A bank ügyvédje megoldást kínál a devizahiteleseknek???

ügyvéd, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, A bank ügyvédje megoldást kínál a devizahiteleseknek

A bank ügyvédje megoldást kínál a devizahiteleseknek???

"…a 932 és a 609 EUB ítéletek alapján miért nem lépnek az adósok??? A 932 lehetővé teszi, hogy a bankok jogalap nélküli gazdagodását az adós bizonyítsa, a 609-es pedig lehetővé teszi, hogy elévülés nélkül visszakövetelhessék amit a bank jogalap nélkül beszedett…"

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Volt egy érdekes beszélgetésem az Otp ügyvédjével.

Azt mondta, hogy nem félnek az ellenzéki ígéretektől, bíznak a jelenlegi kormány maradásában és különben sem lehet kárpótlást, vagy kártalanítást adni sok százezer embernek.

Ha a bankoknak betenne az új kormány akkor a bankok is ellehetetlenítenék a kormányzást, megállna a gazdaság., hamar új választások lennének. 

Viszont azt nem érti, hogy a 932 és a 609 EUB ítéletek alapján miért nem lépnek az adósok. A 932 lehetővé teszi, hogy a bankok jogalap nélküli gazdagodását az adós bizonyítsa, a 609-es pedig lehetővé teszi, hogy elévülés nélkül visszakövetelhessék amit a bank jogalap nélkül beszedett.

Ez vonatkozik a végtörlesztettekre, azokra akiknek már elárverezték a házát,  valamint a végrehajtás alatt lévőkre is.
A végtörlesztettek visszakaphatnák a túlfizetésüket, a végrehajtás alatt lévőt tartozása a felére csökkenhetne. Akik pedig még fizetik a hitelt azok tartozása is jelentősen csökkenne, a futamidő is csökkenhetne.Szerinte ez a megoldás nem a moratórium mert attól a tartozás és a futamidő csak nő.

Azt mondta ha ez tömegesen beindulna talán akkor lehetne törvényi megoldásban gondolkodni. De az embereknek nincs pénze ügyvédre ezért ettől nem kell tartani.

Nekem az Otp Faktoring ellen befogadta a bíróság a 932 szerinti számításokat és kötelezte a bankot a 932 alapján tett érvelésemre történő válaszadásra.
Meglátjuk. Csapataink harcban állnak. Dr. Szabó V. László ügyvéd 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM