hogy ezek a tények után mit kell még bizonyítani a „deviza”-károsultaknak, hogy végre a hatóságok, a politika és az igazságszolgáltatás is kimondja azt, amit mindenki tud: A BANKOK ÁTVERTÉK A MAGYAR DEVIZAHITELESEKET!

loading…


Read previous post:
Baljós jelek a magyar bankoknál: elkezdtek bedőlni a hitelek
Baljós jelek a magyar bankoknál: elkezdtek bedőlni a hitelek

Baljós jelek a magyar bankoknál: elkezdtek bedőlni a hitelek [good_old_share] Aggasztó jelek, a kártyahitelnél is látszanak gondok, gyűlnek a felhők...

Devizahitel-hogy tévesztettek meg százezreket a bankok?
Devizahitel-hogy tévesztettek meg százezreket a bankok?

Devizahitel-hogy tévesztettek meg százezreket a bankok? [good_old_share] Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője rendkívül felkészült módon ismertette a bíróság számára...

Close