Devizacsalás-felelősök elszámoltatása

Dr. Fiszter Zsuzsanna, devizacsalás, Nemzeti Civil Kontroll, Devizacsalás-felelősök elszámoltatása

Devizacsalás-felelősök elszámoltatása

…A Mi Hazánk Mozgalom egyedüli pártként teljes és azonnali kártalanítást kezdeményez, ezenkívül minden részt vevőt elszámoltat, akik a devizacsaláshoz asszisztáltak mint végrehajtók, közjegyzők, követeléskezelők és a bankok is!…

Mind a mai napig sincs megoldva a devizakérdés!

Dr. Fiszter Zsuzsanna – Ma megint Budapesten jártam sajtótájékoztató és megbeszélések, egyeztetések miatt. A legtöbb adósi megkeresés sajnos még mind a mai napig devizahitel szerződésből ered.

A mai nap is folytatott személyes egyeztetések egytől egyig devizások.

A Mi Hazánk Mozgalom egyedüli pártként teljes és azonnali kártalanítást kezdeményez, ezenkívül minden részt vevőt elszámoltat, akik a devizacsaláshoz asszisztáltak mint végrehajtók, közjegyzők, követeléskezelők és a bankok is! Amint lehetőségünk nyílik rá az ezekre vonatkozó törvénymódosító javaslatokat befogjuk terjeszteni!A Mi Hazánk Mozgalom megnyírbálná a végrehajtói jutalék rendszert!

Miért kéne olyan összeg után fizetnie az adósoknak, plusz profitot a végrehajtóknak, behajtási jutalék mögé álcázva, amelyet elengedés miatt nem kellett megfizetnie. Ha az adósnak nagy nehézségek árán sikerül megállapodást kötni a behajtó cégekkel és a végrehajtó a teljes tartozásra számítja fel a jutalékot. 

Ez akár dupla vagy tripla összegeket is eredményezhet. Jelenleg hatályban lévő végrehajtási törvény és a díjszabályozásokat tartalmazó kormányrendelet alapján jutalékot számíthat fel a végrehajtó. Ez az összeg követelés mértékétől lehet több 100 ezer forint, de maximum 4 millió forint.

Jutalékon kívül a végrehajtó munkadíjat, készkiadást, költségátalányt és egyebeket számolhat fel. A törvény módosítás eredményeképp megmaradt, hogy a teljes fennálló tartozásra számíthatja a végrehajtó a jutalékot.Azonban egy kivételt tesz, hogy ha a Magyar Nemzeti Bank által felügyelt pénzügyi intézmény nyilatkozik az elengedésről, ilyen például az Intrum Iustitia, Eos Faktor stb. akkor nem számítható fel ily módon.

A végrehajtás közfeladat, amelyet jelenleg nyereségorientált magán irodák végzik. A népnyúzó végrehajtók profit-maximalizációjához pedig a jelenlegi kormány folyamatosan asszisztál.

A Mi Hazánk Mozgalom a végrehajtási eljárás során felszámolható behajtási jutalékot csak is a ténylegesen megfizetett, megállapodott összegre engedné felszámolni a végrehajtóknak és az elengedéshez szükséges nyilatkozattételt kötelezővé tenné a végrehajtás kérők felé. Ezenkívül a különféle díjak, költségek jutalékok mértékét csökkentenénk. Dr. Fiszter Zsuzsanna 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM